НЕТАНЈАХУ ПРЕТИ: Ако Иран блокира мореуз…

NETANJAHU PRETI: Ako Iran blokira moreuz…

2 avgusta 2018

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je Iran da će se, ukoliko pokuša da blokira moreuz ključni Bab al-Mandeb, suočiti sa međunarodnom koalicijom.

U toj koaliciji će biti i Izrael, prenosi Rojters.

„Ukoliko Iran pokuša da blokira moreuz Bab al-Mandeb, siguran sam da će se sučeliti sa međunarodnom koalicijom odlučnom da to spreči, a ta koalicija će uključivati i sve rodove izraelse vojske“, poručio je Netanijahu.

On je to kazao u obraćanju na paradi u čast novih pomorskih oficira u Haifi.

Na istom skupu izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman rekao je da je Izrael „nedavno čuo za pretnje izraelskim brodovima u Crvenom moru“, ne obrazlažući o čemu se radi.

KOMENTARI4 komentara

 1. Milica says:

  Jinon plan (veliki Izrael) nije striktno samo cionistički projekat nego je on deo američke spoljne politike dakle reč je o američko-izraelskoj ekspanziji na Bliskom Istoku. Po svojoj suštini on je i nastavak ranijeg britanskog kolonijalnog dizajniranja Bliskog Istoka. Rat Iraka sa Iranom, rat u Iraku iz 2003 godine, rat u Libanu iz 2006, rat u u Libiji od 2011, rat u Siriji koji još uvek traje, i najnovije pretnje Iranu sve su to ratovi u sklopu tog plana. Deljenje Irana, zatim Turske, Somalije i Pakistana takodje tu spadaju.

 2. Milica says:

  Stari plan svetske cionističke organizacije za Veliki Izrael bio je: Sirijska golanska visoravan koju izraelske snage još uvek drže pod kontrolom, zatim Hauran oblast i Dara koje su snage SAA upravo oslobodile od terorista, kontrola železnice od Dare do Amana (Jordan), neki drugi delovi Jordana i zaliv Akaba. Neki cionisti su želeli više - zemljište od Nila na Zapadu do Eufrata na Istoku koje obuhvata deo Egipta, Palestinu, Liban, Zapadnu Siriju i južnu Tursku. U svemu tome Palestina je očigledno primarni i dugogodišnji cilj.

  • goran says:

   Milice, posto te ta tema zanima, preporucujem ti www.veteranstoday.com

 3. Karital says:

  Zgazi ih Benjamine!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *