НЕШТО СЕ ДЕШАВА! Шта то спрема немачка војска?

NEŠTO SE DEŠAVA! Šta to sprema nemačka vojska?

22 aprila 2020

Nemačka planira da kupi 93 višenamenska borbena aviona „jurofajter“ i 45 američkih borbenih aviona F-18 koji će zameniti postojeću flotu već zastarelih borbenih aviona „tornado“, rekla je ministarka Anegret Kramp-Karanbauer.

Odgovarajući na kritike zbog odluke da u flotu uvrsti avione američke proizvodnje, Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karanbauer je rekla da su oni neophodni kako bi Luftave zadržao postojeće kapacitet nakon planiranog povlačenja aviona „tornado“.Kramp-Karanbauer je istakla da trenutno samo američki avioni pružaju mogućnost nošenja nuklearnog oružja.

U pismu parlamentarnom odboru za odbranu, ministarka je naglasio da će „Boingovi“ avioni omogućiti Nemačkoj da ispuni svoju dužnosti prema NATO-u jer mogu da nose američke atomske bojeve glave.

Trenutno je „tornado“ jedini avion Luftvafea koji je napravljen za nošenje nuklearnog oružja.

Dugo se čekao odgovor na pitanje ko će biti naslednik nemačkih aviona „tornado“. Nemačka vlada je dugo vagala, pokušavajući da udovolji i amerikancima i Francuzima, koji ne gledaju sa simpatijama kupovinu američkog naoružanja.

Kupovina i „Erbasovih“ i „Boingovih“ modela deluje kao kompromisno rešenje.

(RTS)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Žarko says:

    Samo još i "NEMCI NUKLEARCI" su potrebni ovom "mirnom" svetu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *