НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА – ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ: Ова српска породица у Црној Гори вековима чува крст првог српског крститеља (ВИДЕО)

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА – ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ: Ова српска породица у Црној Гори вековима чува крст првог српског крститеља (ВИДЕО)

26 јануара 2020

Гости емисије “ А ШТА ВИ МИСЛИТЕ“ аутора и водитеља Ратка Дмитровића, били су аутори документарца о породици из Црне Горе која чува крст првог српског светитеља, Јована Владимира.

РЕЛИKВИЈУ стару цео миленијум, Kрст Светог Јована Владимира, покушавали су из руку барског братства Андровић да отму многи. У село Микулићи надомак Бара долазили су освајачи и војске, разбојници и белосветски хохштаплери, надајући се да ће се дочепати светиње чија је вредност немерљива. Никоме није успело. Од Османлија преко Аустроугара, до војски у Другом светском рату, сви су из Микулића одлазили празних шака. Гореле су куће, падале су главе, али крст се није дао!

Братство Андровића је најстарије братство у овом крају, за то имају и доказ – крст који чувају као зеницу ока, и то више од девет векова. Андровићи светињу са којом је, на превару, погубљен српски кнез Зете Владимир, чувају животима.

Погледајте окументарац о њима и разговор са ауторима:

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Bravo!To su Srbi a ne otpad veselin vujović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u