НЕСТОРОВИЋ СЕ ОГЛАСИО – САГА СЕ НАСТАВЉА: „Зовите ме помахнитали доктор, али ово је довољан доказ!“

NESTOROVIĆ SE OGLASIO – SAGA SE NASTAVLJA: „Zovite me pomahnitali doktor, ali ovo je dovoljan dokaz!“

18 oktobra 2020

Doktor Branimir Nestorović ne želi da odustane od javnog iznošenja svojih stavova uprkos tome što ga mnogi napadaju, pa čak nazivaju i „pomahnitalim“.Nakon što je na fejsbuku podelio tekst u kom se može pročitati da maske nisu toliko delotvorna zaštita od koronavirusa koliko se priča i da se Amerikanci uprkos tome što redovno nose maske ipak zaražavaju, on je izazvao veliku buru u javnosti.

Bio je čak i na meti nekih medija koji su osudili njegov potez, a sada je dr Nestorović objavio još jedan naučni tekst na temu nošenja maski tokom epidemije, pa se čini da on ne namerava da promeni svoj stav, a čak je odgovorio i onima koji ga kritikuju:

– Kako neko reče „pomahnitali“ dr Nestorović ne nudi naučne studije o efikasnosti maski. Ovo je od eksperta za respiratorne bolesti, naslov je dovoljan „maske za sve za kovid 19 nemaju solidnu naučnu osnovu“ – napisao je on.

Inače, poznato je da je dr Nestorović samoinicijativno napustio Krizni štab, zbog, kako je objasnio, činjenice da mu je dosadilo da bude „crna ovca“.

Njegove tvrdnje u suprotnosti su sa zvaničnim preporukama, pa je očekivano da postoji deo javnosti koji osuđuje ovakve njegove istupe.

Kako neko reče “pomahnitali” dr Nestorović ne nudi naučne studije o efikasnosti maski. Ovo je od eksperta za respiratorne bolesti, naslov je dovoljan “maske za sve za covid 19 nemaju solidnu naučnu osnovu”.

Posted by Branimir Nestorović on Petak, 16. oktobar 2020.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Maske su korisne u korona zarazi sve dok verujemo da jesu, čak i ako su zapravo besmislene. Ako ne nosite masku, drugi vas vide kao bezobraznog provalnika u njihov svet maskirane sigurnosti. Ako nosite masku, mnogi vas gledaju kao drhtavu ovčicu čiji su mozak ”nauka i struka” gadno pričepili. Stvar je postala skoro plemenska a nošenje ili nenošenje maske je oznaka kom taboru pripadate – ovo je siže traktata o maskama prof. Dejvida Abramsa, kliničkog psihologa i profesora društvenih i nauka na Univerzitetu za globalno javno zdravlje Njujorka. ………………..Nisu svi koji nose masku sorošoidi, ali nema nijednog sorošoida koji ne nosi masku.

  • test01 says:

   Danas maska, sutra nasilno pelcovanje sa nekoliko vakcina i onda tako svake godine, uz pojavu drugih virusa posto im je ovaj eksperiment uspeo. Ovce su u torovima, brnjice su tu kad se napusti kucica da se robovi ne opuste, , zdravstvo je pod kontrolom, ekonomija unistena i tek ce da nastupi socijalna kriza - pozornica je spremna za drugi cin...

 2. Cp6a says:

  Vibraciona medecina je zakon za koronu. Doca bi da nam uvali vibratore.

 3. Bilo jednom u Ameriki says:

  Tipičan Srbin pa još iz Obrenovac, ne zna on čovek da je nebitno šta i koliko pomaže maska, protiv covida sigurno ne pomaže ali protiv smrada iz usta može malo da ublaži, pogotovo kod prokletih pušača. Zato "maske na gotovs", dobar primer je dr. Kon njemu je drago kad masku stavi i na zadnjicu da filtrira svoje izduvne gasove koji su opasniji od covida. Ovaj branimir je mogao da sedi u kriznom štabu ladi jajca kao i ostali i da prima još nekoliko godina platu od covida/čas, da li on razmišlja da treba da hrani porodicu i njen luksuz? Teško, izgleda da će samo da vršlja po kafanama sa tim pričama koje su tako nikakve, jer naređenje dolazi sa vrha uprave ove Planete, od svih važnijih organizacija, od načela Billy-ja gubavog i njegove SZO, i od Kneza Tame koji vlada iz vazduha kroz sinove nepokornosti Bogu, a tebe branimire mogu da ubodu na čakčkalicu i progutaju sa ladnom pivom.

  • Rista says:

   ??? Ili si ti rascepana ličnost ko svinja posle šurenja, ili nisi svestan koliko si suprotnih stvari izjavio gotovo sa svakom rečenicom. Jes pročitao šta si napisao pre nego si poslao nama da se patimo? Aj sredi se malo, smiri se i ne mešaj žabe i babe. Žabe baci u vodu, babe stavi na stolice ispred kuće i onda možda shvatiš šta si hteo da kažeš. Ima nas kao što sam ja pa teško shvataju. Inače, očigledno si popio tablete sistema dok si tako zabunjen. Da nisi sada prvi put objavio komentar, možda se ne bih ni osvrnuo ali ima ovde dosta "inkognito" botova pa menjaju imena ko cigan konje. Plaše se svoga komentara ili svoga stava, šta li? Obično su ono što se zove samobot. Knez tame ti verovatno neki religiozni proizvod?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *