НЕСТОРОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ШОKИРА: Појавила се НОВА ОПАСНОСТ

НЕСТОРОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ШОKИРА: Појавила се НОВА ОПАСНОСТ

4 јула 2020

Доктор Бранимир Несторовић, пулмолог, рекао је да би требало истражити од чега је умрло 17 људи за два дана и да Србија тренутно није у „озбиљној ситуацији“.

– Ми сада нисмо у озбиљној ситуацији, али јесте интересантно да је умрло 17 људи за 48 сати. Требало би да Министарство здравља оформи групу и анализира шта се десило. Ми и Северна Македонија имамо пораст броја оболелих и заражених, то је очекивано, људи су били затворени два месеца и сада се заражавају. Мене 200 и нешто случајева дневно не потреса, али није јасно зашто имамо повећан број мртвих – рекао је др Несторовић гостујући на ТВ Прва.– Патолози и Министарство здравља би требало тиме да се позабаве, од чега су умрли ти људи, сада је већ време да то анализирамо – рекао је он.

– Људима је дозлогрдила прича о крају епидемије, крај је врло близу. Јун није био јун него новембар. Ове садашње бројке, они се нису инфицирали сад него пре 10 дана кад је било хладно. Тврдње да висока температура убија вирус ћемо видети тек за десетак дана. Сад је опасност друге природе, ако све болнице претворимо у ковид имаћемо друге болеснике, који морају да се лече, већ три месеца људи нису ишли код лекара, где да чекају малигни болесници толико дуго. Ми морамо да сачувамо здравствени систем да он може да лечи и друге људе – сматра др Несторовић.

У Србији сваки дан око 80 људи премине, ако занемаримо корону, што од коронарних болести, што од малигних, у несрећама, подсетио је Несторовић.

Kашаљ и отежано дисање

Несторовић је навео да чим неко почне да кашље и отежано дише одмах треба да се јави лекару.

– Мислим да сада већи број људи треба да се лечи од куће. Ако сте до седмог дана прошли без запаљења плућа, онда сте прошли најгоре и можете код куће да се лечите. И то високим дозама витамина Ц и цинка. Немојте да на своју руку узимате хемомицин. Мене зове по 500 људи дневно да ме пита шта да ради и како да се лечи – објаснио је Несторовић.

Извесно је да ће они који су били на респиратору имати последице. Остаје питање кардиваскуларних проблема, јетре, питање тестиса, јер постоји ефекат на тестисе. Звучи страшно, али није, сматра доктор.Нова епидемија?

Тест на антитела није много поуздан, немојте да се секирате, ако их немате. Изгледа да контакт са децом доводи до стварања имунитета. У Италији је преминуо само један педијатар у претходном периоду, али он је био стар, имао је више од 70 година, обзнанио је доктор Несторовић.

– Свака епидемија се заврши, а мени ова делује као потпуно нова – каже Несторовић.

KOMENTARI8 коментара

 1. zaliv.net says:

  Neodgovornost i neozbiljnost, doktor nosi masku da da primer drugima ako nista vise a ja ovog sa maskom nikad nisam video. Drzava neozbiljna a narod nije svestan i onda imamo jedno veliko SRANJE!

 2. За Србију says:

  jedini zdravorazumski lekar.

  • Jovan says:

   Jedini. plus genije! Ali sta ce, priprosti ga ne razumeju, oni su horski protiv nejega jer misle kako im neko od "mengelovaca" sa Zapada kaze.

  • Miki says:

   Ovo nije politički LAŽNJAK lekar već pravi narodni koji svakim danom uliva sve više i više poverenja u izlečenje od Kovid 19 i psihoze nastale u ovo ludo psihozno vreme.

 3. uddu says:

  Ne postoji kovid,postoji samo namerno nenormalna reakcija zdravstvenih sistema drzava po svetu.Nesto nam spremaju,saznacemo uskoro sta !

  • zaliv.net says:

   A jel postoji vazduh, posto i njega ne vidis!? Cuj ne postoji virus, zar zaista ima magaraca koji ce reci ne postoji virus naspram desetine hiljada infektologa koji potvrdjuju njegovu ozbiljnost....ti i takvi kao ti kao da ste dosli iz 15 veka pa ste jadni pogubljeni

   • Miroslav says:

    Па јел ти иког знаш да је био заражен или да је неко умро од измишљене болести због којег је цео свет заустављен? Толико социјалних мрежа а нико до сад није објавио да им је неко умро. У Србији држава плаћа 70 000 динара породици преминулог само да потпишу да је умро од коронеа овде код мене у Торонту, држава плаћа докторима $3500 да прилопчају на респораторе било здраве било болесне. Корона је болест мозга јер постоји само у главама оних који верују да постоји. Светска Здравствена Организација је приватна организација у власништву фармацеутске мафије тј, индустрије. Они измишљају разне болести да би нам после продавали лекове. То није тајна.

    • Cp6a says:

     Канада је велика зенља, пространа, ретко насељена. А и наши тамо нису са великом родбином. Можда зато ниси видео о чему се ту ради. Најбоље је да тако и остане. Наравно да знам за умрле родитеље пар мојих пријатеља, који су умрли због упале плућа. Није ово десетковање као што је било неколико пута у историји од куге и грипа, не умиру људи око нас на улици, али зашто би то призивали. Зар нам то треба, да би неко испао да је у праву? Проблем постоји и треба га организовано уклањати, више слушајући препоруке државе, а мање фантастичне приче са интернета. Да не испадне да ја нешто измишљам, ево имаш најсвежије на Спутњику позив очајног човека у Сјеници, познатог нашег атлетичара Асмира Колашинца, из којег се тачно види "ручни рад" овог зла: нагли пораст оболелих са дисајним проблемима, немогућност локалних здравствених установа да на толики број људи који траже помоћ одговори. То је рецепт за хаос, чије слике су најчешће веома потресне. Ту је држава важна, јер само она у тим ситуацијама има моћ, механизме и ресурсе да помогне. Ајте наши, будите добро тамо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u