НЕТАНИЈАХУ ИЗАЗИВА ПУТИНА: Обавестио сам Русе! Настављамо нападе у Сирији без обзира на С-300!

NETANIJAHU IZAZIVA PUTINA: Obavestio sam Ruse! Nastavljamo napade u Siriji bez obzira na S-300!

10 oktobra 2018

Izrael će nastaviti sa napadima na mete u Siriji bez obzira na odluku zvanične Moskve da Damasku dostavi raketni sistem S-300, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu i naglasio da je o tome obavestio ruske zvaničnike.

Benjamin Netanijahu je, obraćajući se novinarima u Jerusalimu, rekao da je razgovarao sa zamenikom premijera Rusije Maksimom Akimovom i rekao mu da će Izrael nastaviti da se bori protiv, kako ta država opisuje, pokušaja Irana da produbi svoje vojno prisustvo u Siriji i dostavi oružje borcima libanske šiitske organizacije Hezbolah, prenosi portal „Pres TV“.Izraelski premijer dodao je da veruje da će spor koji postoji između Rusije i Izraela u slučaju obaranja ruskog aviona Il-20 kod zapadne obale Sirije biti razrešen.

„Verujem da ćemo sa zdravim razumom i dobrom voljom doći do rešenja koje će omogućiti nastavak dobre koordinacije između vojski Rusije i Izraela“, rekao je Netanijahu.

On je, kako se podseća, takođe u nedelju rekao da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uskoro kako bi razgovarali o toj koordinaciji.

Kako je ranije izvestio ruski Tass, predsednik Komiteta za odbranu ruske Dume i bivši komandant ruskih vazdušnih snaga Vladimir Šamanov u utorak je izjavio da će se Netanijahu i Putin uskoro sastati na razgovorima u čijem fokusu će biti Sirija, u kojoj se situacija drastično promenila nakon što je Rusija toj zemlji dala tri paketa raketnog sistema S-300.

Prema njegovim rečima, jedna od tema razgovora Putina i Netanijahua će biti preciziranje pitanja vazdušne saradnje.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. opet ja says:

  Pa zar to nije odmah rekao, pre nekoliko dana?? A šta bi pa drugo i mogao da kaže - ne nećemo više da napadamo Siriju jer smo se u..rali?! Ono što Srija treba da radi je da gađa izraelske aerodrome sa kojih poleću avioni. Naravno prvo im treba jsano staviti do znanja da će aerodrome sa kojih se izvode akcije biti gađani taktičkim balističkim raketama. Jer, napad je najbolja odbrana...

 2. Velika Metla says:

  Vi čifuti niste pozvani u Siriju od legitimno izabrane vlasti! Hezbolah i Iran ,a i Rusija,su pozvani! Vi čifuti napadima na jednu suverenu državu kršite Međunarodno pravo,vršite direktnu agresiju,i zato ćete da snosite posledice! Tako da vam kukumavkanje posle neće ništa pomoći! Upozoreni ste,a vi napred samo!

 3. Nina says:

  Kontakt linije su ranije dogovorene i postojale su sa ciljem da se izbegnu vazdušni incidenti. Pokazalo se da to ne funkcioniše i onda Rusija je unela nekoliko S-300 u Siriju i sve ostalo. Od sada gotovo je sa ranijom praksom, vraćanja na prethodno stanje nema. Jedino ako izrael sada ima preambiciozan plan da će uništiti sve sisteme S-300 te tako vratiti stvari u prvobitno stanje. Veliki ego ne dozvoljava Netanjahu-u da se prilagodi novoj situaciji. Zato padaće izraelski avioni. Brojaćemo.

 4. Miraš says:

  „Verujem da ćemo sa zdravim razumom i dobrom voljom doći do rešenja koje će omogućiti NASTAVAK DOBRE (?) KOORDINACIJE IZMEDJU VOJSKI RUSIJE I IZRAELA“, rekao je Netanijahu. Dobra koordinacija ipak nije postojala te zato neće biti nastavka te ranije loše koordinacije. Netanijahuov "zdrav razum" smatra da je normalno da pomognu obaranju ruskog izvidjačkog aviona i da ubiju 15 ruskih vojnika. ... Zatim važno je i ovo znati kako je to dogovoreno izbegavanje vazdušnih incidenata izmedju Rusije i Izrael ranije funkcionisalo. Npr. čim ruski vojni helikopteri napustili su sirijsku vazduhoplovnu bazu Tijas (T4) na severu Homsa odmah zatim pojavili su se izraelski avioni koji su bombardovali iranske snage u toj bazi! Zbog ostalih saveznika Sirije nije normalno da postoje ovakve specijalne veze Rusije sa Izraelom. ... Izrael je pokazao neprijateljsko lice, njemu odgovara da ginu svi saveznici Sirije, takodje i Rusi. Ovim najnovijim izazivanjem Netanijahu bi baš to da nastavi NEKA GINU I RUSI. "Bez obzira na S-300" što je rekao Netanijahu nisu tako bezazlene reči jer one znače da će Izraelci morati najpre da krenu u uništenje sistema S-300, a zna se da u naredna tri meseca dok potpuna obuka Sirijaca se ne završi da na njemu ima angažovanih i ruskih oficira. Osim toga novi napadi Izraela rasplamsaće sukob Izrael- Rusija te mogući su izraelski napadi ili pokušaji napada na ruske vojnike na drugim mestima u Siriji.

 5. Miraš says:

  U poledjini Amerikanci mogu da snimaju izraelsko-ruski duel u koji Izrael šalje svoje pilote (ili će to pokušati drugačije). Amerikance odavno interesuje taj sistem S-300, nešto već imaju o njemu. Dakle moguće je da i sa tim ciljem angažovan je Izrael, a da nije u pitanju samo veliki ego Izraelaca. ... Sada će pokušati sve! Posebno zato što se Izrael boji da može da izgubi ranije oteti Golan. Na Golanu je američka firma GENIE ranije utvrdila da postoje rezerve nafte, te ima i drugih velikih igrača kojima zbog podizanja firme za eksploataciju nafte nikako ne odgovara da Golan se vrati kući u Siriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *