НЕВЕРОВАТНЕ ТВРДЊЕ И ДОКАЗИ! Мило Ђукановић био шеф „земунског клана“!?

NEVEROVATNE TVRDNJE I DOKAZI! Milo Đukanović bio šef „zemunskog klana“!?

17 marta 2017

milo-dukanovic-790x493

Podgorički političar – lider Pokreta za promjene i Demokratskog fronta Nebojša Medojević – izjavio je da vođe „zemunskog klana“ nisu bili Dušan Spasojević i Mile Luković, već – Milo Đukanović i Beba Popović.

Još je ukazao: da su „zemunci“ imali državljanstva Crne Gore, legitimacije i oružje njene državne bezbednosti jer su za nju obavljali „prljave poslove“.

Rekao, ali nadležne državne strukture i u Beogradu i u Podgoricu ni malim prstom ne mrdaju. Čak složno ćute, što – posle svega što je Medojević izgovorio – ne može biti slučajno. Pre će biti da je: dogovoreno i sinhronizovano.

Da li bi Srbija povodom svega što je izneo Medojević morala povesti makar predistragu jer se tiče njenih državljana i „prljavih poslova“ potencijalno i na njenoj teritoriji?

Da li bi Srbija – ako bi predistražne radnje potvrdile bar nešto od onoga što je objavio Medojević – morala da sasluša i njega i Bebu Popovića?

Da li bi Srbija u tom slučaju morala otvoriti novu istragu o „zemunskom klanu“, a možda i povodom ubistva Zorana Đinđića?

Da li bi – ako se pokaže da je Medojević u osnovi govorio istinu – morala zatražiti saslušanje, pa i hapšenje Mila Đukanovića?

Uostalom, verujete li da je Đukanović mogao biti vođa „zemunskog klana“?

Milova vlast se radi prikrivanja povezanosti sa mafijaškim strukturama i gura u NATO

Dževad GALIJAŠEVIĆ, ekspert za bezbednost

MILO Đukanović je povezan i sa klanom Darka Šarića, a svakako i sa mnogim organizovanim kriminalnim grupama iz Crne Gore, sa kriminalcima među kojima su najznačajniji Naser Keljmendi i Safet Kalić.

Postojanje veze sa Zemunskim i Surčinskim klanom obavezuje Tužilaštvo Srbije da otvori i druge istrage vezane za pranje novca od trgovine narkoticima, oružjem i duvanom, sa čim je povezana crnogorska vlast.

Medojević nije bilo ko i da nema argumente – sigurno ne bi iznosio ovakve tvrdnje.

Upravo zbog potrebe da prikrije svoje veze sa mafijaškim strukturama, vlast Mile Đukanovića, grčevito se gura u NATO protivno volji naroda i bez pribavljenog mišljenja o tome. Usput izmišlja aferu, državni udar, pripisujući svojoj strukturi zasluge za „herojski otpor” Rusiji na Balkanu.

Đukanovića treba uhapsiti kada dođe u Srbiju i otvoriti istragu o svim činjenicama do kojih se došlo a naročito vezano za argumentaciju gospodina Medojevića.

Slučaj atentata na Đinđića je okončan, a glavni „zemunci“ su mrtvi…

Boža PRELEVIĆ, advokat

PRVO, ne može da se ponovo vodi postupak koji je pravosnažno okončan, kao što je u slučaju ubistva Đinđića.

Drugo, ima indicija da je bilo kontakata – odnosno, ne indicija nego nesumnjivih dokaza da je bilo kontakata DB-Milo i DB- Zemunsko-surčinski klan. To čak ni Beba ne krije.

Takođe se ne krije da postoje kontakti između Mila i Bebe.

E sad, ako su imali državljanstva (Crne Gore), to onda liči na državnu zaštitu. Ja ne znam da li su to imali.

Medojević je to rekao. I mislim da se to prevashodno odnosi na postupke koji bi možda mogli da se vode u Crnoj Gori. Ne vidim da to sa Srbijom ima posebne veze.

Druga je stvar kada bi te indicije išle u nekom od smerova vezano za neke druge predmete. A u toj izjavi toga nema. Onda bi možda tužilac mogao da vidi da li to ima veze sa nekim predmetom za koji se vodi istraga, pa da vidi da li bi neka istraga bila pametna.

Ja, naravno, ne verujem da će se bilo gde voditi bilo kakva istraga – iz razloga iskustva. Prvo, ovi su mrtvi, a utvrđivati nešto pošto neko kaže „oni su imali veze“, ako je to samo na nivou veze…

Rekao je „vodeći ljudi“.

On je govorio o nekoj 1996-1997. godini. Ne znam da li govori o 2003. godini. I nejasno je šta znači „vodeći ljudi“, ja ne znam šta to znači. Mislim da Medojević to neće pojasniti jer je to što je rekao sasvim dovoljno za njihovu unutrašnjepolitičku scenu.

Istragu bi trebalo da povedu ili crnogorski ili naši nadležni organi

Goran PETRONIJEVIĆ, advokat

U OVOJ situaciji – zbog ovih izgovorenih reči – neko mora da odgovara.

Neka vrsta istrage mora da se pokreće. Ili o tome da li je Milo Đukanović stvarno uključen u sve to, što bi imalo vrlo ozbiljne implikacije za ceo prostor, ili da Medojević eventualno nije govorio istinu.

Neko od njih dvojice bi morao da odgovara.

Jedino što je nedopustivo je smatrati takvu izjavu običnim političkim, verbalnim izlivom u svrhu unutrašnjepolitičkih obračuna.

Neka istraga mora da se vodi i neko od njih dvojice mora da odgovara. To bi trebalo da rade ili crnogorski ili naši organi.

Crnogorski organi bi trebalo da se bave time da li je njihov bivši predsednik države i premijer član organizovane kriminalne grupe.

Da na Balkanu postoje jake institucije i da tužilaštva rade svoj posao…

Zoran ŽIVKOVIĆ, predsednik Nove stranke

MEDOJEVIĆEVA izjava je besmislena. To je jedna od izjava koje čujemo u regionalnoj javnosti, gde neodgovorni ljudi pričaju šta im pravo padne na pamet.

Ako gospodin Medojević misli da je neko bio ili jeste šef bilo kog kriminalnog klana, onda to treba da prijavi nadležnim organima. Istraga koja je vođena povodom ubistva Zorana Đinđića nije došla ni do kakvih naznaka, a ne činjenica da su Popović ili Đukanović bili deo tog klana.

Da na Balkanu postoje jake institucije i da tužilaštva rade svoj posao, nakon takve izjave – po saznanju (tako piše u Zakonu) – nadležno tužilaštvo mora da se izjasni o tome da li tu ima osnova za istragu, da li je pokrenuta nekakva istraga ili nema za to nikakvog osnova. Da se to tako radi, ne bismo imali stalno otvorene, a nikad rešene afere, nego bismo imali to da učesnici u javnom životu paze šta govore. A ako imaju neku činjenicu, onda to treba da se kaže i da nadležni organi na to reaguju.

Ali, izmišljanja i lupetanja bi bila trajno uklonjena iz javnog govora.

(Diana Milošević, Fakti)

KOMENTARI3 komentara

 1. ilija says:

  beograd je stvorijo zemunce crvene titine i milu dukanovica u c, gori samo da srbe razbiju u crnoj gori ko u srpskoj krajini u srbskoj republici i cak u srbiji glavnoj matici srba sve jugosloveni rade protiv kokarde jer KOKARDA brani srbe i srbiju

  • Jovan says:

   Svi znamo da su Mi6 glavni organizatori svi teroristickih grupa i klanova. Verovatno su oni napravili i taj- svima je poznato da su Djukanovic odjednom izdao Milosevica i CEO SPSKI NAROD(po nalogu iste org.) i postao najbolji prijatelj sa Cedom Jovanovicem, Djindjicem, Bebom, ..

 2. deda mraz says:

  Ma ovo nije nista novo jer svima je jasno da su komunisti imali svoje ubice kriminalce i vrlo je cudno da je samo Beograd imao zestoke momke u ex Jugi a drugi gradovi ne i vrlo je cudno da su svi ti ko fol zestoki momci radili za Udbu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *