НЕВЕРОВАТНО! Јермени напуштају делове Карабаха и ПАЛЕ ИХ ЈЕР ДОЛАЗЕ АЗЕРБЕЈЏАНЦИ

NEVEROVATNO! Jermeni napuštaju delove Karabaha i PALE IH JER DOLAZE AZERBEJDŽANCI

15 novembra 2020

JERMENI beže iz delova Karabaha koje je zauzela azerbejdžanska armija.

Očekivano beže jer je Jermene istorija naučila da im „nema života pod Turcima“. A Baku će – po `papiru` koji je predsednik vlade Jermenije Nikol Pašinjan potpisao – preuzeti vlast nad tom teritorijom tokom naredne dve nedelje.Prvo je masovni egzodus počeo iz regije Karvačar.

Jermeni – poput Srba iz Krajine – nose sa sobom sve što mogu poneti, odnosno – u nešto utovariti i odvesti. Neki sve ostalo, zajedno sa svojim kućama – spaljuju.

Neki to ne čine, ali se od svojih kuća na dirljiv način opraštaju.

Neki i iskopavaju posmrtne ostatke svojih rođaka jer znaju da će njihova groba biti skrnavljena. Kao što se događalo u gradovima Azerbejdžana iz kojih su Jermeni bili proterani.

Kao što do danas čine Šiptari sa srpskim grobljima na KiM.

U drevnom jermenskom manastiru Dadivank, čiji se prvi pomen datira u 9. veku, obavljeni su poslednji obredi krštenja.

Prema legendi, taj manastir je sagrađen nad grobom Svetog Dadija, Jermena koji je umro u 1. veku, a propovedao je hrišćanstvo na zapadu Jermenije i bio učenik apostola Tadeja, jednog od Hristovih učenika.

I regija Agdam treba da pređe pod vlast Azerbejdžan, al do 1. decembra – i regija Lačin.

Severnim koridorom koji spaja Jermeniju i Karabah – celog dana 14. novembra kretale su se kilometarske kolone onih koji beže.

KOMENTARI4 komentara

 1. Archelay says:

  Gde su sada t.z.nevladine organizacije i udruzenja o zastite ljudskih prava?Sve je to danas pozoriste koje se polako pretvara u kanalizaciju.Mogu zamisliti koju tragediju dozivljavaju Jermenci,kao i Srbi,kao i Makedonci kao i da ne nabrojavam dalje jer spisak je mnogo dugacak.

 2. Mile says:

  Tužno ali i razumljivo, ne mogu da ostave svoje kuće cele da ubuduće u njima žive ubice jermenskih vojnika.

 3. Mile says:

  Iz posebno "usrećenih" zemalja istočnog partnerstva (Ukrajina, Moldavija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Azerbejdžan) još i ovo da vidimo. Danas je drugi krug predsedničkih izbora u Moldaviji. Prozapadna Maja Sandu ili Igor Dodon.

 4. Pendrek says:

  Azerbajdjan ima tamo sada najzescih kozojebi,dzihadiste i ostala govna muslimanska iz Azije i Afrike da naseljava. Privremeno ni jedan Jermen nece ostati u Karabahu. Jermeni neka spase prvenstveno njihov goli zivot, a za ostalo pokazace se sta ce biti u buducnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *