НЕТАНИЈАХУ УСЛОВИО ПУТИНА: Ево шта је тражио

NETANIJAHU USLOVIO PUTINA: Evo šta je tražio

13 septembra 2019

Izraelu mora biti dozvoljeno da slobodno deluje protiv Irana, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanijahu tokom posete Sočiju, gde se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dvojica lidera razmatrala su bezbednosnu koordinaciju u Siriji, o čemu su poslednjih godina održali više od 10 sastanaka.„Bezbednosna koordinacija između nas je uvek važna, a posebno sada, pošto su pu poslednjih mesec dana ozbiljno pojačani pokušaji Irana da gađa Izrael iz Sirije i da razmesti svoje rakete kako bi ih koristio protiv nas“, rekao je Netanijahu.

Putin je naglasio značaj bezbednosne koordinacije između dve zemlje.

„Zahvaljujući vašim naporima, naši odnosi su se podigli na novi nivo po pitanju bezbenosti i u oblasti vojne saradnje“, rekao je Putin, obraćajući se Netanijahuu.

KOMENTARI36 komentara

 1. E.Lirsch says:

  I bice mu dozvoljeno. Kremaljskoj jajari si samo SEVERNI TOKOVI vazni. Njega ni ruski narod pod UKRO-nacistima ne tangira. Sve mu potaman.

  • persida says:

   Upravo tako, vise taj voli pare nego Djavo.

  • Željko says:

   Putin je isti kao i vaš AV!!

  • Miraš says:

   Činjenica je da je Ukrajina nezavisna država od 1991 godine. Zato ne mogu strane sile da se pojave u Ukrajini, sem ako i kad su pozvane. Ukrajina ne traži dolazak Rusije! Iz toga jasno je da tvoja očekivanja da Rusija se pojavi u Ukrajini i da reaguje u Ukrajini ne samo da su van pameti, nego su i podla - podla da podlačkija ne mogu biti.

  • Miraš says:

   Amerikancima je veoma važno i E. Lirsch-u je veoma važno da ne bude Severnog toka 2. Kako li ste se samo našli?! Ove dve udružene "sile" htele bi da Rusija ekonomski slabi, a da Amerika jača prodajući svoj nekvalitetniji i skuplji gas po Evropi i još nema ni mogućnost da taj gas uredno dostavlja. Ko je zapravo "jajara" mislim da je svima jasno.

 2. Milan says:

  Bibi bi da se osigura da izraelski avioni slobodno gadjaju iranske ciljeve po Siriji, a da ih ne susreću i ne zaustavljaju u tome ruski avioni, i naravno da ih ne pogodi sirijski S-300. U izraelskoj delegaciji su sve same glave za bezbednost: šef Saveta za nacionalnu bezbednost Meir Ben Šabat, načelnik Glavne uprave za planiranje odbrane Izraela Amir Avioz Abulafija i pomoćnik premijera za vojna pitanja Avram Aron Blut.

  • Slobodanka says:

   1. Bibi je najavio okupaciju Gaze. To je manja oblast od ukupno 360 km2, izgleda kao pojas na istočnoj obali Sredozemnog mora, a u odnosu na Izrael nalazi se jugoistočno. Ali rekao je da će to uraditi KAD STVORI OPTIMALNE USLOVE za takvu vojnu operaciju. Šta bi u tom slučaju bilo optimalno za Izrael? Da terotoriju Izraela ili sirijskog Golana pod izraelskom okupacijom ne gadjaju Palestinci u izbeglištvu, njih ima i u Siriji i u Libanu. Takodje mogu da ih gadjaju iranske snage prisutne u Siriji. Najveća opasnost za Izrael je mnoštvo bespilotnih letilica koje bi bile ispaljene iz velike blizine. Tada bi izraelska Gvozdena kupola bila zagušena, što im se već jednom desilo, ali o tome ćute. Imali su tada na raspolaganju i američki Patriot, ali on se pokazao još gorim. Bibi je svestan da bi napadom na Gazu puno rizikovao jer gusto je naseljen severni deo Izraela, a baš taj severni deo može da bude predmet pogotka sa lakoćom. 2. Medju ozbiljnim konkurentima na predstojećim izborima je Avigdor Liberman, koji je za još drastičnije mere prema Palestincima u Gazi. Do krize vlade u Izraelu je došlo kad je ministar vojni Avigdor Liberman podneo ostavku baš zbog neslaganja sa Netanjahuom povodom Gaze. Zato su održani prevremeni izbori ovog proleća, ali Netanjahu nakon izbora nije uspeo da sastavi vladu. Praktično izbori nisu uspeli i sada se ponavljaju što je prvi put u istoriji Izraela da u jednoj godini dvaput se održavaju izbori. 3. Putin u ovoj situaciji jedino može da procenjuje koje je zlo manje: Netanjahu ili Liberman. 4. Bibi je sigurno tražio da nesmetano tj. SLOBODNO gadja ciljeve u Siriji. 5. Iran ima takve rakete da može da pogodi Izrael i sa svoje teritorije, Irencima ne treba obavezno teritorija Sirije, ali time Iran bi rizikovao američki napad na Iran. Tek ćemo videti kako će se to odvijati.

   • Stana says:

    Ako je sve ovo pretežno galama pred izbore kad prodju izbori stišaće se ratne strasti. Koliko puta dosad smo pročitali vesti tipa "biće rata" pa se rat nije dogodio.

 3. persida says:

  Pisala sam sto puta, a niko mi nije verovao, evo sada i tupsoni vide ko je gazda u odnosu izmedju ove dvojice. Izvini, Slobodanka.

  • Mile says:

   Persida, baš si ti redovan i dosadan tupson - tupson bukvalista. Da si sad na Bibijevom mestu ti ne bi tražila nešto za svoju politiku, pa još pred izbore.

   • persida says:

    Hvala na komplimentu, cim te je moj komentar uvredio znaci da pripadas kategoriji tupsona kojih u Srbiji ima povise. Neka ti je to uteha da nisi jedini.

    • Pravda says:

     Stapinu u ruke I za ovcama , nije za tebe da komentarises ovdje.

     • persida says:

      Ja da gajim ovce, a da ti da komentarises, kuku majko na sta je spala Srbija, muskarci su prolupali nacisto.

      • persida says:

       Pusku na rame, pa na Kosovo, ako si musko. Ako nisi, a ti se preganjaj sa zenama preko interneta, sramoto srpska, zbog takvih smo sve izgubili.

       • Filip says:

        Reče Persida da neko uzme pušku na rame, Persida koji je promenio milion nadimaka kao komentator jer se nalupa gluposti pa ga sramota da nastavi dalje pod istim imenom. Ali dobro, sve se to uklapa u stereotipe u Srbiji!

      • Miraš says:

       Nisi ti ni za čuvanje ovaca, vuk bi ih ubrzo pojeo. Ne bi ni jaganjce zaštitila. Tuga do neba.

  • Stana says:

   Malo ko ti veruje i dalje. Kod nas ne prolazi ni 100 puta napisana podvala.

   • persida says:

    Kod koji vas, majke ti. U cemu je podvala? Daj nesto konkretno.

    • Stana says:

     Ne bih da gubim vreme na objašnjavanje tupom tupsonu.

     • persida says:

      Stano, ako si zaljubljena u Putina, moram da ti kazem da ovde postoji neki red, prva je u redu Slobodanka. Samo bez guranja, molim.

  • test01 says:

   Nastupas emotivno ... Izraelski lobi drzi ameriku u saci a zidovi drze financije, cak bih mogao da kazem citavog sveta. Putin je veoma oprezan i pokusava da izbegne dodatne sukobe i da smiri situaciju na Bliskom Istoku (iza svega opet stoji Izrael). Rusija bi trebalo da bude malo tvrdja po mnogim pitanjima ali opet, ko sam ja (ili ti) da mogu da znam sta se radi i dogovara iza zavese...

   • persida says:

    Komentarisemo ono sto vidimo, a ne ono iza zavese, po toj logici bi sve moglo da se preokrene, potpuni relativizam svega ukida cak i samu potrebu za kritickim misljenjem.

    • Miraš says:

     Kad su u pitanju politički sastanci na visokom nivou baš sve što je bitno i prethodi tom sastanku i zatim što je sadržaj samog sastanka neće biti objavljeno u saopštenju. Pronicljivost je neophodna, jer je sposobnost dubljeg sagledavanja dogadjaja, i još i u širinu. Pronicljivost ti jako nedostaje, nemaš zdrav razum za zapažanje. Tebi kad se poruči sagledaj stvari dublje ti reaguješ da te to ne interesuje, sama si izjavila da ne interesuje te šta je "iza zavese". A i što bi te interesovalo šta je iza zavese kad nemaš alat za razmišljanje.

 4. Beli Orao says:

  Judas je i Boga izdao pa ga na krst razapeo , pazite se Rusi Njetanahu je stari prepredenjak i lisac koji kao moli Al po svom radi!!!

  • persida says:

   Ako Putin daje podrsku pred izbore coveku koji je osvedoceni ratni zlocinac, sta onda da mislimo o Putinu? Izvini Stano, ovakava logika je za tebe visa matematika.

   • Miraš says:

    Iz ovog komentara stičemo utisak da si prilično površna i glupa, ali snalaziš se pa nedostatak inteligencije nadoknadjuješ sa kvarnošću.

  • kwaka says:

   Mislim da su ga Rimljani razapeli. Oni su danas Hriscani.

   • persida says:

    Narocito Papa, idi begaj.

  • Pravda says:

   Nije bas sve kako izgleda.

 5. Goran Swe says:

  Sa šahovskom politikom je u par godina napavio od svoje zemlje faktor koji se najviše pita. Nenasjedanjem na provokacije gađanja aviona, ubistava ambasadora je postigao da se Turska odvaja od vesele družine, okrenuo situaciju u Siriji, predresirao garnituru pudlica Eutanazije ali Persida zna bolje.

 6. teoretičar says:

  Jeste Putin sve uspeo na početku, ali sada zadnjih godina ne uspeva ništa. Erdogan neprekidno ponavlja da će da kupi i Patriote pod povoljnim uslovima, što znači čovek zna znanje i iskoristio je Putina ka dečačića da mu izmami Esove i Južni tok i tako zaprži čorbu EU sankcijama, pomalo uceni i neprijatno iznenadi i Ameriku i EU i da stvori šanse da na kraju zameni Ukrajinu. Ucena do ucene. Ali zna Erdogan da to nije večno i polako se umiljava Americi. Ponovo. To ti kao poklon merici ako zatreba. U Siriji je Putin stao apsolutno i sada razbija glavu kako da sačuva Hmejmim koji je izložen stalnim napadima "nepoznatih" dronjaka a svi znamo ko te dronjke daje nišandžijama a još bolje znamo ko upravlja dronjcima. Ispred Putina je i jedan svetski problem a to je raspoređivanje raketa "kratkog" dometa koje mogu da nose A glave u blizini Moskve pa i Rusije šire. Tu će Putin polagati ispit svoga i ruskog života a koliko je on spreman za to danas, veliko je pitanje. Nadalje, nije uspeo da učvrsti neki veći savez sa Kinom i Kina se polako udaljava od Rusije iz proste želje da preživi udar Amerike. Ne udaljava se zato što joj nije dobro sa Putinom, nego zato što joj je jako loše sa Merikom i mora se odlučiti - Ili Putin ili Tramp. Naravno da će se odlučiti za Trampa i to pod uslovima polukapitulacije i nastaviti da radi i dalje za Ameriku. Kina nema snage da se odupre Americi ni deseti deo kao Rusija i tu se negde Rusija i Kina udaljavaju. To i nije neka Putinova greška, ali je neuspeh jer nije u stanju da pronađe rešenje i Kina će morati da se povuče. Amerika sprema vojske istočnoevropskih država i ubaciće ih u meki stomak Rusije a to je Ukrajina. Tamo Rusi neće delovati preventivno ako uopšte negde hoće. Dakle, Rusija i Putin su se našli pred nekoliko nerešivih problema, a ne rešivi su zbog neverovatno uzdržane politike Putina u drugoj polovini svoje vladavine. Ostaje još da se vidi kako će i da li će Putin uopšte delovati na postavljanje raketa kratkog dometa ispred nosa Rusije i posebno, Moskve. Raspored "štita" je prošao već i te stvari su postaljene uz nekoliko dobronamernih primedbi Putina, iako i rakete iz tog štita mogu da nose i nuklearne glave. Rusija nema još puno ni vremena a nema više ni prostora za NE reagovanje. Sudeći po dosadašnjim šahovskim igrama koje Putin naizgled dobija, posle postavljanja raketa kratkog dometa biće pred matom sa svojom nežnom politikom. Sdruge strane, Putinova nežnost je dovela do haosa u Siriji jer nije uopšte reagovao na rušenje svojih aviona od strane turske i izraela nego se primirio a Izrael i Turska rade danas šta hoće po Siriji. A na drugoj strani Eufrata u Siriji sedi mrtva ladna američka vojska, krcka roštilj i čeka razvoj događaja sa svojih pozicija koje Putin i ne sanja da dodirne. Kratko i jasno, ili Rusija nema moći ili Putin katastrofalno kasni za potezima amerike. Ovo je ipak prvi put u istoriji čovečanstva da je jedna država moćna kao što je Rusija tako nemilosrdno i detaljno opkoljena a da ipak još uvek ništa ne preduzima da se izvuče iz omče koja se zateže polako ali i sigurno i vidljivo. Dodatni problem za Rusiju je i to što su se kineske vlasti usrale od straha zbog trgovačkog rata i gadnog upozorenja Amerike sa Hokg Kongom. Kina se ne boji preživljavanja jer takva joj cela istorija, ali zna da ne može izdržati predugo i gleda da se nekako provuče i ne vrati svoj narod 50 godina u prošlost. To Kina nikako ne želi da uradi i zato će prihvatiti sve američke uslove, pa čak i do polukapitulacije samo da nastavi da radi. Zato i ne reaguje u Hong Kongu a kako će Amerika uceniti Kinu jasno je kao dan. Šta još treba pa da vam se pogled makar malo razbistri?

  • Miraš says:

   Kako ti uspe da toliko iskriviš činjenice? 1. Kupovinom ruskih S-ova Erdogan može da kontroliše i američko vojno prisustvo na teritoriji Turske, a u pitanju je nekoliko američkih baza od kojih najpoznatija je Indžirlik. Dok to ne završi naravno da će da se umiljava Americi, a može i posle. Od volje mu kad postigne šta je hteo. 2. Gasovodom Turski tok Erdogan je odbacio američku ponudu i učinio je uslugu Rusiji, ali time je za svoju zemlju odabrao povoljniju ponudu. 3. Južni tok je ugasio Bojko Borisov, a nije Turska. Ko će drugi nego bugarin? Bojko Borisov sad koči i gasovod turski krak 2 koji preko Bugarske treba da stigne do Srbije, Madjarske itd. Opet to bugarin radi u korist Amerikanaca, a na štetu svoje zemlje i na našu štetu. 4. Američke nuklearne rakete srednjeg i kratkog dometa da li će biti postavljene u Evropi? Rusiji sigurno ozbiljno smeta ako će one biti postavljene i u Aziji a i u Evropi. Ali ne razumem zašto američku bezobzirnu agresivnost knjižite kao Putinovu nesposobnost. Dakle Vi vrednujete isto kao truli Zapad. Više vredi onaj ko bolje laže, ko je bezobrazniji, nemoralniji, i ko je bolji ubica. Sutra da te američke rakete razore pola evropskog dela Rusije, koji je najnaseljeniji, da li biste kazali: "Ako. Ne žalim milione stradalih ljudi. U redu je to kako su pobijeni. Narode, nije to bilo ni zverski od strane Amerikanaca, baš su ih lepo pokokali. To je sasvim opravdano i na mestu, a zato što je Putin bio nesposoban." 5. NA KRAJU. što se ja uopšte raspravljam sa izvitoperenim senilnim lujkama?

   • teoretičar says:

    Senilan si ti u mozak, momak. Južni tokom sam nazvao turski tok jer taj tvoj ne postoji. Ne postoji još ni turski. Putin je morao da bude oštriji ali majstor je popustio i čeka da ga opkole sa naoružanjem a iz kojih razloga, to ti sigurnio ne možeš da shvatiš. Da si malo pristojniji, možda bih ti i objasnio neke stvari. Lupaš tu o nekim žrtvama Rusa a potpuni zapostavljaš da Rusija ima snage i može da izvrši veći pritisak i rastera te oblake pre nego zagrmi, a meni stavljaš u usta tvoje reči šta bih ja rekao? Jel ti to pamet? Ja sam lepo napisao da Putin počinje da kasni, da nešto nije u redu jer te rakete se spremaju za Rusiju i nikome nije jasno zašto to Putin dozvoljava? Kakvu ti pamet imaš kada smatraš da Putin dobro radi dok ovi nameštaju nož ispod grla njegovog naroda i bez prepreka sve su bliži? Ti bi opravdao, a ne ja i pogibiju miliona Rusa zbog koga? Zbog jednog čoveka koga ti eto voliš? Gde ti zdrava pamet? O čemu ti pričaš, o čemu razmišljaš? Pročitaj ponovo šta pišem i ne dozvoli sebi da ti taj tvoj mozak prokuva na činjenice koje svet gleda sa čudom i nevericom. Rusija se ne brani, dečko i to je ono što nevalja i što ceo svet stavlja u nedoumicu a uskoro će i Ruse. I onda kada Putina sami rusi razapnu, svi ćemo kukati, jel tako? Ali kome ja pričam? Tebi? Nivo shvatanja ti na nivou crkvenog đačića. A možda si i musliman i još ti fali da sedneš i klanjaš se Alahu dok bombe bez ikakvog odgovora vise iznad Rusije. Pobogu, zašto se petljaš u nešto što je izvan dometa tvojih mogućnosti razmišljanja? Piši o Siriji i kako tamo Putin sređuje stvari dok mu i Izraelci i Turci ruše avione a onda malo trknu do Moskve da ga uteše prijateljstvom i malo kupe koju bombicu od njega. Možda neko i poveruje u tvoje lepe reči. Turska pomaže Rusiji, zar ne? I polako se pretvara u ruskog saveznika pa će sa S400 da kontroliše Indžirlik sa atomskim bombama? Erdogan neće smeti ni kamen da baci na Indžirlik ali takva shvatanja su za tebe malo preteška. Turska je prijatelj Rusije koliko i Srbije. Ti ne vidiš da mu ameri ubacuju svoje skoro najjače adute u sred Kremlja? Tebi to izgleda kao savez Turske i Rusije protiv Amerike? Gde si ti išao u osnovnu školu? Drugi put budi šristojniji i poptedi me tvojih gluposti.

    • Miraš says:

     Imam krajnje jednostavnu pamet koja kaže da nisam ja zadužena da vodim računa kako i čime će se braniti Ruska Federacija od novih pretnji. Tamo u Rusiji ima dovoljno stručnih i sposobnih, a i za to zaduženih lica koja će rešiti novi problem. Vi ste opsednuti Putinom, da li on jeste ili nije sposoban. Strah viri iz svake vašog komentara i onda ko god da je na čelu Rusije "toeretičaru" i "persidi" ne može biti dobar. Kao što danas obadvoje sumnjičite i optužujete Putina, evo nek sutra postave novu glavu, vas dvoje bi ste ubrzo pokazali preteranu sumnjičavost a da li i taj valja. Kukanje i kukavičluk vama obdvoje je u genima. Strašljivost nikad nije spasila Srbiju, a isto tako neće spasiti ni Rusiju.

     • teoretičar says:

      Tačno. Imaš zaista jednostavnu pamet samo još nisi naučio da ta pamet nije za komplikovane stvari. Strah? Pripisuješ "izvitoperenoj senilnoj lujki" strah? Ta dva nikako neidu zajedno. Ali dobro. Imaš jednostavnu pamet pa je nekako i razumljivo što si zašao u jednostavne, prostačke vode vređanja. Ja uopšte nisam ni mator ni senilan, ali ono što sam prošao u životu me čini dvostruko starijim. Nisi nikada bio u stanju da primetiš i shvatiš šta znači kada napišem "imam sto godina"? Ako te baš treba ubeđivati, imam svoju kompaniju ali ipak radim bar pet dana nedeljno u proseku 8 sati dnevno i to polufizički posao. Nikada neću pljunuti ni na jednog komentatora, osim ako me neka jednostavna lujka ne počne vređati. Ako se ipak potpišem ispod nečijeg komentara, onda je to samo da ga podržim u onome što kaže a ako imam nešto protiv, onda sednem i iznesem svoj stav ne dirajući i ne vređajući nikog. Kada sam ja uskočio ispod tvog komentara da bih te pljuvao? To je stvar krajnje jednostavne pristojnosti koju ima svaka krajnje jednostavna pamet. Nemaš ti ni takvu pamet. Ja sam spreman za razgovore uvek, iako nisam Putin, ali nisam spreman za vređanja. Lujka je onaj ko zapeni i počne da vređa i tako zamućen pobrka sve. "Strašljivost" JESTE spasila Srbiju bar jednom. Šta misliš, da li je Albanska golgota bila iz junaštva ili bežanija iz straha od zločinaca koji su se sjurili u Srbiju? Da je onih gotovo 400 hiljada Srba koji su u strahu pobegli ispod Oluje ostalo junački u svojim kućama, pola od njih ne bi preživelo. Slabo razmišljaš a voliš da upotrebljavaš "jake" reči. Nedostaje ti jednostavna pristojnost.

 7. teoretičar says:

  I još jednu stvar da vam objasnim. To za Izrael i Ameriku. Izrael je stvorila Amerika, Izrael danas postoji onako kako postoji samo zbog američke vojne sile. Kapitalom diriguju političari u prvom planu, a ako su bogataši sveta svi izraelci, oni se pitaju samo u drugom planu i to koliko novca su spremni da daju. Nadalje, rotšildi na koje redovno mislite, nikada nisu živeli u Izraelu niti imaju nameru da tamo žive. Bili su britanci sve dok je Britanija bila sila, ali sa pojavom Amerike shvatili su gde treba da se prebace sa svojim kapitalom i uložili ga prvo u Ameriku a kasnije kroz instrukcije i u Kinu i napravili su Novu Kinu za američke potrebe. Isto kao i Izrael i svi ti jevreji bogataši, naravno i rotšildi, postoje samo zbog toga što ih nekada davno Britanija a danas Amerika podržavaju. Oni to plaćaju kao najvernije sluge a pošto je to ispalo dobro i za Ameriku i za rotšilde, tu nema razlaza. Ajd malo odbacite teorije zavera koje su vam podmetnute većinom iz Amerike pa zapenite na potpuno pogrešnom putu. Normalno da ljudi, koji su najpre uložili sav svoj kapital u Meriku i oplodili ga prevashodno u Americi, imaju svojih želja i planova. Zašto im Amerika ne bi ispunila neke od želja? Jedna od tih želja je verovatno bilo i stvaranje izraelske države. Međutim, jači je kongres Amerike od svakog bogataša na svetu, ali kongresmeni i precednik Amerike nemaju razloga da ih uniptavaju niti to žele. A kad zažele, vi za par nedelja vidite jednog milijardera kako je optužen, ubrzo uhapšen i lišen svoga blaga. Ni jedan milijarder ne sme da se ogreši o političare, jer političari imaju snagu da ruše milijardere dok obrnuto NE važi. Zamena teza ko skim upravlja je neverovatna zabava za "narodne mase". Čista droga. Evo vam i jedan škakljiv podatak. Posle kapitulacije Kine u opijumskim ratovima, Rotšildi, koji su tada bili državljani britanskog kraljevstva, investirali su pare u kinesko školstvo. Već tada se začeo plan kako stvoriti od tolike mase naroda jednu kompaktnu RADNU masu i rotšildove škole su od tada školovale kineske intelektualce u tom smeru. Mao Ce Tung je završio jednu od rotšildovih škola u Kini, koja tada više nije bila rotšildova ali je plan i program ostao na temeljima koje su zacrtali rotšildi. Mao je stvorio tu kinesku masu "milijardu ljudi jedno radno mišljenje". Si Đin Ping je završio srednju školu koja je takođe radila sa programima rotšilda obogaćenih Maovim dodacima. Iz Sijeve biografije je ovaj podatak kasnije izbačen. Kada je Regan došao na vlast, nasledio je od prethodnih precednika i ideju stvaranja "milijardu ljudi jedan radnik, jedno mišljenje" i Regan je otišao u posetu Kini. Većina vas su svedoci postreganovskog munjevitog uspona Kine i prebacivanja dela američke tehnologije u Kinu uz pratnju američkog kapitala, ili kao što vi više volite da kažete, Rotšildovog kapitala. Mao se sastajao sa Rotšildima, ali za Sija sami pronađite. Ja ne znam. Ostalo znate a koliko Kina ima volje da prekine ovaj povoljan razvoj na osnovama američke tehnologije i američkog kapitala...pa nisam siguran da će to biti moguća odluka Kine. Siguran sam da neće jer samo tako ima nade da finansijski nadvlada ameriku. A onda ćete videti seobu kapitala u Kinu zajedno sa Rotšildima, ali Kina ipak neće biti prva na Svetu. Amerika će i dalje ostati glavno i nezasito tržište, a Kina glavno i neverovatno vredno prozvođačko trište. Ako Kina uspe da ostane na tom putu, a zašto ne bi, onda se slika sveta nadalje pojavljuje u drugim nijansama. Rusija je u svim tim planovima, pa i novokineskim, samo izvor sirovina. Tu možda leži osnovni razlog zašto Kina i neće moći i neće hteti neki čvršći savez sa Rusijom. Današnju Kinu nije inicirala Rusija nego Amerika a Kina i njeno rukovodstvo su toga ipak svesni. Šta će dalje biti? E, pa to je od sada već visoka matematika za analize pa nadalje te proračune prepuštam vama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *