НЕШТО СЕ СПРЕМА! Хитан састанак…

NEŠTO SE SPREMA! Hitan sastanak…

21 avgusta 2017

Katolička crkva i Ruska pravoslavna crkva nastavljaju „bratski dijalog“ tamo gde se jedinstvo oseća, izjavio je danas državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin uoči posete Rusiji.

Parolin će se u Rusiji sastati sa patrijarhom Moskve i cele Rusije Kirilom.

– Razgovor sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve dokazuje da je otvorenost koja se pokazala u poslednjim godinama rezultat istorijskog susreta u Havani između patrijarha Kirila i pape Franje prošle godine – rekao je Parolin.

Parolin je podsetio da su tokom susreta u Havani papa Franja i patrijarh Kiril razgovarali o zbližavanju kao zajedničkom putu katoličke i pravoslavne crkve.

– Kada hodamo zajedničkim putem i imamo jedan bratski dijalog, možemo da osetimo trenutke jedinstva. Zajednički put zahteva traganje za istinom, strpljenjem, odlučnošću, upornošću, kao i ljubavlju – naveo je Parolin.

Dok je razgovarao o susretu pape Franje i patrijarha Kirila, Parolin je napomenuo da taj susret ne samo da je osnažio kontakte između predstavnika katoličke i ruske pravoslavne crkve, nego je i podstakao dve crkve da izglade razlike koje su imale u prošlosti, ali, kako je rekao Parolin, iako se negativan efekat tih razlika i dalje može osetiti, „sastanak nam je pomogao da vidimo jedinstvo za koje se zalažemo, jedinstvo koje se traži u Jevanđelju koje propovedamo“.

On je dodao i da tema „eventualne posete pape nije na dnevnom redu razgovora“.

– Osim toga, teško je davati pretpostavke o budućim inicijativama tog nivoa, ali mislim i nadam se da će svaki sastanak, a pre svega mislim na predstojeći sastanak sa patrijarhom Kirilom, pomoći da se pripremi put za razvoj sve pozitivnijih i intenzivnijih kontakata – naglasio je državni sekretar Vatikana.

Prema programu posete koji je obavila Sveta stolica, planirani su sastanci državnog sekretara Vatikana sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, patrijarhom Moskve i cele Rusije Kirilom i predsednikom Moskovske patrijaršije mitropolitom volokolamskim Ilarionom.

Traži jednu svetsku vladu!

Papa Franja je pozvao na „jednu svetsku vladu“ i „političku vlast,“ tvrdeći da je stvaranje jedne svetske vlade potrebno za borbu sa glavnim pitanjima kao što su „klimatske promene“.

Poziv za svetsku vladu, koji predvode papa Franja, ajatolah Al-Milani, Dalaj-lama i rabin Abraham Skorka, smatra se velikim korakom na putu ka Novom svetskom poretku koji je prorečen pre 2.000 godina.

(Vesti online)

KOMENTARI9 komentara

 1. Beli Orao says:

  Putine nešto mi grizeš donju usnicu ????? Šta je bratko ,jesu li te slomili izdajnici???!!!

 2. Beli Orao says:

  I to bi bila kapitulacija jer Katolik vidi sebe na prestolu svjetske Vlade a sve ostale slugama i robljem Božijim ( tako to oni vide) a sad vam je dobro razmisliti ? Židov će da vlada ostali da slušaju a papa rimski prvi sekretar vlade !!!!

 3. M says:

  Svi ti koje si nabrojao kao glavne svjetske glavonje,sve ce ih vjetar odnijeti,ubrzo,ni traga im nece ostati.Oni pripadaju dosadasnjem svijetu...koji odlazi!

 4. Dragi says:

  Samo da podsetim da je patrijarh Kiril, posle sastanka sa papom Franjom na Kubi, odleteo na Antarktik, ali da je prilikom leta puklo spoljno staklo na pilotskoj kabini. Znači li to nešto i da li Onaj odozgo šalje opomenu? A ne zaboravite i da se bivši predsednik Nikolić vratio sa pola puta za Vatikan.

 5. goran says:

  Putin je sluga cionista, kao i Tramp i cela evropska balavurdija. Mnogo je love u opticaju i zlatnih sipki. Putinov zet je Jevrejin i jedan od glavnih kolovodja. To se od nas krije, a sve se moze proveriti, ko hoce i ima snage da se suoci sa istinom.

 6. Pastrovic says:

  Hehe, bas divno! Samo niko da mi objasni sto ce ova nasa pokatolicena pasmina zvsna Hrvati da kaze na to slizavanje.

  • Beograd says:

   Hrvati ce profitirati od ovog Katolicko Ruskog zblizavanja iz prostog razloga jer su od Rusa profitirali i 1918 i 1945 i 1991 u svakom od ova tri perioda Hrvati su imali podrsku Rusa. Uzmimo primer 1918 tad su Hrvati bili na strani porazene vojske zreli u potpunosti da zbog zlocina koji su pocinili nad Srbima budu kaznjeni. Rusi su ih spasili na nacin da je ista ova RPC urgirala na zahtev Vatikana da se odbije Britanski plan za stvaranjem Velike Srbije.Kominterna za to vreme pravi plan unistenja Srpstva u korist toboze svih ugrozeni naroda od strane Srpske burzoazije.Rusi su preko nase SPC izveli tu operaciju i Velika Srbija nije stvorena. I tako se Hrvati izvukose neokrnjeni. 1944 1945 ista stvar Rusi oslobadjaju Beograd i Srbiju ali im na pamet ne pada da produze do Hrvatske i Zagreba i da se obracunaju sa ustastvom. Na protiv upravo po Srbiji Ruska agentura u liku Tita pravi nevidjene zlocine po Srbiji. Zataskava se kompletna uloga Hrvata i genocid nad Srbima u NDH pricom o bratstvu i jedinstvu. Za celo to vreme planovi Kominterne se sprovode neometano zakljucno sa ustavom 1974.Onda 1991 KGB i BND udruzenim snagama razbijaju Jugoslaviju u cilju ovladavanja Morskom obalom koju Hrvati kontrolisu.Da bi se to ostvarilo neophodno je ukloniti Srbe i bilo kakvu Srpsko-Anglosaksonsku dominaciju sa Balkana. Jer Srbi u ocima Rusa i Nemaca su Britanska produzena ruka koja sprecava svaki Rusko Nemacki izlaz na prostore Balkana. Da bi se to uklonilo Rusi i Nemci igraju na Hrvate igrajuci i 1914 do 1918 kroz Austrougarsku pa kasnije i na NDH. Cilj je bio ukloniti Srbe sa tih prostora i uspostaviti Katolicko Hrvatsku dominaciju do Drine tako da imaju cist neometan pristup Morskoj obali.1991 su odigrali na Tudjmana Rusija je Hrvatsku naoruzavala to u zadnje vreme polako izlazi na videlo iako se sve pokusalo zataskati. Tako da ovaj savez Vatikana i Rusije je za nas Srbe nesto naj gore sto se moze desiti jos ako u taj savez dodamo i Nemacku stvar je potpuno negativna po nas Srbe. A Nemci i Rusi kao sto znamo nastoje ukloniti ameriku iz Evrope i tako stvoriti cist prostor za ovladavanje Evropom od strane Vatikana. U nasem slucaju to bi znacilo ukoliko bi Rusko Nemacko Vatikanski savez pobedio Hrvatsku do Drine a verovatno i preko Dunava. Tako da u sustini ovo nije nesto novo rusi i Vatikan su u zadnji 100 godina imali takodje saveznistvo. Pa jedna Kominterna je upravo bila zaceta od strane Jezuita tako da se po mom misljenju treba sto dalje klonuti Rusije ma ko god bio na njenom celu. Protekli 100 godina to upravo potvrdjuje cak i kad je Romanov upravljo Rusijom i tad su Rusi podrzavali sve i svakog samo ne Srbe setite se Bugarske i sta je za nju Rusija ciila?? I to Romanova Rusija u koju se ogroman broj srba zaklinje. Razmisite

   • RS says:

    Ovo kao da je pisao vuk draskovic ili neki slican bradonja koji vuce ka novom rajhu....

 7. Za Srbiju says:

  Jevreji su izmislili hrišćanstvo da bi vladali budalama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *