НЕШТО ВЕЛИКО СЕ СПРЕМА: Руси гомилају тенкове на Криму близу границе са Украјином!?

NEŠTO VELIKO SE SPREMA: Rusi gomilaju tenkove na Krimu blizu granice sa Ukrajinom!?

10 avgusta 2016

585289_russiantroops_54Ruski tenkovi primećeni su uz severnu granicu Krima, što je ponovo izazvalo strah od moguće invazije.

Svedoci opisuju kako su videli teško naoružanje i kamione u blizini gradova Arminska i Džankoja – oko 40 kilometara od ukrajinske granice.

U međuvremenu, objavljeni su i snimci organizacije za ljudska prava sa Krima na kojima se vide ruski kamioni s naoružanjem kako u konvoju idu kroz Kerč.

Predstavnik Tatara na Krimu Norman Dželalov napisao je na Tviteru: „Tenkovi su stigli“.

„Ne želimo da stvaramo paniku, ali danas, koliko god da je to moguće, suzdržite se od odlaska u unutrašnjost Krima“, naveli su zvaničnici. Lokalni mediji su izvestili i o pucnjavi u blizini Krasnopereskopska, takođe na Krimu.

Iz ukrajinske vojske poručuju kako pomno prate sve što se događa na, kako je oni nazivaju, aneksiranoj teritoriji, kao i da će reagovati na bilo kakvu agresivnost sa ruske strane.

Krim se od 2014. nalazi pod kontrolom proruskih snaga posle referenduma na kome se ogromna većina stanovništva izjasnila da želi da ovo poluostrvo bude u sastavu Rusije.

KOMENTARI9 komentara

 1. Vojna says:

  Pobeda za pomazanik Božji, general Mihail pod kruni Majke Božije Bogorodici. Pobeda za Evangelije Isusa Hrista Sina Božijeg. Amin! Jedna država slovena i novog pravoslavja. Nova crkva na zemlju u ime Troičnog Boga, u ime Otca i Sina i Duha Svetoga. Amin! Pravda i ljubav koja izlazi iz pravde...

 2. nenad says:

  Amin Bože - amin rodu mome!

 3. sinisa says:

  Koje padanje u trans, a prodali ste Kosovo. Sad vam ostaje da navijate. U ime "Otca" kako jedan nepismeni cova veli.

 4. Hrvacko Svinjarevo says:

  UKRAJINA - GALICIJA = RUSIJA OVA JEDNAČINA USKORO ĆE DA SE REALIZUJE A ONDA NA BALKAN DA SE UREDE NOVE GRANICE HRVATIĆIMA,MUSLIĆIMA I ŠIPAMA

 5. Miraš says:

  Ovaj vest je u službi ratne propagande, a plasira se iz Ukrajine. Rusija nema nameru da vrši vojnu intervenciju u Ukrajini. Ukrajinska vojska prethodnih nedelja i dana povećava svoje koncentracije i aktivnosti u Donbasu, a posebno se još usmeravaju vojne snage prema Krimu. U Donbasu su povećana granatiranja, bio je i atentat na Plotnjickog. U blizini granice Krima dovlače raketne sisteme Grad. Na Krimu je primećena jedna ukrajinska teroristička grupa od 20 ljudi prilikom utovara švercovanog eksploziva. Pritom je jedan ruski vojnik poginuo i nekoliko ih je ranjeno. U Interesu bezbednosti jesu povećane aktivnosti na Krimu. Sročno: Na rossiйsko-ukrainskoй granice proizošel boй, estь pogibšie sredi VS RF http://rusgambit.ru/na-rossiysko-ukrainskoy-granitse-proizoshel-boy-est-pogibshie-sredi-vs-rf.html............. Sve aktivnosti kad se sagledaju više izgleda kao pokušaj vlasti Ukrajine da se izazove direktan konflikt izmedju Rusije i Ukrajine i da se zatim uključe i NATO snage ili bar strani plaćenici i teroristi. EU nije zainteresovana da posebno ulaže u Porošenkovu Ukrajinu, SAD gleda ako ima šta da uzme, a ne da unese novac u tu zemlju, kredit MMF-a Ukrajina neće dobiti, finansijska situacija je baš teška. Ukrajinskim vlastima je značajno pala popularnost. U skladu sa svim tim sad im najviše odgovara jedan "ratić" jer se nadaju da će SAD biti tada zainteresovan i za finansijske stimulacije. Zatim u ratnim uslovima nema ni novih izbora.......

  • Miraš says:

   Sprečen teroristički napad na Krimu - Sputnik/ Igor Zarembo - RUSIJA 14:37 10.08.2016(osveženo 15:08 10.08.2016) FSB Rusije je sprečio teroristički napad na Krimu koji je pripremala Glavna uprava Obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine, navodi se u saopštenju Federalne službe bezbednosti. Ceo tekst na: http://rs.sputniknews.com/rusija/20160810/1107712922/teroristi-napad-Krim.html

 6. padre says:

  Kod vas se toliko puta sprema nešto veliko, da se čisto čudim, kao sam još živ!

 7. Kulak says:

  Krim,Donjeck i Lugansk su apsolvirani zauvijek,ali Novorusija je mnogo veća.Rusi u Harkovu,Dnjepropetrovsku i Odesi traže da ih se oslobodi od okupacije ukrajinskih fašista banderovaca,a i sami su voljni tome dati prilog.

 8. Don says:

  Pa cini mi se da ce Ukrajinci dobiti debele batine.Suvise se sile bez osnova ni sile.Steta.Badava mrtvih.Nadam se da se nece nista desiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *