НЕТАНИЈАХУ ОДГОВОРИО ИРАНУ: „Ми нисмо зец, ми смо тигар!“

NETANIJAHU ODGOVORIO IRANU: „Mi nismo zec, mi smo tigar!“

14 decembra 2016

Israeli Prime Minister Netanyahu attends a news conference in Jerusalem

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas lidere Irana da ne prete Izraelcima jer će se i sami naći u velikoj opasnosti!

– Nemojte nam pretiti mi nismo zec, mi smo tigar. Ako nam pretite dovešćete sebe u opasnost – rekao je Netanjahu tokom posete Kazahstanu, kada ga je predsednik te zemlje Nursultan Nazarbajev pitao da li želi da pošalje poruku iranskom predsedniku Hasanu Ruhaniju koji mu dolazi u posetu sledeće nedelje.

Netanjahu je najavio izmenu politike Izraela, ako Iran izmeni svoju politiku i odnos prema jevrejskoj državi, preneli su izraelski mediji.

Na pitanje svog domaćina da li istinski veruje da Iran misli ono što kaže, odnosno da želi da uništi Izrael, on je odgovorio potvrdno.

Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamnei izjavio je ranije danas da Izral neće postojati za 25 godina, tvrdeći da „oslobođenje Palestine“ ostaje pitanje broj jedan s kojim je suočen muslimanski svet, uprkos mnogobrojnim sukobima koji trenutno destabilišu Bliski istok.

On je to rekao na sastanku s vodjom palestinske ekstremističke organizacije Islamski džihad u Teheranu, prenela je iranska novinska agencija Pres TV.

– Uprkos tome što je zauzeta određenim regionalnim pitanjima, Islamska Republika je uvek objavljivala direktno da je Palestina pitanje broj jedan u muslimanskom svetu i ispunila je obaveze u odnosu na to – rekao je Hamnei lideru Islamskog džihada Ramadanu Abdulahu Salahu.

Hamnei je takođe ocenio da je „jedini način da se oslobodi sveti grad Al-Kuds (Jerusalim) borba i otpor“, dok su „ostala rešenja beskorisna i uzaludna“.

On je to rekao dan nakon što je iranski predsednik Ruhani izjavio da je jedina opcija koja je Palestincima ostala u nastojanju da osnuju nezavisnu državu „džihad“, prenela je iranska novinska agencija Fars.

KOMENTARI2 komentara

  1. marinko says:

    jesi tigar kad ti cuva leda amerika pomoli se bogu i amerima da te ne prodsaju

  2. bata surda says:

    Ja mislio da si krokodil, a ti samo tigar, razocarao si me.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *