НЕТАНИЈАХУ НАРЕДИО МОБИЛИЗАЦИЈУ: Ево шта се спрема!

NETANIJAHU NAREDIO MOBILIZACIJU: Evo šta se sprema!

25 marta 2019

Izraelska vojska optužila je islamski pokret otpora „Hamas“ za raketni napad izveden u jutarnjim časovima iz pojasa Gaze i započela slanje trupa na granicu i mobilizaciju rezervnog sastava.

Portparol izraelske vojske Mija Lifšiz kaže da su za sada mobilisane dve oklopne i dve pešadijske brigade kao i da je počela mobilizacija rezervista.Ona dodaje da je vojska zaključila da je „Hamas“ ispalio raketu sa južne strane obale, u blizini Rafaha, i objašnjava da je u pitanju bila raketa „samostalne proizvodnje“ sa dometom do 120 kilometara.

Raketni napad iz Pojasa Gaze izveden je rano jutros i u tom napadu je pogođena kuća u Mišmeretu, severno od grada Kfar Saba, a ranjeno je sedam osoba, uključujući bebu, dvoje dece i dve žene.

Zbog tog raketnog napada na Izrael iz Gaze, izraelski premijer Benjamin Netanijahu skratiće posetu SAD.

Kako je Netanijahu rekao, nakon sastanka danas sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, vratiće se odmah u Izrael da bi razrešio krizu, posle tog, kako je označio „zločinačkog napada“.

Predsednik SAD danas treba da potpiše dekret o priznanju izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni tokom posete Beloj kući Netanijahua. Ovu strateški važnu visoravan je Izrael zauzeo od Sirije u bliskoistočnom ratu iz 1967. godine.

Ujedinjene nacije smatraju Golansku visoravan, koju Izrael kontroliše, okupiranom teritorijom.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    sad će da eksplodira blisli istok i izrael će da izgori u potpuno besmislenom i nepotrebnom ratu.Pobiće ih arapi ko miševe, jer će ovaj napad izraela koji se sprema,će ujediniti i one koje do juče niko nije mogao da ujedini ni pod razno.Mislim da je pred nama počinje NEZAMISLIV horor tamo.

  2. Budi Bog s nama says:

    Da ali taj horor tamo i traje kao što vidimo od 1967, tako će i nas rezerviste da mobiliše Vulin da osvajamo našu okupiranju planinu Prokletije na Kosovu, jer je svaka uzvišica i svaki rov doar strateški. A vi dobri ljudi samo nemojte nešto dobro da uradite, to je već davno prevaziđeno u trendu su opaki muškarci koji svoju potenciju nadnoknađuju snagom naoružanja. Kad su u pitanju strasti: "Vodimo rat a ne ljubav, Šetajmo kalašnjikove a ne pse! (psi mnogo kaku)" Svet je poludeo, "A gde god bude lešina, tamo će se orlovi okupiti." (Matej 24:28)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *