НЕВЕРОВАТНО! Дувански гигант Philip Morris предлаже да се цигарете кроз десетак година потпуно забране

NEVEROVATNO! Duvanski gigant Philip Morris predlaže da se cigarete kroz desetak godina potpuno zabrane

27 jula 2021

RUKOVODSTVO duvanskog giganta Philip Morris International pozvalo je na potpunu zabranu prodaje cigareta u Velikoj Britaniji.Šefovi korporacije pritom su uporedili duvan sa automobilima na benzin koji već postaju prošlost.

Predsedavajući borda kompanije Andre Kalancopoulos i izvršni direktor Jacek Olzak objavili su da će svoju marku „Marlboro“, koju u Velikoj Britaniji prodaju više od 100 godina, prestati da proizvode u roku od deset godina.

Dodali su da je globalni cilj kompanije potpuna zabrana pušenja tradicionalnih cigareta.

„Možemo da sagledamo svet bez cigareta. Zapravo, što se pre to dogodi, to bolje za sve. Zzabrana cigareta se može u nekim zemljama pojaviti u roku od 10 godina“ – rekao je Olzak.

Prema njegovim rečima, kompanija planira da se usredsredi na proizvodnju sistema za nagrevanje duvana (poput IQOS).

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  Šta me pa briga. Ja ću kroz 10 godina ili morati da prestanem da pušim ili ću umreti. A i napušio sam se za pet normalnih života. I potrošio toliko para da više ne smem ni da računam. Kad sam zadnji put računao pre 15 godina, umal nisam dobio srčku. To sam ja onda prvi i poslednji put razmišljao o penziji, pa aj da svedem račune. Ni dan danas se nisam penzionisao samo da ne bih svodio račune. Veliki bre. Dan po dan, dinar po dinar, godina po godina, decenija po decenija...šta mislite, jel očla jedna prelepa kuća? Odonda više nikad nisam ni pomislio da izračunam koliko sam para spalio. A kad tome dodaš i kafane, odela, pevaljke, haljine, godišnje odmore, čamce, lemuzine, Nove godine, Božiće, rođendane najviše tuđe, svadbe i ženidbe i moje i tuđe, razvode, decu, izdržavanja, jedno bankrotsvo i tri početka života iznova...U breee, koliko poneki nedovršeni čovek bezveze baci para u životu, to nije normalno. Ni danas ne mogu da shvatim kako sam ja ovako smotan uopšte te pare zaradio. I onda se nasmešim ovako omatorio, zapalim jednu, sednem i kažem - Fala ti Bože što sam rođen dok je svet još pomalo i normalno živeo. Da budem iskren, uopšte mi se ne sviđa sve ono što dolazi kroz koju godinu ili deceniju. I da ne bude rata, kanda će ljudi postati ...Nemam pojma šta, ali slika nije privlačna. Čak nemam nikakve ni želje da to sve vidim ni žalosti što sam živeo jedno polunormalno doba. Vi mlađi ćete živeti puno nenormalno vreme. I onda kažem, zapalim jednu, sednem i nasmešim se. Ipak vam želim sve najlepše. Nemo da pušite, nemo da jurite žene, nemo nikad da idete u kafane, nemo se razvodite, nemo idete na pecanje, nemo slavite ništa, nemo se švalerate...I nikada nećete morati da se zadovoljno nasmešite na svoj život i sa zadovoljstvom zapalite jednu...

  • Mica says:

   Risto,svaka ti ko u Njegosa.

   • Mama je Sine rista says:

    Da, Njegoš nije mrtav samo malo čudno miriše. Nego ovaj "Rista" je napisao više tekstova nego li i sam Njegoš, jedina razlika što tog Rista niko ne čita, odnosno možda po koja ista ili srodna budala.

    • Mica says:

     Vidim da si i ti procitao,ali si napisao gomilu gluposti.

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Daće oni nama da im pušimo neke druge stvari a naplaćivaće isto. Ovo sada je neki reciklirani otpad a ima tu i radioaktivnog olova, zato krupnim slovima i napišu da će to DA VAS UBIJE. Samo budite uporni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *