НЕВЕРОВАТНО – Главни уредник „БИЛДА“ извинио се читаоцима због УТЕРИВАЊА СТРАХА ПОМОЋУ КОРОНЕ

НЕВЕРОВАТНО – Главни уредник „БИЛДА“ извинио се читаоцима због УТЕРИВАЊА СТРАХА ПОМОЋУ КОРОНЕ

18 августа 2021

ГЛАВНИ уредник тиражних немачких новина Билд Јулијан Рајхелт извинио се због утеривања страха током короне, нарочито деци, којима је поручивано „да ће убити своје баке“.У говору снимљеном пред камером, Рајхелт је рекао да му је жао због Билдовог начина извештавања за који је рекао да је „био као отров“ и „чинио да се осећате као смртна опасност по заједницу“.

Рајхелт је тежиште ставио на децу, терорисану утеривањем страха посредством медија, што је међу њима изазвало нагао пораст депресивности и самоубистава.

„Милионима деце у овој земљи за које је одговорно наше друштво желим да искажем оно што се не усуђују да вам кажу ни њемачка влада ни канцеларка. Тражимо да нам опростите.“

„Опростите нам ову политику која вас је, ових годину и по, учинила жртвама насиља, запостављања, издвојености и усамљености.“

„Убедили смо своју децу да ће усмртити своје баке усуде ли се да буду оно што јесу – деца. Или ако се буду састајали с пријатељима. Ништа од овог није научно доказано.“

„Кад држава покраде права детету, мора доказати да га тиме штити од конкретне и предстојеће опасности. Тај доказ никад није пружен. Замењен је пропагандом која је дете приказивала као једног од ширитеља пандемије.“

Рајхелт је напоменуо да умерени гласови који су покушавали да пруже сталоженији поглед на пандемију „никад нису позивани на стручне разговоре“ и позвао гледаоце „да не верују овој лажи“, мислећи на владине изјаве које подстичу панику.

Рајхелт је позвао власти да уместо биралишта (у септембру се у Немачкој одржавају избори) отворе школе и спортске дворане, упозоравајући да ће они који су наметнули бруталне кућне притворе „на својој савести носити мноштво невиних душа, што ће остати записано у историји“.

Билдов дневни тираж је милион и двеста четрдесет хиљада читалаца, што га чини најбоље продаваним новинама у Европи.

(СТАЊЕ СТВАРИ)

KOMENTARI5 коментара

 1. padre says:

  Glas razuma u sveopštoj histeriji!

 2. independent says:

  Shvatio je sta je uradio i za sta je tesko odgovoran i kriv.Za samoubistva dece.Tesko njemu i njegovoj dusi.On je bar svestan sta je uradio a ostali ucesnici ove planetarne zavere ce imati priliku na sudu da kazu da su krivi.

 3. Mr.Macola says:

  Stara vijest. Već davno bila na dokumentarac.hr koji prati ono što je aktualno kao jedini pravi anti covid propaganda Web site.

 4. šiško says:

  Nije valjda da je jednoj odlično informisanoj redakciji mogla da se podvali tako krupna laž. I ne samo da je ona sama poverovala, već je bila toliko omadjijana da je i javnost trovala mesecima. Pre će biti da je ovo samo uobičajeni manevar postfestum reagovanja. Pošto su svetski moćnici postigli svoje ciljeve, rasprodali vakcine, pokupili genetske uzorke, istraumirali čovečanstvo, ispitali njegovu lakovernost itd. bild će se naknadno, kad je već sve gotovo izviniti publici ne stavljajući svoje dupe u procep. I vuk sit i ovce na broju. Sad ćemo videti kako će reagovati publika. Ona je na potezu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u