НЕШТО СЕ СПРЕМА – ФРАНЦУЗИ ФОРМИРАЈУ КРИЗНУ ВОЈНУ СИЛУ: Десет држава формира војни савез у Европи са циљем да…

NEŠTO SE SPREMA – FRANCUZI FORMIRAJU KRIZNU VOJNU SILU: Deset država formira vojni savez u Evropi sa ciljem da…

4 aprila 2018

Vlada Francuske će u junu formirati strukturu takozvane krizne vojne sile koje će postojati izvan granica postojećih nadležnosti EU, pišu mediji, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Francuske.

Ideju o tome izložila je radna grupa od 10 država, među kojima su Nemačka, Holandija, Velika Britanija i Danska.

„Pretpostavlja se da evropske zemlje mogu da ujedine svoje vojne potencijale, da sarađuju u oblasti planiranja, analiziranja nastanka kriza i brzog reagovanja na njih“, navodi Rojters.

Izvor portala je naveo da struktura neće biti aktivna u okviru EU kako bi se Velikoj Britaniji omogućilo da učestvuje u njima i nakon „bregzita“.

Nepoznato je koje će sve zemlje učestvovati u formiranju te strukture, ali sudeći po svemu Nemačka je podržala ovaj plan.

Cilj strukture je da se predvide buduće krize i, kako se nadaju njeni tvorci, izbegnu situacije kada je jedna zemlja prinuđena da se u konflikt umeša sama, kao što je Francuska to morala da uradi u Centralnoafričkoj Republici i Maliju.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI10 komentara

 1. Vojna I ojdeSe says:

  Hehehe. Pochinje... thanks for...

 2. Hruscov says:

  Samo da je tu GB i njene malobrojne kolonije. Oni su to i osmislili zbog narodnog bunta samih uzurpiranih zemalja tkzv kolonija.

 3. bannnne says:

  A šta traži Francuska u Centralnoafričkoj Republici i Maliju? Mala im je sopstvena zemlja, a navikli da pljačkaju tuđe resurse...

 4. Trifun says:

  Zapadne genocidne hijene se boje bumeranga za zlocine i genocide preko kojih su se obogatili. Osjecaju da dolazi vrijeme naplate za to. Ocekujem da vidim jos takvih panicnih pokusaja da sami sebi smire zivce nekakvim 'novim' vojnim i slicnim savezima, medutim bumerang je poletio nazad i nece moci biti zaustavljen. Platice visoku cijenu za ono sto su nama i drugima uradili. Nema nazad.

 5. Kolumbo says:

  oni će da ratuju dok se ne zapuca na njih, a onda jbg.tutanj.Selavi.

 6. R.Srpska says:

  taj vojni savez može Rusima i Kinezima da posluži kao zagrevanje pred neke prave bitke. EU je slaba i uskoro će da bude slomljena a njeni nacistički narodi će biti prepušteni robovskom položaju

 7. Velika Metla says:

  Krizna vojna sila,što bi na srbskom jeziku značilo "kad zapreti kriza,usfali,u nafti pošalji vojsku na Bliski istok da je opljačkaju"!

 8. sveta53 says:

  Sve same kolevke zla.

 9. Oliver says:

  Trebače im godine i godine samo da tu "vojsku" usaglase kako bi dejstvovala ko jedna i zato imaju problem-Eu tvorevina neče opstati,ruši se..

 10. Lazar says:

  Reklo bi se da EU javno formira terorističke jedinice. Svrha im je napadanje na nezavisne manje zemlje koje ne mogu da se odupru. Za veće ciljeve tu će ostati NATO fašisti. Međunarodno pravo jedva da uopšte postoji, zahvaljujući globalističkim banditima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *