Невероватна употреба коре од банане, нећете веровати да је могуће

Neverovatna upotreba kore od banane, nećete verovati da je moguće

6 novembra 2016

hgfdfffd

Da li jedete puno banana? Ne bacajte kore još uvek. Kore od banane se mogu koristiti u svakodnevnim poslovima i zadacima.

Suprotno popularnom verovanju, kore od banane mogu da se jedu. One sadrže visok nivo vlakana i antioksidanata koji čine veliki dodatak zdravoj ishrani. Kore od banane su prepune antioksidantima, mineralima i vitaminima, tako da su one prirodni lek za mnoge boljke kao i pomoćno sredstvo za regeneraciju ćelija.

Ovo su samo neke od njenih najznačajnijih upotreba u vašem domu:

Beljenje zuba

Želite bele zube? Pa, na pravom ste mestu. Kore od banane mogu biti izuzetno efikasne i korisne u izbeljivanju zuba. Sve što treba da uradite je da uzmete koru od banane i utrljate je na zube svakog dana u trajanju od 5 minuta. Primetićete neverovatne rezultate posle samo nedelju dana korišćenja ove metode za izbeljivanje.

Psorijaza

Kora od banane je takođe veoma korisna u lečenju psorijaze. Može da izleči psorijazu za samo nekoliko dana. Samo utrljajte koru od banane na ugroženo područje. Ponovite ovaj postupak 2 puta dnevno. Kora od banane ima sposobnost da hidrira vašu kožu, otkloni svrab i, kao što smo rekli, izleči psorijazu za samo nekoliko dana.

Pomaže sa hemoroidima

Kora ovog tropskog voća je takođe izuzetno korisna u slučaju hemoroida. Sve što treba da uradite je da utrljavate koru od banane na ugroženo područje 5 minuta, 5 puta dnevno.

Glavobolja

Svi znamo da su banane prepune kalijuma, a to može pomoći da se rešite glavnog uzroka bola. Samo uzmite koru od banane i držite je na čelu i bol će nestati. Možete je staviti na zadnju stranu vrata. Dobićete isti rezultat – rešićete se bola.

Akne

Kora od banane je takođe veoma korisna u lečenju akni. U cilju smanjenja inflamacije i iritacije, uzmite koru od banane i trljajte preko ugroženog područja. Trebalo bi da ponavljate ovaj proces svake večeri pre odlaska na spavanje, dok se ne otarasite akni.

Bradavice

Ovo je još jedan korist kore od banane. Kore od banane vam takođe mogu pomoći da eliminišete te tvrdoglave bradavice. Isecite komad kore od banane i stavite ga na bradavicu. Možete ga pričvrstiti zavojem i ostaviti preko noći. Ili možete utrljati unutrašnju stranu kore na ugroženo područje.

Modrice

Možete koristiti koru od banane da ubrzate proces nestanka modrica. To je zbog regenerativnih i lekovitih svojstava kore banane.

Prirodno sredstvo za poliranje

Mogu biti veoma korisne za svakodnevne zadatke i za čišćenje vašeg doma. Kore banane mogu biti izuzetno korisne za čišćenje nameštaja, posuđa, poliranje cipela, i čak ih možete koristiti za čišćenje prašine i ostataka sa lišća vaših kućnih biljaka.

Ujedi buba

Možete smanjiti svrab od ujeda insekata i smiriti ugroženo područje na vašoj koži. Sve što treba da uradite je da uzmete koru od banane i utrljate preko ujeda bube.

Osip i svrab

Kore od banane su izuzetno korisne u ublažavanju osipa i svraba. Samo utrljajte koru banane preko ugroženog područja 2 puta dnevno. Treba da ponavljate ovaj metod dok ne nestane.

Pa, sada znate narode. Ovo su najznačajnije upotrebe kora od banana kod kuće i zaista se nadamo da ćete koristiti neke od njih u svojim dnevnim rutinama. Ako ste uživali u ovom tekstu, podelite ga sa prijateljima i porodicom. Hvala vam.

Webtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

  1. Kosovac says:

    Ovoliko korisnog dejstva ima retko koja voćka. Autor je zaboravio još jedan koristan efekt kore od banane, o tome bi mogao da bude poučan primer advokata Barovića, hrvatskog patriote.

  2. Kosovac says:

    Apropo, problem onog stana Barbalića iz Zemuna bi mogao da se reši ako se istraži kako i pod kojim uslovima je Nezavisna Država Hrvatska 1941. godine ustupila taj čuveni zemunski stan na korišćenje. Takođe i to kakve to ima veze sa korom od banane na koju se poštovani Barović okliznuo.

  3. Kosovac says:

    Apropo, sada se javlja jedan nepredviđeni problem, NVO i polu legalna ne registrovana organizacija zvučnog imena Komitet pravnika za ljudska prava (jebem onog ko ga postavi), direktor Milan Antonijević, vrhunski pravnik, vrhunski komesar Evropske Unije, autoritet, u jednoj ruci drži terazije pravde, u drugoj dolare, pa biraj: Hoćeš pare, ili terazije. Neka budala izabere terazije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *