НЕШТО СЕ ДЕШАВА! МЕДИЈИ О ОВОМЕ ЋУТЕ! Хиљаде америчких трупа се управо искрцава широм ЕУ! КОРОНАВИРУС ПАРАВАН ЗА ЊИХОВО ГРУПИСАЊЕ?

НЕШТО СЕ ДЕШАВА! МЕДИЈИ О ОВОМЕ ЋУТЕ! Хиљаде америчких трупа се управо искрцава широм ЕУ! КОРОНАВИРУС ПАРАВАН ЗА ЊИХОВО ГРУПИСАЊЕ?

14 марта 2020

Пише: Саша Боројевић

Док су у Италији наслови, емисије и друштвени медији преплављени сада већ глобалном темом „коронавирус“, управо сада 20.000 америчких војника искрцава се на чак 7 европских аеродрома и додаће још 10.000 других америчких трупа које су већ присутни у Европи и 7.000 других трупа из различитих европских земаља.

У које сврхе је укупно 37.000 америчких наоружаних до зуба војника је дошло?Можда да помогну државама да зауставе овај “опасан” вирус или да помогну онима који су га направили?  Апсолутно не!

Дошли су да се стационирају или, користећи речи врхунских америчких официра, да се “шире” по европској територији, како би започели војну вежбу “Европљанин 20” који ће почети у априлу и требало би да заврши у јулу!

Да ли су грађани обавештени о чему се ради? Очигледно не!

„Europe Deffender 20“ је вежба коју је осмислила влада САД у сарадњи са НАТО-ом како би „тестирала“ стратегије које ц́е користити САД и Европа уколико додје до хипотетичког рата.

Претња од кога?

Очигледно је једина “хипотетичка претња” Америци, Русија (савезник Кине) са којом су одавно добровољно створили велике тензије.

Али анализирајмо то. За ову вежбу, поред 37.000 војног особља, биће увезено 14.000 војних возила (дакле тенкова, хеликоптера итд …), а пропорционално исто толико и муниције. Хеј али чекај прогласена је пандемија сви скупови су отказани…због короне”вируса”. Мозда ће војници доћи са одговарајућим маскама и мерама предострожности како би одрадили ову “вежбу”? Очигледно не!

Према америчким официрима, ти су војници потпуно здрави, па су потпуно имуни на „коронавирус“.

Ако нису имуни, зашто онда само ова војна вежба није одложена имајући у виду препоруку СЗО о ширењу овог вируса и медијском, социјалном, здравственом, политичком и економском хаосу који је овај назови вирус стварио у свету?

Зашто грађани Италије могу добити овај вирус, а само америчка војска може да се креће кроз исту ту Италију без проблема?

– Зашто је одлучено да се та вежба изведе географском положају који би осигурао хипотетички сукоб с Русијом, а не у другим областима које гледају на друге хоризонте?

– Зашто 95% медија о томе ћуте?

– Зашто сви представници италијанске политике не говоре о томе?

Ако су војници имуни на коронавирус, да ли то значи да вирус није толико опасан, или постоји већ вакцина?

– Трамп је јуче американцима забрани путовања у ЕУ али не и америчким војницима..зар та опасност од такозваног вируса не важи за војнике САД!?Русија је поставила бројна питања поводом ових вежби на која није добила одговор и на основу тога је већ изјавила да ће задржати свој војни положај у оквиру својих граница.

Кина, савезник Русије, пре неколико месеци је потписала уговор са Италијом (Уговор је регулисао односе у вези са трговином на Средоземљу као и да ће Италија на основу свог стратешког положај бити уз Кину чак ако ЕУ забрани) , како би трговински односи постали чврсти и важнији између Италије и Кине.

Самим тим чином потписивања Уговора моћ Америке над Италијом знатно мања, али не и безначајна.

Наравно од момента склапања савезништва Кине и Италије, долази до експлозије коронавирус који почиње да разара и паралише највише Италију и Кину.

Кина и Русија су годинама били неспорни трговински противници САД-а, јер њихов значај увелико смањује монопол долара на глобалном тржишту, а то, у односу на САД, ствара значајне губитке моћи и економски и геополитички.

Већ неко време Америка чини све како би изпровоцирала Русију трговинским санкцијама и војним провокацијама Сирија, Иран, Украјина…и на све што утиче на њене комерцијалне и геополитичке интересе.

Док су грађани света својим очима и ушима пројектовани на коронавирус у Европи, Кини и Италији..

Америка за то време одлучује да настави без икаквих проблема довлачење својих трупа на границе са Русијом!

Па зашто толики притисак да се амерички војници наоружају у алармантним количинама за једноставну вежбу упркос свему и знајући да то покреће висок ниво узбуне у Русији?

Феномен „коронавируса“ је корисно средство за одвлачење пажње и припрему великог дела грађана света за нешто важније што се мора догодити а то у овом случају свакако нема везе са решавањем вируса грипа.

Драги моји новинари, политичари и грађани пред вашим очима се догађа рушење глобалног геополитичког система. Нешто се догађа и није питање теорије завере, него геополитичке чињеница које се дешавају и које се одмах могу проверити у сваком тренутку у 7 европских земаља.

(avaz.live)

KOMENTARI8 коментара

 1. Mile says:

  Vežba sa 37.000 vojnika u Evropi. Poredjenja radi kad su ušli na naše KIM, a Srbija je puno manja teritorija od Evrope, ušli su sa 80.000 vojnika.

  • Željko says:

   Što bi vi Srbi kazali, "prpa bato"!

   • Mile says:

    Evropi ne preti invazija sa istoka sa ruskih granica, nego invazija iznutra sa korona virusom. Zbog pandemije korona virusa je "prpa bato",a potiče baš iz Italije koja je trenutno najviše pogodjena. Strahovanje je opravdano jer 37.000 vojnika će se nekoliko meseci nesmetano šetati amo-tamo i to po deset-dvadeset evropskih država.

 2. Mile says:

  Više ih brine širenje koronovirusa i zašto u vreme pandemije u Evropi nije zaustavljena ova vojna vežba.

 3. Ivan Grozni says:

  Dzaba sve nuklearne bombe, nosaci aviona,podmornice,rakete i sva gvozdjurija koja kosta trilione dolara. Jedan nevidljivi virus zadaje mnogo tezi udarac jer moze da pogodi i one na vrhu. Od bombi mogu da se sakriju ali od virusa tesko. Nije ih panika uhvatila zbog naroda vec zbog njih samih.

  • Duh proroštva says:

   I radioaktivni nukleusi iz bombi su takođe nevidljivi. Upotreba radioaktivne tehnike će biti opravdanje za uništavanje virusa i njihovih prenosilaca. U cilju smanjenja ljudske populacije na pola milijarde koja će naslediti the planet earth. Ali samo ako im Bog dozvoli ovo, a On? Neće.

 4. Pera says:

  Verovatno ce da sire korona virus, jer sa tim brojem i montenegrija bi se odbranila. Oni verovatno su nosioci, a sami nece biti bolesni, jer droga neda sirenje virusa !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u