НЕСТОРОВИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ У СТУДИЈУ СВОЈИМ ПРИЗНАЊЕМ: Познати доктор отворио душу

NESTOROVIĆ IZNENADIO SVE U STUDIJU SVOJIM PRIZNANJEM: Poznati doktor otvorio dušu

26 decembra 2020

Bivši član Kriznog štaba pulmolog dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji „Jutro“ na Prva TV gde je komentarisao aktuelnosti vezane za korona virus.– Ne možemo da imamo kreveta koliko ima bolesnika. Fokusirani pristup najtežim pacijentima, a lakše da rasteretiš. Privatni sektor je zaradio veliki novac, mogli su malo da doprinesu. Moralo je da se interveniše, da se spreči. Suština je da se fokusiramo na one koji mogu da umru -kaže Nestorović i nadovezuje se:

– Čeka nas period u kom moramo da razmišljamo da pronađemo ravnotežu između virusa i ekonomije i sviđa mi se šta radimo. Mi smo najotvorenija država u Evropi.

Pred kraj gostovanja je u novogodišnjem duhu pričao o svemu šta mu je burna 2020. lepo donela i odnela. Na interesantan način je napravio digresiju, uporedivši smrtnost tokom opsade Lenjingrada, sadašnjeg Sankt Petersburga, tokom Drugog Svetskog rata i koronavirusa:

– Uzela mi putovanja, kafane, muziku,… Otišao sam u penziju, to mi je lep trenutak, Moja poruka je uvek ista: Zamislite opsadu Lenjingrada od 4 godine, pa su ljudi preživeli. Ovo nije ni izbliza tako. Verujem da je bilo masovnih medija i više bi ih poumiralo. Moja poruka je da žive da uživaju u životu, da prestanu da se brinu virusima, nego da se bave svojim životom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    E, moj doktore. Znaš kako ti to? Pustio bih ja njega, ali...Kako da prestanemo da se brinemo? Evo, ja se nikada nisam ni brinuo niti verujem u te drangulije. To gripa ali je malo usavršena i zdravo. Samo ne vredi što se ja ne sekiram. Oni me teraju da nosim masku kad sam pred njima. Oni mi zatvorili stadione, bircuze, pozorišta(aj ja i ne idem u pozorište, a ono nekoliko puta što sam bijo, kao neka kultura, šta li, ali eto ne nedostaje mi)zatvorili restorane, zatvorili...uskoro će i mene zatvoriti iako sam izbegao tor cele godine. Neće oni mene brez brige. Oće bre da se utamanim brinući o njihovoj umetnosti.

  2. Beli Orao says:

    Ko nije shvatio propagandni rat sam je kriv ! I sama vlast srlja ko ovce kad neko poviče Vuk , Vuk !!! Najgore je što se taj ludi stampedo pretvorio u bivole ( neki su več bili i prije ) pa sve pogaziše pred sobom !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *