НЕВЕРОВАТНО: Америка понудила Русији…

NEVEROVATNO: Amerika ponudila Rusiji…

8 septembra 2019

ŠEF Pentagona Mark Esper objavio je šta Všaington traži od Moskve da bi bila moguća „normalna saradnja između SAD i Rusije“.

Poručio joj je da treba da „izmeni držanje jer je to preduslov da radi zajedno sa Sjedinjenim Državama“ i da se „skoncentriše ne na razlike, već na sličnosti u pozicijama dveju zemalja“. Što znači da bi Rusija trebala da bude mlađi partner-vazal Amerike.„Bilo bi predivno ako bi Rusija bila u stanju da se ponaša kao normalnija zemlja. Kao zemlja koja deli zapadne vrednosti koje dele SAD, Francuska i drugi naši saveznici iz NATO“.

Posle ovih reči, ponovo se vratio na „promenu ponašanja“:

„Rusija zaista mora izmeniti svoje držanje. Mora se ponašati u skladu sa pravilima i normama, koje smo uspostavili. To je najbolji način da idemo napred. Rusija sada pothranjuje nestabilnost jer ugrožava teritorijalnu celovitost svojih suseda“.

Esper ne krije u Vašingtonu smatraju da povodom Rusije imaju specijalnu misiju:

„Naš cilj je da pokušamo da usmerimo Rusiju na bolji put na kojem ćemo moći i da delujemo zajedno i da se fokusiramo na ono u čemu se slažemo i da sarađujemo radi zajedničkog ekonomskog prosperiteta“.

Ovo je bila reakcija šefa Pentagona na izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona bi „guranje Rusije od Evrope“ bilo „velika strateška greška“.Može se nagađati zbog čega je u Vašingtonu baš Esperu povereno da se ovakvom porukom istovremeno obrati i Moskvi i Parizu.

Međutim, iz svega što je rekao lako se zaključuje da bi Bela kuća htela da joj Rusija bude lojalni poluvazal i mlađi partner. A na to Vladimir Putin sigurno neće pristati.

Nije ni pre 15 i 10 godina kada je Rusija bila u svakom pogledu slabija…

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Uvek imaju mozgovne predloge, pune ucenjivanja.

  2. A akoM says:

    USA kao svjetski policajac-poslušnik masona,misli da cijeli svijet mora plesati kako masonski šefovi kažu,i kako zapad već stoljećima uredno pleše!Ostatak svijeta su od njih potlačeni barbari,ili pak oni poludivlji još nepodtlačeni,a koje bi trebalo također podtlačuti,na što se i odnosi ovaj USA pokušaj!Ali problem je zapravo u tome što nitko na svijetu ne sluša i ne vrši Božju Volju!Čak se svi,osim pojedinaca,sprdaju s tim!A taj problem zapravo postoji,i bit će sve veći,i na kraju će narasti do nezaobilaznosti!Sad bih ja tu kao morao poentirati,ali nema potrebe!Poentirati će Bog kad dođe vrijeme!

  3. milorad2 says:

    U skladu sa pravilima i normama koje su ONI uspostavili i kojih se ni ONI SAMI ne pridržavaju, ovaj momak je bolestan u glavu ako misli da će neko da pojede to što on servira, vreme obmana i laži je prošlo:)Mogao bih da navedem bar 10 primera iz mesta, u roku od 3 sek. gde su amerikanci pogazili sopstvene "norme" i čak pogazili LEGALNE diplomatske ugovore koje su potpisali u "dobroj nameri i volji" bar tako piše na tim papirima:)Koja lažovska banda i oni opet traže da im se VERUJE :):)Imaće saradnju onoliko koliko su iskreni i pouzdani, znači NULA.I realno, i neće biti više nikakve saradnje sa njima, jer ta država je na putu u propast, zgazili su sami na sebe i na sve što sami o sebi misle oni to ne mogu da prežive garantivano.NIKO ne može da opstane na ovom svetu SAM a oni su sada usamljeni da usamljeniji ne mogu biti, sem narko bandi i lopovskih oligarhija sa vojnim diktatorima oni nemaju drugih prijatelja a ja bih se u takvon društvu ozbiljno brinuo za sopstvenu glavu.Osim toga stara poslovica lepo kaže "sa kim si-takav si" a kada vidimo koga amerikanci "vole" i podržavaju pa svakom normalnom i časnom čoveku se okrene želiudac, samo šiptari što su im prijtelji "na srcu", je dovoljan znak ko su amerikanci i šta su oni, gorih ubica i kriminalaca nema od šiptara i zato se tako i lepo slažu sa svojom sortom do prve prilike i krivine:)Poržavaju i organiziju SV najgore i najmračnije organizacije paravojnog neonacističkog tipa znači nema zlotvora i masovnog ubice koji nije u zadnjih 40 god bio finansiran i podržavan od strane USA.Idi amin je bio njihov čovek dokazani ljudožder bre :)i oni su znali to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *