НЕШТО СЕ ДЕШАВА, Трамп се управо огласио, САМО ТРИ РЕЧИ… ШОKАНТАН ПРЕОKРЕТ НА ПОМОЛУ?!

НЕШТО СЕ ДЕШАВА, Трамп се управо огласио, САМО ТРИ РЕЧИ… ШОKАНТАН ПРЕОKРЕТ НА ПОМОЛУ?!

11 новембра 2020

Недељу дана после одржаних избора у Сједињеним Америчким Државама актуелни председник Доналд Трамп објавио је на Твитеру: „Ми ћемо победити“.

Неколико минута пре најаве победе Трамп је написао:

„Постижемо велики напредак. Резултати ће почети да стижу следеће недеље. Учинимо Америку поново великом“.

Kоначни резултати председничких избора у Америци ни недељу дана након изласка грађана на биралишта нису познати, иако су поједини медији на основу изборних пројекција демократског кандидата Џоа Бајдена прогласили победником.

Трамп није признао пројекције по којима је победник председничких избора Бајден и у више наврата је критиковао гласање путем поште, наводећи да то отвара пут могућој изборној превари.

Изборни штаб Доналда Трампа поднео је тужбе против савезних држава и тврди да је гласање и бројање гласова било нерегуларно.

KOMENTARI



4 коментара

 1. Риста says:

  Не знам како паметни и моћни људи Америке већ нису схватили шта је најједноставније и најкорисније решење. Ево, предлажем да се уведе дволична прецедничка функција у Америци и да и Бајден и Трамп буду прецедници и да се то угради у Устав Америке па ће цео свет следити. И све ће се брже догађати. Што један прецедник данас потпише, то други сутра поништи. Нећемо морати да чекамо осам година на порно задовољства избора и сваки дан ће нам бити интересантан...

  • Duca says:

   Ja predlažem tri predsednika i to jedan muškarac, jedna žena i jedna trans osoba. Odluka se donosi sa 2:1, ali jedna od te dve mora biti trans osoba. Znanje čitanja i pisanja nije obavezno i ne daje prednost kandidatu. Iskustvo u učestvovanju u rijaliti programima ga daje. To bi bila DEMOKRATIJA!

 2. filip says:

  Risto nije mi jasno da li si hteo da kažeš dvočlana ili dvolična funkcija Na stranu što se kaže predsednička a ne precednička funkcija

  • Риста says:

   Надам се да си изговорио реч "председник" много пута и да знаш да сам написао онако како се изговара. То је мали сукоб говорних особина и правописа, али није фаталан. Па ако си прочитао и Косовчев коментар где каже нешто овако "па да се то напише правилно а не сељачки како ти пишеш" Потпуно је у праву а и ти си у праву. Ја знам оба та права можда за неку нијансу горе доле од вас двојице, али можда за неку нијансу дајем предност у овим коментаторским разговорима својем(у) сељачко српском изговору. Пре дваес година сам био "перфекциониста" и могу увек, јер познајем изузетно добро и Српски правопис и Говорна правила Српског језика. (Може бити да сам неке прописе заметнуо негде успут, али углавном сам још увек бољи него што ћу бити кроз коју годину)Не мислим да је то нешто страшно, иако сам пре 100 година напросто пенио када неко напише "прецедник". Но добро. Примедба је коректна, питан сам за одговор па да одговорим и на други део питања. Ево, кратко и јасно - нисам хтео да напишем да поједине државе а верујем и велика већина, треба брате Филипе да озакони Законом двОличност прецедника па ко бољи тај победи на изборима а ако дође до непознатих резултата као данас у Америци, да оба буду прецедници по Закону јер ни један неће морати да буде дволичан, али у функцији једног прецедника од две личности они ће садржати законске норме дволичности. Нисам хтео да прецизирам исувише да ме не би заболела глава касније. Шта ћеш, и ја се самоцензуришем. Надам се да сам био кратак и да нисам гњавио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u