НЕВЕРОВАТНА ГРЕШКА СУДА: Ново суђење за Легију због убиства Ђинђића!?

NEVEROVATNA GREŠKA SUDA: Novo suđenje za Legiju zbog ubistva Đinđića!?

5 jula 2017

Bivši pripadnik rasformirane Jedinice za specijalne operacije („Crvene beretke“) Branko Berček preko svog advokata, Zore Dobričanin Nikodinović podneo je Specijalnom sudu u Beogradu zahtev za ponavljanje postupka u kom je pravosnažno 2005. osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Punih 12 godina posle izrečene presude za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi i ubistva Ivana Stambolića, prema rečima Zore Dobričanin Ikodinović, odbrana je došla do dokaza da Berčekova krv nije pronađena na rukavicama koje je nosio izvršilac pokušaja ubistva Draškovića.

U zahtevu se navodi da je presuda doneta na osnovu pretpostavki.

– Na rukavicama koje se pripisuju izvršiocu, pronađena je nulta krvna grupa. Sud nije hteo da obavi veštačenje krvne grupe Branka Berčeka. Sada smo, na osnovu podataka iz Zdravstvenog kartona Bolnice u Požarevcu došli do činjenice da je njegova krvna grupa AB pozitivna – kaže advokat.

Ona navodi i da je odbrana predložila da se kao svedok ispita sudija Milena Drecun, koja nije učestvovala u glasanju prilikom donošenja odluke u trećem stepenu, „pa je takva odluka nezakonita jer je doneta u krnjem sastavu veća“.

Tokom suđenja, osuđeni Berček je negirao da je učestvovao u krivičnim delima.

Ako sud usvoji ovaj zahtev to bi moglo da dovede do novog suđenja i za Milorada Ulemeka Legiju.

(Kurir)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Za šta li mu treba Legija? Sprema se za šta?

  2. DUSKO says:

    NEVIN COVEK ZA TA DELA KOJA MU SE PRIPISUJU !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *