НЕВЕРОВАТНА НЕБУЛОЗА ШПАНСКЕ ВЛАДЕ: Руси умешани у каталонску кризу! Ево како и зашто!

NEVEROVATNA NEBULOZA ŠPANSKE VLADE: Rusi umešani u katalonsku krizu! Evo kako i zašto!

11 novembra 2017

Španska vlada uočila je intervencije ruskih hakera tokom katalonske krize, zbog čega će ministarstvo odbrane pokrenuti to pitanje pred Savetom za spoljne poslove EU.

Kako su španska ministarka odbrane Marija Dolores de Kospedal i portparol španske vlade Injigo Mendez da Vigo rekli na konferenciji za novinare održanoj nakon sednice Vlade, ruski i hakeri iz Venecuele mešali su se u katalonsku krizu, prenosi španski list Pais.

„Vlada raspolaže činjenicom da su mnoge poruke i operacije, viđene na društvenim mrežama došle sa ruske teritorije. To ne znači da je to radila ruska vlada. Oni su delimično sa ruske teritorije, delimično sa drugih, van EU. Još utvrđujemo to“, rekla je Dolores de Kospedal.

Portparol Vlade Injigo Mendez da Vigo kazao je da je to ozbiljan problem o kome će se razgovarati i u EU.

„To je ozbiljan problem u kome demokratija mora da se suprotstavi izazovima novih tehnologija. O tom problemu ćemo razgovarati na sastanku saveta za spoljne poslove EU koji će biti održan u ponedeljak. Smatramo da Evropa mora ozbiljno da se pozabavi ovim pitanjem. Ne može se dopustiti da strane snage, koje dolaze spolja i za koje ne znamo ko su, žele da menjaju ustavni poredak“, rekao je da Vigo.

Hakeri iz Rusije i Venecuele objavljivali su lažne ili iskrivljene priče o Španiji i Kataloniji, a neke od njih su da Balearska ostrva podržavaju nezavisnost Katalonije ili da se kastiljski španski jezik više ne predaje u katalonskim školama.

Španski ministar spoljnih poslova Alfonso Dastis rekao je u petak da ima podatke da grupa ruskih hakera radi na destabilizaciji EU.

„Ruske mreže ili hakeri stoje iza nečega što nije samo protiv Španije, već predstavlja način da se destabilizuje EU. Rusija ima taj interes već neko vreme, s obzirom da se zemlja ne oseća prijatno sa jedinstvom evropskog projekta“, rekao je on.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Šta je tu čudno? Pa Španija kao okupirana država ,uostalom kao i cela EU,mora da govori šta joj čemerikanci narede! Nikakvom čuđenju ovde nema mesta,a ni ponašati se kao iznenađen!

 2. Sančo Pansa says:

  Komična priča...Zar ne može iz Rusije bilo ko da djeluje za svoje poslodavce iz Katalonije, SAD ili pak Britanije!!! Zašto ne pošalju sve detalje ruskim službama i da se ustanovi ko to iz Rusije i za čiji račun obavlja prljav posao i čini štetu Španiji. Ovako im je komforno da natovare na rusku vladu i sada bi oni trebalo da se pravdaju...

 3. goran says:

  Kriv je Dostojevski.

 4. Ivan says:

  "Twitovi su slati s ruske teritorije..to neznaci da je umesana ruska vlada"..Po ovoj logici,posto sunce zalazi na zapad,Rusija moze da pred SB UN-a pokrene pitanje:ZASTO TRULE VLADE ZAPADNIH ZEMALJA KRADU SUNCE ZEMLJAMA S ISTOKA!!U metaforicnom smislu pitanje bi bilo NA MESTU i LOGICNO!..

 5. Ruski Mega Bot Soderzanie Kaspersky says:

  Nismo mi, keve nas, mi obradjujemo Scotland!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *