НЕВЕРОВАТНО – Главни уредник „БИЛДА“ извинио се читаоцима због УТЕРИВАЊА СТРАХА ПОМОЋУ КОРОНЕ

NEVEROVATNO – Glavni urednik „BILDA“ izvinio se čitaocima zbog UTERIVANJA STRAHA POMOĆU KORONE

18 avgusta 2021

GLAVNI urednik tiražnih nemačkih novina Bild Julijan Rajhelt izvinio se zbog uterivanja straha tokom korone, naročito deci, kojima je poručivano „da će ubiti svoje bake“.U govoru snimljenom pred kamerom, Rajhelt je rekao da mu je žao zbog Bildovog načina izveštavanja za koji je rekao da je „bio kao otrov“ i „činio da se osećate kao smrtna opasnost po zajednicu“.

Rajhelt je težište stavio na decu, terorisanu uterivanjem straha posredstvom medija, što je među njima izazvalo nagao porast depresivnosti i samoubistava.

„Milionima dece u ovoj zemlji za koje je odgovorno naše društvo želim da iskažem ono što se ne usuđuju da vam kažu ni njemačka vlada ni kancelarka. Tražimo da nam oprostite.“

„Oprostite nam ovu politiku koja vas je, ovih godinu i po, učinila žrtvama nasilja, zapostavljanja, izdvojenosti i usamljenosti.“

„Ubedili smo svoju decu da će usmrtiti svoje bake usude li se da budu ono što jesu – deca. Ili ako se budu sastajali s prijateljima. Ništa od ovog nije naučno dokazano.“

„Kad država pokrade prava detetu, mora dokazati da ga time štiti od konkretne i predstojeće opasnosti. Taj dokaz nikad nije pružen. Zamenjen je propagandom koja je dete prikazivala kao jednog od širitelja pandemije.“

Rajhelt je napomenuo da umereni glasovi koji su pokušavali da pruže staloženiji pogled na pandemiju „nikad nisu pozivani na stručne razgovore“ i pozvao gledaoce „da ne veruju ovoj laži“, misleći na vladine izjave koje podstiču paniku.

Rajhelt je pozvao vlasti da umesto birališta (u septembru se u Nemačkoj održavaju izbori) otvore škole i sportske dvorane, upozoravajući da će oni koji su nametnuli brutalne kućne pritvore „na svojoj savesti nositi mnoštvo nevinih duša, što će ostati zapisano u istoriji“.

Bildov dnevni tiraž je milion i dvesta četrdeset hiljada čitalaca, što ga čini najbolje prodavanim novinama u Evropi.

(STANJE STVARI)

KOMENTARI5 komentara

 1. padre says:

  Glas razuma u sveopštoj histeriji!

 2. uddu says:

  Tek sad ?

 3. independent says:

  Shvatio je sta je uradio i za sta je tesko odgovoran i kriv.Za samoubistva dece.Tesko njemu i njegovoj dusi.On je bar svestan sta je uradio a ostali ucesnici ove planetarne zavere ce imati priliku na sudu da kazu da su krivi.

 4. Mr.Macola says:

  Stara vijest. Već davno bila na dokumentarac.hr koji prati ono što je aktualno kao jedini pravi anti covid propaganda Web site.

 5. šiško says:

  Nije valjda da je jednoj odlično informisanoj redakciji mogla da se podvali tako krupna laž. I ne samo da je ona sama poverovala, već je bila toliko omadjijana da je i javnost trovala mesecima. Pre će biti da je ovo samo uobičajeni manevar postfestum reagovanja. Pošto su svetski moćnici postigli svoje ciljeve, rasprodali vakcine, pokupili genetske uzorke, istraumirali čovečanstvo, ispitali njegovu lakovernost itd. bild će se naknadno, kad je već sve gotovo izviniti publici ne stavljajući svoje dupe u procep. I vuk sit i ovce na broju. Sad ćemo videti kako će reagovati publika. Ona je na potezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *