Nestao avion sa 162 putnika iznad Indonezije

Nestao avion sa 162 putnika iznad Indonezije

28 decembra 2014

Air-Asia_2Avion kompanije „Er Ejža“ sa 162 putnika i članova posade je rano jutros nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru, objavile su indonežanske vlasti.

Odmah po nestanku aviona sa radara su vlasti dve zemlje pokrenule potragu, ali letelica nije pronađena iako je prošlo već šest sati od kad je izgubljen kontakt, prenela je agencija AP.

U saopštenju „Er Ejže“ (Air Asia), regionalnog niskotarifnog prevoznika koji posluje u nekoliko zemalja jugoistočne Azije, navodi se da je nestali „erbas A320-200“ leteo na unapred prijavljenoj ruti, ali je tokom leta zatražio da skrene sa kursa zbog vremenskih prilika, pre nego što je izgubljen svaki kontakt dok se avion još nalazio u prostoru koji nadzire indonežanska kontrola leta.

„Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt“, izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj Džoko Muržatmodžo i dodao da je poslednji kontakt između pilota i kontrole leta ostvaren u 6,13 sati po lokalnom vremenu (00,13 po srednjeevropskom), „kad je pilot zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti levo i povećati visinu“.

Avion je poleteo iz indonežanskog grada Surabaja, a u njemu su se nalazila dvojica pilota, pet članova kabinskog osoblja i 155 putnika, uključujući 16 dece i jednu bebu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zapadnjak says:

    Možda je u avionu bio neki od velikih svetskih bankara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *