НЕВЕРОВАТНО! Дувански гигант Philip Morris предлаже да се цигарете кроз десетак година потпуно забране

НЕВЕРОВАТНО! Дувански гигант Philip Morris предлаже да се цигарете кроз десетак година потпуно забране

27 јула 2021

РУКОВОДСТВО дуванског гиганта Philip Morris International позвало је на потпуну забрану продаје цигарета у Великој Британији.Шефови корпорације притом су упоредили дуван са аутомобилима на бензин који већ постају прошлост.

Председавајући борда компаније Андре Каланцопоулос и извршни директор Јацек Олзак објавили су да ће своју марку „Марлборо“, коју у Великој Британији продају више од 100 година, престати да производе у року од десет година.

Додали су да је глобални циљ компаније потпуна забрана пушења традиционалних цигарета.

„Можемо да сагледамо свет без цигарета. Заправо, што се пре то догоди, то боље за све. Ззабрана цигарета се може у неким земљама појавити у року од 10 година“ – рекао је Олзак.

Према његовим речима, компанија планира да се усредсреди на производњу система за нагревање дувана (попут IQOS).

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Шта ме па брига. Ја ћу кроз 10 година или морати да престанем да пушим или ћу умрети. А и напушио сам се за пет нормалних живота. И потрошио толико пара да више не смем ни да рачунам. Кад сам задњи пут рачунао пре 15 година, умал нисам добио срчку. То сам ја онда први и последњи пут размишљао о пензији, па ај да сведем рачуне. Ни дан данас се нисам пензионисао само да не бих сводио рачуне. Велики бре. Дан по дан, динар по динар, година по година, деценија по деценија...шта мислите, јел очла једна прелепа кућа? Одонда више никад нисам ни помислио да израчунам колико сам пара спалио. А кад томе додаш и кафане, одела, певаљке, хаљине, годишње одморе, чамце, лемузине, Нове године, Божиће, рођендане највише туђе, свадбе и женидбе и моје и туђе, разводе, децу, издржавања, једно банкротсво и три почетка живота изнова...У бреее, колико понеки недовршени човек безвезе баци пара у животу, то није нормално. Ни данас не могу да схватим како сам ја овако смотан уопште те паре зарадио. И онда се насмешим овако оматорио, запалим једну, седнем и кажем - Фала ти Боже што сам рођен док је свет још помало и нормално живео. Да будем искрен, уопште ми се не свиђа све оно што долази кроз коју годину или деценију. И да не буде рата, канда ће људи постати ...Немам појма шта, али слика није привлачна. Чак немам никакве ни жеље да то све видим ни жалости што сам живео једно полунормално доба. Ви млађи ћете живети пуно ненормално време. И онда кажем, запалим једну, седнем и насмешим се. Ипак вам желим све најлепше. Немо да пушите, немо да јурите жене, немо никад да идете у кафане, немо се разводите, немо идете на пецање, немо славите ништа, немо се швалерате...И никада нећете морати да се задовољно насмешите на свој живот и са задовољством запалите једну...

   • Mama je Sine rista says:

    Da, Njegoš nije mrtav samo malo čudno miriše. Nego ovaj "Rista" je napisao više tekstova nego li i sam Njegoš, jedina razlika što tog Rista niko ne čita, odnosno možda po koja ista ili srodna budala.

    • Mica says:

     Vidim da si i ti procitao,ali si napisao gomilu gluposti.

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Daće oni nama da im pušimo neke druge stvari a naplaćivaće isto. Ovo sada je neki reciklirani otpad a ima tu i radioaktivnog olova, zato krupnim slovima i napišu da će to DA VAS UBIJE. Samo budite uporni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u