НЕВЕРОВАТАН ЗАОКРЕТ СРБИЈЕ: Први пут у историји Кина и Србија…

NEVEROVATAN ZAOKRET SRBIJE: Prvi put u istoriji Kina i Srbija…

1 avgusta 2019

Vojni ataše pri ambasadi Kine pukovnik Vu Jongđi na prijemu povodom 92. godišnjice od osnivanja Narodnooslobodilačke armije Kine govorio je o važnosti saradnje sa Srbijom i podsetio da su se predsednici Si Đinping i Aleksandar Vučić do sada šest puta sastali i da su ti susreti i razgovori doprineli jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dve zemlje.

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, Žarko Obradović, predsednik parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije, narodni poslanici Dragomir J. Karić, Ljubiša Stojimirović i Milovan Drecun.Pukovnik Jongđi je rekao da Kina izuzetno ceni tradicionalno prijateljstvo sa Srbijom i dodao da s radošću može da se konstatuje da dve vojske imaju dobru saradnju koja se ogleda i u razmeni poseta na visokom nivou kao i u oblasti obuke i intenzivnoj saradnji vojnih akademija.

Ministar Vulin je najavio mogućnost prve zajedničke vojne vežbe, rekavši da su odnosi Srbije i Kine na istorijski najvišem nivou.

On je istakao da se Vojska Srbije u Kini veoma poštuje, a da je Narodnooslobodilačka armija Kine snažna, moćna i brojna i da je jedan od najznačajnijih faktora mira u svetu.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije u razgovaru s ambasadorkom Čen Bo rekao je da je upravo Kina najveći investitor u Srbiji i da je predsednik Aleksandar Vučić uspostavio veoma kvalitetnu saradnju u svim segmentima, a koju je predsednik Kine Si Đinping nazvao čeličnim prijateljstvom.

Karić je istakao intenzivnu kinesku podršku Srbiji u svim međunarodnim organizacijama, posebno kada je u pitanju teritorijalni integritet naše zemlje.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

  1. Zdravko says:

    Neka Bog pozivi Jednu Kinu! Šta bi svijet bio danas bez Kine. To je nemoguće i zamisliti

  2. teoretičar says:

    I tako odem ja na VN da pročitam TRN, a to čitam od kada VN postoje i usput bacim pogled na tekst sa najviše komentara. Sto dvesta i znaš da su sve botovi, ali i moderatoru pun k botova i ponekad propusti neki komentar koji je pola-pola. I ja se malo preznojim i napišem par rečenica pola-pola i on objavi. Za 2 sata sam dobio 500 minusa na zaobilazno sranje po stranim investicijima. Ima negde oko stotinak đubretarskih komentara i baš sam se oduševio. Levada Vučića. To su botovi iz Vučićeve škole ispiranja mozgova. Ako niste znali, oni su zvanični i imaju svoju zgradu odakle manevršu oni glavni a ostali imaju učionice gde dolaze na doručak i tamo im se ukazuje na tekstove na koje treba da obrate pažnju. Novostima je naređeno da moraju da puštaju komentare od dve tri reči obavezno i tako dalje. Onaj veliki rodoguzivi urednik sigurno nema miran san.

  3. teoretičar says:

    Država koja ide po svetu i moljaka neke druge države da otvore fabrike u našoj državi je - propala država. Kina je globalistička polusila i država kojoj trebaju samo rude. Kina neće otvoriti fabrike Srbima a da tu ne dođe i "nekoliko" Kineza. Ustvari, teško je zamisliti da će Kina otvarati fabrike bilo gde po svetu. Dakle, u šta Kina ulaže? Daje pare Srbima? Nekoliko stotina dolara godišnje? Neće Srbi videti ni jednu kinesku paru u svom džepu. Kini NE trebaju proizvodne fabrike u drugim državama jer proizvodnja je "vlasništvo" američke Kine. Šta kini treba? Šta Kina "otvara" u Srbiji kada ima bar 300 miliona jeftinijih radnika od Srba? Kina tržai da nam gradi sa svojim kompanijama i svojim radnicima a ne da otvara fabrike. J Koreja je otvorila fabriku, ali samo zato jer mi radimo za 300 evra mesečno a Korejanci za 3000 evra mesečno. Korejski radnik i kineski radnik su ko Bog i šeširdžija. J Korejanci se sigurno jako raduju što neki njeni kapitalisti odvlače poslove iz J Koreje. Volu nas kao Amerikanci Meksikance u meksiku.

    • Pera says:

      Treba i malo razuma u pravljenju analiza. Ulaganje kapitala nije samo pravljenje fabrika. Podsetimo se da je Kina najveci investitor u Africi. Kapital koji stoji je mrtav. Drugo, pa ja mislim da svako normalan zna da ulaganje Kine i Rusije je prvenstveno da bi bili sa njima. Njima je dovoljno da imaju onoliki radijus kontrole juzne evrope, bar kao nova americka ,,ambasada,, na Dedinju. Trece, bilo koji artikal jeftino napravljen u Kini, mnogostruko mu se povecava cena dok se plati spedicija i carine. Po naski ,,do Soluna sto somuna,,

  4. Za Srbiju says:

    Neka zahvali Miri Marković i Tomislavu Nikoliću.

  5. ralence says:

    Kinezi donose modernu tehnologiju i novi način rada u Srbiju koja još pati od “Lepo smo živeli pod Josip Broz Titom i Komunizmom “Vučić nije budala i zna da bez IT i Digitalne tehnologije i novih puteva i logističke i finansijske podrške ,koje mu Zapad ne da a Kina i Rusija daju nema napretka Srbiji i Srpskom Narodu. Zato treba da u Srbiji u svakom većem gradu postoji Kineska četvrt gde bi živeli Kinezi. Vojno i ekonomski to bi bilo opravdano.

  6. teoretičar says:

    Tehnologija koju J Koreja, Italija i drugi "uvezu" u Srbiju NE ostaje u Srbiji da je mi pregledamo a još manje nam otvaraju fabrike za proizvodnju te tehnologije. Aj ne lupajte ljudi. Kada Kina završi lepi autoput sa svojim mašinama i svojim inženjerima dok naši portiri čuvaju stražu oko kineskih klozeta na gradilištu, onda nama ostaje samo da joj plaćamo "kredit" odnosno put koji je Kina izgradila. A hodajući po putu ne proizvodimo NIŠTA i ne zarađujemo ništa. NIJE dala novac da mi razvijamo šta nama treba, nego izgradila šta njoj treba za Put Svile a mi još to i plaćamo. Investiranje u nerazvijene države bi bilo da nam daju ili pare ili fabrike ALI DA BUDU NAŠE i da mi radimo unjima i da MI zarađujemo pare i da im vratimo investicije. Tačno je da saobraćaj razvija jedan narod, ali samo ako neko POZAJMI nama novac da MI radimo a ne oni. Novac Srbiji pozajmljuje samo MMF a ne nikakva Kina ili Rusija. A i to što nam MMF pozajmljuje je stručno lopovski i mi više ne vidimo ni jedne pare. Aj ne lupajte, dobri ljudi. "Investicije" drugih država su krediti za autoputeve za Put Svile, puteve za tenkove NATO pakta, za američke mostove koje mi nismo u stanju da napravimo kao oni ali nam i ne trebaju, i slične okupatorske delatnosti globalnih ekonomija i sila. Niko neće dati pare Srbiji kao kredit, pa da mi nešto radimo i otvaramo fabrike, da platimo naše naučnike i radnike pošteno da ne beže kod investitora i ostalo sranje...nego su te investicije ustvari njihovi poslovi dok mi naokolo čistimo prašinu i divimo se kako oni to sve lepo rade. A "investiraju" samo u ono što njima treba, kao putevi na primer ili izgrade fabriku, donesu tehnologiju i "zaposle" bednike za hranu i pola čaše vode dnevno. Radimo za hranu. Aj ne lupajte dobri ljudi. A kad se fabrika zatvori, čak ni stara tehnologija ne ostaje nego se pakuje i iznosi iz države. Eto vam Japanaca u mojoj rodnoj Inđiji. Ala ćemo da robujemo, majke im ga spalim lopovske. A ovi bedaci na čelu države su tu zato da pripreme robove za robovanje i da još pevaju pesmice klečeći ispod nogu južno korejanskih menadžera, inače ne bi bili tu gde jesu da se bore za NAŠU proizvodnju i ne dozvoljavaju LOPOVIMA iz Amerike, Japana, Kine, Rusije, Hrvatske... da nam kradu snagu za parče leba svaki dan. Aj ne lupajte dobri ljudi. SRBIJA JE U STROGO ROBOVLASNIČKOM ODNOSU SA STRANIM "INVESTITORIMA" I GONIČIMA ROBOVA IZ KINE , AMERIKE, J KOREJE, FRANCUSKE, JAPANA, HRVATSKE, SLOVENIJE, ALBANIJE...Albanci rade u Srbiji i Srbima peku lebac, zarađuju i izvlače profit od srpskog naroda, a to isto radi i Kina i Japan i Rusija i Amerika i...do kurca, da izvinete. (Oprostite)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *