NEVEROVATNO: Američki general optužuje Putina da „raspiruje“ nacionalizam i da vodi agresivnu politiku

NEVEROVATNO: Američki general optužuje Putina da „raspiruje“ nacionalizam i da vodi agresivnu politiku

25 jula 2014

U.S. Army Generals stand ready to testify about pending legislation regarding sexual assaults in the military at a Senate Armed Services Committee on Capitol Hill in WashingtonVojna intervencija Vladimira Putina u Ukrajini raspiruje nacionalistička osećanja koja bi mogla da se prošire na region sa opasnim i nepredvidivim posledicama.

To je izjavio načelnik Generalštaba američke vojske general Martin Dempsi, a kako prenosi AFP, on je rekao i da Putin sprovodi „agresivnu“ politiku koja ne poštuje suverenitet i pokušava da ublaži nezadovoljstvo Moskve nakon raspada Sovjetskog Saveza.

„Strahujem da bi Putin mogao da raspali vatru koju neće moći da se kontroliše“, rekao je Dempsi na konferenciji o bezbednosti u Aspenu, u Koloradu.

On je istakao da je u ovom trenutku u Evropi nacionalizam u porastu, a da ga je na mnoge načine izazvala aktivnost Rusije, koja bi mogla da bude veoma opasna.

„Nacionalizam može da bude veoma opasan instinkt i impuls“, rekao je Dempsi i dodao da se boji da ta vatra koja je zapaljena na istoku Evrope, neće ostati samo u tom regionu.

KOMENTARI4 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  LUDI AMERIKANCI ZABORAVILI ŠTA SU, A ONI SU VEĆI NACISTI OD NACISTA.

 2. Enky says:

  Il je na steroidima ili na vijagri!Mnogo lupa a general je!

 3. Radomir Stojković says:

  Ma nije on glup, nego misli, da smo mi glupi, pa ćemo to da progutamo!

 4. Stojan says:

  Gospodine generale lupajte gluposti da se slatko smejemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *