НЕВЕРОВАТНО: Хрватска одбила помоћ Русије за гашење пожара

NEVEROVATNO: Hrvatska odbila pomoć Rusije za gašenje požara

25 jula 2015

vatra-pozari-pozar-suma-foto-ap-1437522650-705453Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Puškov ponudio je Hrvatskoj i BiH pomoć u gašenju požara, ali je hrvatska Državna uprava za zaštitu i spasavanje danas saopštila da joj međunarodna pomoć nije potrebna jer „materijalni i ljudski resursi još nisu iscrpljeni“.

Puškov je juče poslao telegrame s ponudom za praktičnu pomoć u zaustavljanju prirodnih katastrofa Hrvatskoj i BiH, uključujući i slanje aviona za gašenje požara, javila je agencija Tas s.

„Rusko ministarstvo za vanredne situacije spremno je da odmah pošalje modernu opremu za borbu protiv požara pogođenim područjima u Hrvatskoj i BiH, uključujući i Il-76 i Be-200 Ćs kao i stručnjake i spasioce s opremom za zaustavljanje požara i organizovanje podrške avionima sa terena“, naveo je Puškov.

Pročitajte još:

RUSIJA ŽESTOKA: Fašizam još uvek postoji u Hrvatskoj, pogledajte šta rade Srbima!

Neverovatno je koliko najviši rukovodioci Hrvatske lažu i falsikuju istoriju svog naroda

Index.hr prenosi da im je iz kabineta hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje (DUZS) saopšteno da se zahvaljuju Rusiji na ponuđenoj pomoći, ali da im međunarodna pomoć nije potrebna jer su „materijalni i ljudski resursi s kojima raspolažu dovoljni i još nisu iscrpljeni“.

Kako je navedeno, na osnovu Zakona o zaštiti i spasavanju DUZS predlaže hrvatskoj vladi traženje međunarodne pomoći, bilateralne ili putem Mehanizma civilne zaštite EU.

STABILNIJA SITUACIJA NA POŽARIMA NA PELJEŠCU

Situacija sa požarima na poluostrvu Pelješac na jugu Hrvatske nešto je stabilnija u odnosu na popodnevne sate, izjavio je večeras portparol Štaba za zaštitu i spasavanje dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović.

„Stabilnija je situacija, bolja je nego danas. Vatrogasci su zadržali požar prema Brijesti, vatra nije uspela da pređe cestu. Kanaderi su tokom dana natopili teren, koji trenutno natapaju i vatrogasne snage na zemlji da bi maksimalno usporili širenje požara prema Brijesti“, rekao je Cvjetinović.

On je dodao da se na platou iznad naselja Ponikve sprečava da se vatran ne proširi prema Stonu i Dubi, prenela je Hina. Požar gori i kod mesta Janjina, prema selu Sreser, a prema rečima Cvjetinovića još uvek je relativno daleko od kuća, pa one nisu u neposrednoj opasnosti.

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Danke Deutschland i tacka. Crevni paraziti rektalno su penetrirali u fasisticki probavni trakt i samo tu se osecaju bezbedni.

  2. Splićo says:

    Nevjerojatno je do koje su mjere Srbi opsjednuti Hrvatima. Svakih par sati po jedna vijest iz Hrvatske. Teški kompleksaši!

  3. Dux says:

    Hm, iskreno taj naslov gore i ne razumem! Zašto bi odbijao pomoć koja se nudi od ljudi koji za takve slučaju imaju veoma naprednu tehniku i obučene kadrove (Il 76 i Be-200)??? Kakve veze ima da li su Rusi ili marsovci u pitanju kada već EU ne šalje nikakvu pomoć????!!! Veoma čudno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *