НЕСТОРОВИЋ ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: Лекари ће ме напасти због овога, али морам да кажем, опасно је по живот!

NESTOROVIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM: Lekari će me napasti zbog ovoga, ali moram da kažem, opasno je po život!

5 maja 2021

Srbi ne shvataju koliko dobru imaju zdravstvenu zaštitu. To kad odu u Evropu onda ukapiraju.

„Mogu samo da kažem da sam bio zaprepašćen brojem dece sa poremećajem razvoja mozga. Za mog radnog veka prvih 20 godina je to bio raritet“, kaže prof. dr Branimir Nestorović.To je sad patologija oko koje se niko ne uzbuđuje. Kad sam bio mlađi, kad sam dežurao, mi smo imali jedan epileptični napad u toku noći. Danas ih imamo po 5-6. Dijabetes je eksplodirao kod dece, kaže Nestorović.

On ističe da je upravo osiromašeni uranijum direktno povezan sa poremećajima razvoja mozga kod dece.

„Ljudi koji žele da imaju dete moraju da znaju da moraju da vode zdrav način života. Pripreme za rođenje deteta počinju mnogo pre pravljenja deteta. Teško je dokazati jednog faktora sa nečim. Ne možemo mi te teške metale tek tako da otklonimo iz zemlje ali možemo da utičemo na druge faktore“, kaže Nestorović i dodaje:

„Savetujem svoje pacijentkinje da ne idu često na ultrazvuk u toku trudnoće. To je besmisleno. Kažu s druge strane da je magnetna rezonanca potpuno bezopasna. Kako može biti bezopasno nešto kad vas uvode u magnetno polje jačine 5 Tesla, a Zemlja ima 1 Teslu. Kako se izaziva karcinom? Pa stavite ih u magnetna polja“.

Ističe da je jedno vreme dok je bio neki rukovodilac „ludeo kad pogleda statistike naše magnetne rezonance i skenera“.

„Devedeset odsto su nalazi normalni rezultati. Roditelji dovode decu po principu – Došli smo da vidimo. Razumem roditelje ali ne razumem doktore koji ih snimaju. Suština doktora je da proceni šta je dobro za pacijenta. U suprotnom, mi mu dođemo kao samoposluga – oni dođu kažu hoću to i to i mi im to damo i eto. Ja svoju ulogu shvatam kao filter“, istiće Nestorović.

„Ono što saznam iz sveta da prenesem ovde ali u razumnom obliku. Jer neke svetske preporuke nisu razumne. Evo baciće se na mene kardiolozi kad ovo kažem ali Američka akademija za kardiologiju je izbacila aspirin iz prevencije. Kažu da je to rizična materija pa su ponovo uveli statine u velikim količinama. A to je opasno po život. Te preporuke su debilne”, jasan je Nestorović.

Kaže da bi lekari morali da budu pošteniji prema sebi i prema pacijentima.

„Mi imamo odlične lekare, odlične bolnice. Ne prihvatam tu teoriju kako smo mi lošiji od Evrope. Primarna zdravstvena zaštita u Evropi je čista kataklizma. Srbi ne shvataju koliko dobru imaju zdravstvenu zaštitu. To kad odu tamo onda ukapiraju. Meni je bila naša žena, profesorka, živi u Švedskoj i nju tamo lekar opšte prakse leči pet godina od astme koju ona nema. I ja pitam da li je on čuo nešto na plućima a ona mi kaže kako on nju nikada nije ni pregledao“, kaže on.

Ističe da pacijent mora da zna kakve su mu šanse u lečenju.

„Lekari lako podležu uticaju medija. Ja kad imam teškog pacijenta ja mu onda kažem šta bih ja uradio da sam na njegovom mestu. Ja mu kažem šta bih ja uradio za sebe ili svoje dete, a on može da me posluša ili ne. Nekada kada me i ne poslušaju može da na kraju bude dobro. Jer nisu lekari bogovi, ne znamo mi sve. Ali moje je da mu kažem, a njegovo je da li će me poslušati“, kaže dr Nestorović.

(Alo)

KOMENTARI10 komentara

 1. Ivke says:

  Ako je tako da mnogi nasi koji zive u Eu ponarocito toj bogatoj Svedskoj dovode decu na pregled u Srbiju jer im ta zemlja nije omogucila kvalitetan pregled onda se nema sta pricati,

 2. šiško says:

  Nije lepo da obmanjujete ljude. Mi imamo najgoru moguću zdravstvenu zaštitu. Sve je katastrofalno. Od higijene i beskrajnog čekanja, preko zanemarivanja, bagatelisanja i ponižavanja pacijenta, opšteg nevaspitanja svih zaposlenih u sistemu, uterivanja mita na surov, nehuman način, gotovo nulte ishrane po bolnicama, prljavštine i nedostatka lekova i drugih potrošnih materijala u njima, sve manjeg pokrivanja troškova za lekove i pomagala od strane fonda za zdravstveno osiguranje, pa sve do haotične organizacije čitavog zdravstvenog sistema. Tu nema nikakve zaštite, samo što bolestan čovek nema izbora, nema drugog mesta gde može da traži pomoć. Naše zdravstvene ustanove su mesta za umiranje, a ne za lečenje. Dovoljno je samo reći da u većini bolnica nema ni toalet papira i sapuna i da klozeti smrde na kilometar, pa da slika našeg zdravstvenog sistema bude jasna kao dan.

  • Ljubiša says:

   Nisi u pravu .Ja živim u Nemačkoj i glavom mogu da potvrdim da je dr.Nestorović u pravu.Evo me u Valjevu kod interniste i kardiologa.Džaba ti savremena tehnologija ako ne znaš da je koristiš a u Nemačkoj velika većina to nezna.

   • doktrina soka says:

    Moja koleginica je operisala tumor na mozgu u Nemackoj operacija je kostala 17000e,pa ti vidi,kakva je tamo medicina.Ono sto se malo da lekaru je srpski folklor.

   • šiško says:

    Jeste, a i džaba nam i savremeni klozeti kad ne umemo da ih operemo i stavimo toalet papir. I džaba nam i savremeni šalteri kad ne umemo da pacijentu kažemo jedno obično "dobar dan".

    • Vlad Cepeš says:

     Pa gospodine šiško idi u taj raj,sad se može,idi gde ćeš imati toalet papir,klimu,osmehnute lekare i sestre - ali ćeš morati sve to papreno da platiš TI LIČNO.Hoćeš besplatni specijalistički pregled i hotelsku hranu u bolnici.

  • Vuk says:

   sisko lupas ko otvoren prozor dr i med sestre su odlicni ima i izuzetaka al su retki

 3. Vuk says:

  Nikad nisam voleo lekare zato sto su se pretvorili u prodavce lekova na procenat. Secam se sebe kad me je majka odvela kod lekara zato sto sam bio malokrvan i kad su lekari bili autoritet rekao mi je mladicu iako sam imao samo 7 godina nebudes li jeo ono sto cu ti sad napisati ozbiljno cu se naljutiti na tebe, Ne da sam jeo nego sam se za dva meseca popravio dva kg. Nije mi prepisao nijedan lek nego je uradio ono sto lekar i treba da radi delovao je preventivno a krvna slika mi je bila odlicna napomena, sad imam 65 god i odlicnog sam zdravlja

  • Vuk says:

   A sa cenjenim dr NESTOROVICEM se slazem u potpunosti

 4. Rista says:

  Niko nije u pravu potpuno, osim šiška. Sa Nestoriovićem se slažem 50% a sa šiškom 100%. Lekari Srbije danas većinom nisu više lekari nego sitni profiteri. Ono što se zove sitna beda ljudskog roda. I to nije od danas. To vi bre još od osamdesetih počelo. Mene su izlečili i digli na noge kad je trebalo, ali to bilo pre osamdesetih, fala Bogu. Da je bilo kasnije, ne bih tada imao para jer su već počeli da pljačkaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *