Nestao avion sa 162 putnika!

Nestao avion sa 162 putnika!

28 decembra 2014

air asia352546

Potraga će biti nastavljena ujutro po lokalnom vremenu.

Prema poslednjim informacijama, pre nego što je nestao sa radara iznad Javanskog mora, pilot „erbasa“ tražio je od kontrole leta da promeni maršutu kao bi izbegao guste oblake.

Odmah po nestanku aviona sa radara su vlasti dve zemlje pokrenule potragu, ali letelica nije pronađena iako je prošlo već šest sati od kad je izgubljen kontakt, prenela je agencija AP. Singapur, Malezija i Australija ponudile su pomoć u potrazi za nestalim avionom.

U saopštenju „Er Ejže“ (Air Asia), regionalnog niskotarifnog prevoznika koji posluje u nekoliko zemalja jugoistočne Azije, navodi se da je nestali „erbas A320-200″ leteo na unapred prijavljenoj ruti, ali je tokom leta zatražio da skrene sa kursa zbog vremenskih prilika, pre nego što je izgubljen svaki kontakt dok se avion još nalazio u prostoru koji nadzire indonežanska kontrola leta.

„Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt“, izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj Džoko Muržatmodžo i dodao da je poslednji kontakt između pilota i kontrole leta ostvaren u 6,13 sati po lokalnom vremenu (00,13 po srednjeevropskom), „kad je pilot zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti levo i povećati visinu“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *