НЕВЕРОВАТНО – БРИНЕ ЗА СРБИЈУ: Марин Ле Пен поднела резолуцију о прекиду преговора Србије и ЕУ!

NEVEROVATNO – BRINE ZA SRBIJU: Marin Le Pen podnela rezoluciju o prekidu pregovora Srbije i EU!

24 juna 2015

marin-le-pen 54Poslanici Nacionalnog fronta Marin Le Pen podneli su predlog rezolucije o prekidu pregovora Srbije o članstvu u EU, saznaje “Danas” u krugovima u Briselu.

To su uradili preko svoje novoosnovane poslaničke grupe u Evropskog parlamentu jer su, kako ističu izvori “Danasa”, zabrinuti da Srbija „ne prođe loše kao Francuska“.

Potpisnici ovog dokumenta, u koji je Danas imao uvid, jesu poslanici Stiv Brioa, Dominik Bild, Sofi Montel, Mirej D’Ornano, Emerik Šoprad.

U tekstu se, između ostalog, ocenjuje da se kasni kada je reč o napretku u pregovaračkim poglavljima, „imajući u vidu duboka neslaganja između EU i Srbije oko statusa Kosova, oko usklađivanja sa odredbama koje se tiču ljudskih prava, kao i oko diplomatskih i geopolitičkih odnosa sa Rusijom“…

Pročitajte još:

MARIN LE PEN osnovala opozicionu grupu u Evropskom parlamentu za razbijanje EU!

MARIN LE PEN: Srbi, bežite od Evropske unije, ona vam je garant za bankrot i urušavanje države

MARIN LE PEN: Hoću da izvučem Francusku iz NATO kandži, mi ne želimo da se borimo za američke interese

Istovremeno, konstatuje se da će pridruživanje Srbije Evropskoj uniji „ugroziti odnose između država koje su nekada bile deo Jugoslavije i Rusije“, te se poziva da „pregovori o pristupanju Srbije EU budu bez odlaganja zaustavljeni“, a predsedniku EP Martinu Šulcu se nalaže da prosledi dokument Evropskoj komisiji, Evropskom savetu i državama članicama.

Kako “Danas” saznaje, sa sadržajem teksta „upoznati su srpski ministri i poslanici“.

Nemanja Todorović Štiplija, glavni odgovorni urednik portala European Western Balkans, kaže za „Danas“ da su se formiranjem novog poslaničkog klupa pod nazivom „Evropa nacija i sloboda“ stvorili uslovi za veće institucionalno delovanje desnice u Evropskom parlamentu.

„Oni sada mnogo lakše mogu delovati kroz sistem, odbore parlamenta i ostala tela. Kao i u domaćim parlamentima, tu je i veća minutaža koja se u EP izuzetno strogo poštuje. Klub sada imaju i veću mogućnost predlaganja rezolucija i ostalih sličnih akata koje parlament može razmatrati što na radnim telima, što na samoj plenarnoj sednici. Poslanik Šoprad je veoma aktivan. Između ostalog, 30. juna će u EP organizovati okrugli sto „Srbija, između Sjedinjenih Država, Evropske unije i Rusije. Šoprad je jedini autor predloga rezolucije o Srebrenici, iako su domaći mediji preneli da se radi o jednoj lokalnoj partiji iz Novog Sada“, navodi Štiplja.

Štiplija objašnjava da je snaga krajnje desnice u EP zaista beznačajna.

„Domaća javnost često poistovećuje krajnju desnicu i evroskeptike. U samom EP, koji broji 751 poslanika, postoje dva poslanička kluba – evroskeptični klub Evropa slobode i direktne demokratije Najdžela Faraža sa 45 poslanika i novoosnovani desničarski klub Evropa nacija i sloboda Marin le Pen sa oko 36 poslanika, čiji broj nije konačan. Ove dve grupacije su izuzetno oštro suprotstavljene i njihovo zajedničko delovanje je prosto rečeno nemoguće. Vladajući klubovi u EP, klub Evropske narodne partije, klub Naprednog saveza socijalista i demokrata, zajedno sa klubom Saveza liberala i demokrata za Evropu ima apsolutnu većinu od 481 poslanika“, ukazuje on.

KOMENTARI10 komentara

 1. vitez says:

  bravo za le penovu bravo

 2. Apis says:

  Koji moj cemo u jevropu 2 puta? Pa mi smo u Evropi koliko je moguce istorijski pratiti kretanje naroda. I sad treba neko kao da nas primi da udjemo tu gde jesmo. Mozda bi evropski pederi da nas prime za djoku al nece da moze.

 3. Bogdan Kili says:

  Koja glupost "evropska nacija" šta je to? Fašistička orjetancija evropskih fašista da nametnu narodu evrope svoju ludu ideju sa kojom su zamislili da mogu praviti i prizvoditi "nacije" kao cigle.

 4. Svetislav says:

  Sta je tu lose za srpski narod? To sto ce spreciti da nasi politicari prodsju Srbiju, da bi njihove familije i prijatelji imali po 10 hiljada evra plate u tzv. evropskom parlamentu!

 5. Stevce says:

  Bravo Marin Le Pen! Mi smo oduvek ziveli I zivimo u Evropi a praviti jednu drzavu to je isto kao I Jugoslaviju sto su stvarali pa se vrlo brzo raspala I to na najgori moguci nacin.

 6. Sloba says:

  Veliko hvala Maro,ali dok mi stignemo tamo,ta adresa hvala Bogu nece postojati.

 7. MERI says:

  Konačno neka dobra vest. HVALA!

 8. Pingback: NEVEROVATNO – BRINE ZA SRBIJU: Marin Le Pen podnela rezoluciju o prekidu pregovora Srbije i EU! - ASinfo Portal

 9. JAKOV says:

  staje nato astaje ujedinjivanje EVROPE , NAJVECA KRINIMALNA ORGANIZACIJA NA SVETU ,.OSNOVANA POD OKRIVLJEM VELIKI SILA DA SIROTINJA GINE ZA NJIKE ,.DALISE IKADA PITATE ZA KOGASE OVO SVE SPREMA,.IOKOJE OSUDJEN NA PROPAST ,.

 10. Misa says:

  Istinu žena zbori i dobro nam misli !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *