НЕВЕРОВАТНА ОДЛУКА ЗАЕВА! Сви у чуду!

NEVEROVATNA ODLUKA ZAEVA! Svi u čudu!

9 juna 2017

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je spreman da zemlja stupi u NATO pod nazivom Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, na čemu insistira Grčka, kako bi ubrzao i integracije republike u EU.

– Postoje dva načina – ili rešenje problema, ili da pod privremenim pozivom uđemo u NATO, a da predložimo pregovore sa Grčkom, zbog problema koji Grčka ima sa našim ustavnim imenom, za integraciju u EU. Oni znaju da za nas postoji podjednaka težnja ka EU – izjavio je Zaev u intervju MRT.

Makedonija se pridružila tzv. „akcionom planu za pripremu članstva u NATO-u“ 2009. godine.

Protekle srede, premijer Grčke Aleksis Cipras čestitao je Zaevu stupanje na dužnost i potvrdio stav Atine u sporu oko imena Makedonije.

Danas je šef makedonske vlade saopštio da očekuje u narednim mesecima posetu Skoplju generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji „otvara vrata državi za punopravno članstvo u Severnoatlantskoj Alijansi“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Nista nece zaustiviti siptare i albance da pokusaju vojnim putem da naprave svoju veliku nacionalnu drzavu. Nikakve blefovi, trikovi i gluposti. Oni ce to zapoceti sta god i kako god se ti gluapni i vazali ponasali na celu svojih glupih valaznig kvazi-drzavica na Balkanu.

  2. micky says:

    A sto je ovo cudna odluka. Pa nisu ga NATO-fasisti doveli na vlast da ga gledaju nego da radi protiv interesa makedonije i makedonaca a za interese albanaca i NATO-fasista. Samo jos budala moze da se "cudi"... BUDALAA.

  3. Ajoj says:

    Šta reći kada svi žele "Da svoju malu barku privežu za nečiji veliki brod". Isto ćemo se čuditi i sami sebi i likovaćemo, gledaćemo šta je to najbolje za nas, a ono ništa ne može biti. Ne možemo da se otrgnemo od jakih struja, nešto nam se nudi, mnogo nam se oduzima svejedno, primorani smo bez obzira na naše lične ideje i sve će to tako ići do pravednog carstva Božijeg kada ćemo svi dobiti po delima svojim, ali će biti opravdani samo oni koji imaju veru u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *