НЕВЕРОВАТНО АЛИ ИСТИНИТО: Запад губи медијски рат против Русије

NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Zapad gubi medijski rat protiv Rusije

25 juna 2015

russia_usa_friendship_gral 656Glavnokomandujući američke vojske u Evropi general Ben Hodžis veruje da će konflikt s Moskvom trajati još par godina. On ističe da predsednik Rusije Vladimir Putin želi da stvara razdor između evropskih država članice NATO i SAD.

Zbog toga, kako je rekao u intervjuu bečkim dnevnicima “Standard” i “Prese”, neophodno je da zapad obrazrivije prati kako Moskva, na primer u medijima u Nemačkoj i Italiji, investira.

Pročitajte još:

ZABRINJAVAJUĆE: Preti nam atomski rat!

INSTITUT IZ VAŠINGTONA: Ulazimo u posredni rat sa jedinom zemljom koja može da nas uništi!

EVO ŠTA NAS OČEKUJE: Nismo očekivali ni prethodna dva svetska rata pa su došli

Najnovije žustre reakcije Kremlja o planovima NATO za stacioniranje teške opreme u istočnoj Evropi on smatra svesnom preteranom reakcijom.
“Radi se o preteranoj reakciji. Pogledajte samo brojke – oko 250 tenkova, naoružanih vozila i haubica, koje će biti raspodeljene na sedam država”“, ukazao je Hodžis.

Na pitanje da li bi Rusija mogla napasti državu članicu NATO američki general je rekao da se nada da ne može.

“Međutim, ne poznajem nikog ko je računao s tim da će biti napadnut Krim. Moja odgovornost kao komandanta je da pripremim snage za sve moguće slučajeve. Siguran sam da Putin ne želi nikakvu borbu sa NATO, ali sam isto tako uveren da želi da vidi raspad NATO“, naglasio je on dodajjući da se radi o zastrašivanju kako bi potencijalni agresor bio odvraćen od napada.”

Kao naznaku da Rusija teži da stvara razdor između evropskih članica NATO i SAD američki general vidi u količini novca koju Moskva investira u medije u Evropi.

“Raša Tudej troši velike svote novca u Nemačkoj, ali i Italiji. To je hibridni rat. Nema dugih kolona ruskih tenkova koji upadaju u neku zemlju, već se radi na održavanju temperature tesno ispod 100 stepeni, da se pravo izvrće, informacije šire i podstiče sumnja””, objasnio je Hodžis.

On upozorava da bi Rusija mogla da stvori scenario u jednoj zemlji NATO i onda kaže i da mora delovati kako bi zaštitila etničke Ruse.

Hodžis je naglasio da ova vrsta rata nije ništa nepoznato, ukazujući na činjenicu kako je započeo Drugi svetski rat – na optužbama, dezinformacijama.

Važno je, kako ističe, da demokratske države na zapadu utvrde kako će opstati na informativnom prostoru ako jedna strana koristi lažne informacije umesto raketa i artiljerije.

Upitan o broju ruskih vojnika u Ukrajini Hodžes je kazao da je nemoguće dati tačne brojke, jer se mogu menjati u roku od dva sata, pošto postoji mnoštvo pomeranja na rusko-ukrajinskoj granici.

Prema njegovim rečima nesumnjivo postoji sistem za vazdušnu odbranu, rakete dugog dometa i sredstva za elektronsko vođenje rata.

“Toliko raketa je ispaljeno da je nemoguće da se one prave u podrumu jedne zgrade, već ta oprema dolazi iz industrijske baze jedne države koja obezbeđuje stalno snabdevanje municijom i gorivom“”, podvukao je Hodžis.

On je istakao da ne predstavlja nikakvo kršenje sporazuma NATO-Rusija što SAD obučava ukrajinske vojnike na zahtev Kijeva.

“Mogu samo podsetiti kako je general Gračov 1995.došao u sedište NATO kako bi razgovarao kako ruski vojnici mogu biti uključeni u Bosni. On je dobio aplauz. Mi ljudi u uniformi želimo saradnju i možemo brzo da se vratimo saradnji čim se Rusija povuče sa Krima, poštuje suverneitet Ukrajine I kontroliše pobunjenike””, poručio je Hodžis.

Najavu Rusije da će proizvesti 40 novih nuklearnih raketa on je okarakterisao neodgovornom.

“Šta je zapad učinio da Putin veruje da mu je potrebno 40 novih nuklearnih oružja. Ništa. Ko ga je provocirao“, upitao je on dodajući rekavši da je ovo problem koji će potrajati par godina.”

Istovremeno je naglasio da bi razoružanje, usled ovakve agresije, samo ohrabrilo nekog poput predsednika Putina.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Istina says:

    Pizda ti materina a sta je nato radio sa Srbijom. Svi ste vi ustase, hebo vam ker mater.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *