Nestaćemo u „zapadnjačkoj slobodi“

Nestaćemo u „zapadnjačkoj slobodi“

5 juna 2013

vesna-veizovic1Piše: Vesna Veizović

Pre nekoliko dana u El Salvadoru je porođena žena kojoj je sud te zemlje uprkos bolesti zabranio abortus. Nakon začeća, žena u javnosti poznata kao Beatris , otkrila je da boluje od lupusa, autoimune bolesti koja može dovesti do pogoršanja stanja majke dok je istovremenu fetusu dijagnostikovana anencefalija, odnosno nedostatak mozga i lobanje. Dakle visokorizična trudnoća sa sigurnim smrtnim ishodom deteta i istovremeno ugrožen život majke.

Međutim i pored navedenih činjenica Ustav El Salvadora je morao biti ispoštovan i sud te zemlje je mladoj majci zabranio da abortira. Ona je u dvadeset šestoj nedelji porođena na carski rez i to na insistiranje ministarke zdravlja.

Abortus se u ovoj zemlji smatra zločinom, a kazna za izvršenje ovog dela je pedeset godina zatvora.

Istovremeno su poslanici u skupštini Srbije razmatrajući nove Zakone doneli jednu krajnje kontraverznu odluku po pitanju abortusa. I pored činjenice da se broj rođene dece iz godine u godinu smanjuje, vlast umesto da zakonski zabrani abortus ona ga je još jednom podržala i omogućila njegovo sprovođenje.

Pa prema novom Zakonu o pravima pacijenata predviđeno je da devojčice koje napune 15 godina mogu bez znanja zakonskog zastupnika ili roditelja uraditi abortus.

Dakle, dok se u El Salvadoru u ovom kontraverznom slučaju koji je uzburkao svetsku javnost čak i fetus koji je odmah po rođenju osuđen na sigurnu smrt smatra ljudskim bićem koje ima pravo da bar na trenutak ugleda svetlost dana, u Srbiji je fetus samo reč, imaginarna pojava sa odsustvom svih prava.

Uzela sam ovakvo poređenje baš upravo zbog velikih različitosti u zakonima Srbije i El Salvadora. Zanimljivo je takođe i poređenje u gustini stanovništva pa tako El Salvadore kao najgušće naseljena srednjoamerička država (jasno i zašto) pazi da zadrži svakog stanovnika, dok je slučaj sa Srbijom opet potpuna suprotnost, umesto da podstiče rađanje i radi na povećanju nataliteta vlast promoviše abortus i radi na povećanju mortaliteta.

Što takođe nije ni slučajnost ukoliko imamo u vidu da je na čelu ministarstva zdravlja ministarka zadnjicom okrenuta prema porodičnim vrednostima i brigom o pacijentima i natalitetu , a dok joj je osnovna briga promocija zapadnih vrednosti i učešće u aktivnostima LGBT organizacija.

Naime, poznato je da je ova žena „slobodnih“ shvatanja i borac za ljudska prava, posebno onih nastranih osoba, valjda je zato i postala psihijatar, član savetodavnog odbora Gej strejt alijanse. Da je nekim slučajem svet u stanju evolucije a ne devolucije, ova njena funkcija bi bila za čuđenje i nevericu. Na žalost komparacije ovom primeru imamo u svim ministarstvima, te su tako načelnici policije ne samo savetodavci kriminalcima nego su oni sami lično krminalci koji imaju svoje savetodavce. Ministar prosvete je po pisanju nekih medija , većinski vlasnik privatnih fakulteta iz kojih đaci sa diplomama izlaze sa manje znanja nego pre upisa.

No, u ovom slučaju ću zamenariti ostala ministarstva , takva kakva su idu ka sopstvenom samouništenju. Jer ukoliko se nastavi trend zalaganja ovakvih boraca za manjinska prava poput Slavice Đukić Dejanović, koja sem što promoviše mortalitet, ubeđuje javnost da su deca od petnaest godina dovoljno zrela za samostalne odluke, potražuje od države da se i LGBT osobama omogući usvajanje dece, nijedno od navedenih i nenavedenih ministarstava neće imati svrhu da postoji, bar ne sa ovim narodom koji polako izumire.

Na žalost istinska manjina u ovoj zemlji su upravo ta nerođena deca. Godišnje čitav jedan manji grad nestane jer propagandiste zapadnih vrednosti i boraca za prava manjina koji preovlađuju ovim prostorom ne interesuje budućnost koja se svakodnevno ubija, već obična materijalna korist i demoralizacija.

U suprotnom ministarka zdravlja ne bi dozvolila da teško obolela deca ostanu danima bez lekova od kojih im zavisi život i obavljala bi posao za koji je plaćena, ili je možda upravo to njen zadatak. Odnosno možda se svetskim moćnicima žuri pa im je teško da sačekaju da cela jedna nacija izumre „prirodnim“ putem, demoralisanjem i nestankom kroz ubistva nerođene dece, pa „ubijaju“ i onu rođenu.

Pre nekoliko dana u javnost je izašao plan ministarstva zdravlja u kom bismo po običaju bili pokusni kunići. S tim što ovaj put fokusna grupa nad kojom treba da se izvrši testiranje, iliti kako tvrde „stručnjaci“ preventiva u borbi protiv mogućeg obolenja, nisu najstariji, već devojčice između 11 i 13 godina.

Baš u trenutku kada Anđelina Džoli, idol mladih devojčica preventivno odseca sebi obe dojke, jedan od simbola svoje ženstvenosti, da bi sprečila mogućnost dobijanja raka u Srbiji se pojavljuju sa vakcinama za preventivu raka materice.

Jasno je da slučajnosti ne postoje. Te tako ni u ovom slučaju, marketinškom triku svetske zdravstvene organizacije i Džolijeve čiji potez treba sam da povuče devojčice i omladinu da preventivno reaguju. Što ne bi bilo loše da se radi o običnim pregledima a ne kako pojedini lekari ističu sumnjivim vakcinama koje mogu uzrokovati i sterilitet, razna druga oboljenja ,a čak je bilo zabeleženo i nekoliko smrtnih ishoda u Evropi.

Dakle od ovih vlastodržaca, ovakve ministarke zdravlja, kojoj je sam naziv funkcije kontraindiktoran sa onim što zaista radi, ništa valjano nismo ni očekivali, ipak želeći u svojoj brzopletosti da Nas i našu decu žive sahranjuju dolaze polako do zida narodne izdržljivosti.

Može li, a mora, se stati za vrat ovim espesovskim ministrima u vitalnim za život nacije ministarstvima, koji neumorno sprovode titoističku politiku u svim državnim institucijama. Odavde dalje, sa njima na vlasti možemo ići samo u fizičku smrt, ne kroz rat, i ne kroz borbe već kroz ovu „zapadnjačku slobodu“ koju su nam repovi komunističkog, a zatim socijalističkog režima doneli.

Odavno više nije pitanje da li ćemo, već kada ćemo krenuti u borbu za budućnost?!

(Vaseljenska.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *