НЕШТО ВЕЛИКО СЕ СПРЕМА: О чему тајно преговарају Русија и САД у Јордану?

NEŠTO VELIKO SE SPREMA: O čemu tajno pregovaraju Rusija i SAD u Jordanu?

10 juna 2017

Predstavnici Rusije i SAD su održali najmanje dva tajna razgovora o zonama deeskalacije u Siriji, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na sopstvene izvore upoznate sa situacijom.

Prema podacima izvora lista, sastanak je održan u Jordanu i u njemu su učestvovali predstavnici jordanskih vlasti. Državni sekretar SAD Reks Tilerson je posetio tu državu uskoro posle ovog sastanka. Prema podacima izdanja, još jedan sastanak treba da bude održan ove nedelje u Amanu, ali je odložen zbog poteškoća oko dogovaranja njegovog tajminga.

Kako su saopštili izvori, vođenje daljih razgovora nalazi se pod znakom pitanja zbog porasta napetosti između SAD i Sirije. Pritom, naglašavaju da se SAD nadaju da će pronaći način za saradnju sa Rusijom i uništenje terorističke organizacije ID. Zone deeskalacije će pokazati svoju efikasnost, SAD i Rusija mogu da se dogovore o njihovom uvođenju i na drugim teritorijama, naglašavaju izvori izdanja.

Predstavnici Stejt departmenta SAD nisu saopštili detalje o mogućim pregovorima. Ambasada Rusije u SAD zasad nije komentarisala ovu situaciju.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Dodovaraju se kako da pubijaju jos dece i namlate jos para od kradje nafte i prodaje oruzja. Sta drugo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *