НЕВЕРОВАТАН ЗАОКРЕТ СРБИЈЕ: Први пут у историји Кина и Србија…

НЕВЕРОВАТАН ЗАОКРЕТ СРБИЈЕ: Први пут у историји Кина и Србија…

1 августа 2019

Војни аташе при амбасади Kине пуковник Ву Јонгђи на пријему поводом 92. годишњице од оснивања Народноослободилачке армије Kине говорио је о важности сарадње са Србијом и подсетио да су се председници Си Ђинпинг и Александар Вучић до сада шест пута састали и да су ти сусрети и разговори допринели јачању свеобухватног стратешког партнерства између две земље.

Пријему су, између осталих, присуствовали министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, Жарко Обрадовић, председник парламентарне групе пријатељства са Kином у Народној скупштини Србије, народни посланици Драгомир Ј. Kарић, Љубиша Стојимировић и Милован Дрецун.Пуковник Јонгђи је рекао да Kина изузетно цени традиционално пријатељство са Србијом и додао да с радошћу може да се констатује да две војске имају добру сарадњу која се огледа и у размени посета на високом нивоу као и у области обуке и интензивној сарадњи војних академија.

Министар Вулин је најавио могућност прве заједничке војне вежбе, рекавши да су односи Србије и Kине на историјски највишем нивоу.

Он је истакао да се Војска Србије у Kини веома поштује, а да је Народноослободилачка армија Kине снажна, моћна и бројна и да је један од најзначајнијих фактора мира у свету.

Народни посланик Драгомир Ј. Kарић, члан парламентарне групе пријатељства са Kином у Народној скупштини Србије у разговару с амбасадорком Чен Бо рекао је да је управо Kина највећи инвеститор у Србији и да је председник Александар Вучић успоставио веома квалитетну сарадњу у свим сегментима, а коју је председник Kине Си Ђинпинг назвао челичним пријатељством.

Kарић је истакао интензивну кинеску подршку Србији у свим међународним организацијама, посебно када је у питању територијални интегритет наше земље.

(Тањуг)

KOMENTARI7 коментара

 1. Zdravko says:

  Neka Bog pozivi Jednu Kinu! Šta bi svijet bio danas bez Kine. To je nemoguće i zamisliti

 2. теоретичар says:

  И тако одем ја на ВН да прочитам ТРН, а то читам од када ВН постоје и успут бацим поглед на текст са највише коментара. Сто двеста и знаш да су све ботови, али и модератору пун к ботова и понекад пропусти неки коментар који је пола-пола. И ја се мало презнојим и напишем пар реченица пола-пола и он објави. За 2 сата сам добио 500 минуса на заобилазно срање по страним инвестицијима. Има негде око стотинак ђубретарских коментара и баш сам се одушевио. Левада Вучића. То су ботови из Вучићеве школе испирања мозгова. Ако нисте знали, они су званични и имају своју зграду одакле маневршу они главни а остали имају учионице где долазе на доручак и тамо им се указује на текстове на које треба да обрате пажњу. Новостима је наређено да морају да пуштају коментаре од две три речи обавезно и тако даље. Онај велики родогузиви уредник сигурно нема миран сан.

 3. теоретичар says:

  Држава која иде по свету и мољака неке друге државе да отворе фабрике у нашој држави је - пропала држава. Кина је глобалистичка полусила и држава којој требају само руде. Кина неће отворити фабрике Србима а да ту не дође и "неколико" Кинеза. Уствари, тешко је замислити да ће Кина отварати фабрике било где по свету. Дакле, у шта Кина улаже? Даје паре Србима? Неколико стотина долара годишње? Неће Срби видети ни једну кинеску пару у свом џепу. Кини НЕ требају производне фабрике у другим државама јер производња је "власништво" америчке Кине. Шта кини треба? Шта Кина "отвара" у Србији када има бар 300 милиона јефтинијих радника од Срба? Кина тржаи да нам гради са својим компанијама и својим радницима а не да отвара фабрике. Ј Кореја је отворила фабрику, али само зато јер ми радимо за 300 евра месечно а Корејанци за 3000 евра месечно. Корејски радник и кинески радник су ко Бог и шеширџија. Ј Корејанци се сигурно јако радују што неки њени капиталисти одвлаче послове из Ј Кореје. Волу нас као Американци Мексиканце у мексику.

  • Pera says:

   Treba i malo razuma u pravljenju analiza. Ulaganje kapitala nije samo pravljenje fabrika. Podsetimo se da je Kina najveci investitor u Africi. Kapital koji stoji je mrtav. Drugo, pa ja mislim da svako normalan zna da ulaganje Kine i Rusije je prvenstveno da bi bili sa njima. Njima je dovoljno da imaju onoliki radijus kontrole juzne evrope, bar kao nova americka ,,ambasada,, na Dedinju. Trece, bilo koji artikal jeftino napravljen u Kini, mnogostruko mu se povecava cena dok se plati spedicija i carine. Po naski ,,do Soluna sto somuna,,

 4. Za Srbiju says:

  Neka zahvali Miri Marković i Tomislavu Nikoliću.

 5. ralence says:

  Кинези доносе модерну технологију и нови начин рада у Србију која још пати од “Лепо смо живели под Јосип Броз Титом и Комунизмом “Вучић није будала и зна да без IT и Дигиталне технологије и нових путева и логистичке и финансијске подршке ,које му Запад не да а Кина и Русија дају нема напретка Србији и Српском Народу. Зато треба да у Србији у сваком већем граду постоји Кинеска четврт где би живели Кинези. Војно и економски то би било оправдано.

 6. теоретичар says:

  Технологија коју Ј Кореја, Италија и други "увезу" у Србију НЕ остаје у Србији да је ми прегледамо а још мање нам отварају фабрике за производњу те технологије. Ај не лупајте људи. Када Кина заврши лепи аутопут са својим машинама и својим инжењерима док наши портири чувају стражу око кинеских клозета на градилишту, онда нама остаје само да јој плаћамо "кредит" односно пут који је Кина изградила. А ходајући по путу не производимо НИШТА и не зарађујемо ништа. НИЈЕ дала новац да ми развијамо шта нама треба, него изградила шта њој треба за Пут Свиле а ми још то и плаћамо. Инвестирање у неразвијене државе би било да нам дају или паре или фабрике АЛИ ДА БУДУ НАШЕ и да ми радимо уњима и да МИ зарађујемо паре и да им вратимо инвестиције. Тачно је да саобраћај развија један народ, али само ако неко ПОЗАЈМИ нама новац да МИ радимо а не они. Новац Србији позајмљује само ММФ а не никаква Кина или Русија. А и то што нам ММФ позајмљује је стручно лоповски и ми више не видимо ни једне паре. Ај не лупајте, добри људи. "Инвестиције" других држава су кредити за аутопутеве за Пут Свиле, путеве за тенкове НАТО пакта, за америчке мостове које ми нисмо у стању да направимо као они али нам и не требају, и сличне окупаторске делатности глобалних економија и сила. Нико неће дати паре Србији као кредит, па да ми нешто радимо и отварамо фабрике, да платимо наше научнике и раднике поштено да не беже код инвеститора и остало срање...него су те инвестиције уствари њихови послови док ми наоколо чистимо прашину и дивимо се како они то све лепо раде. А "инвестирају" само у оно што њима треба, као путеви на пример или изграде фабрику, донесу технологију и "запосле" беднике за храну и пола чаше воде дневно. Радимо за храну. Ај не лупајте добри људи. А кад се фабрика затвори, чак ни стара технологија не остаје него се пакује и износи из државе. Ето вам Јапанаца у мојој родној Инђији. Ала ћемо да робујемо, мајке им га спалим лоповске. А ови бедаци на челу државе су ту зато да припреме робове за робовање и да још певају песмице клечећи испод ногу јужно корејанских менаџера, иначе не би били ту где јесу да се боре за НАШУ производњу и не дозвољавају ЛОПОВИМА из Америке, Јапана, Кине, Русије, Хрватске... да нам краду снагу за парче леба сваки дан. Ај не лупајте добри људи. СРБИЈА ЈЕ У СТРОГО РОБОВЛАСНИЧКОМ ОДНОСУ СА СТРАНИМ "ИНВЕСТИТОРИМА" И ГОНИЧИМА РОБОВА ИЗ КИНЕ , АМЕРИКЕ, Ј КОРЕЈЕ, ФРАНЦУСКЕ, ЈАПАНА, ХРВАТСКЕ, СЛОВЕНИЈЕ, АЛБАНИЈЕ...Албанци раде у Србији и Србима пеку лебац, зарађују и извлаче профит од српског народа, а то исто ради и Кина и Јапан и Русија и Америка и...до курца, да извинете. (Опростите)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u