NEVEROVATNO: Kalašnjikov izvozi 200.000 komada oružja u SAD

NEVEROVATNO: Kalašnjikov izvozi 200.000 komada oružja u SAD

15 јануара 2014

kalashnikovRuski proizvođač oružja „Kalašnjikov“ planira da svake godine izveze u SAD oko 200.000 jedinica oružja.

Ugovor o tome će biti potpisan na sajmu naoružanja „Šot šou“ koji se održava u Las Vegasu od 14. do 17. januara, rekla je pres sekretar koncerna Elena Filatova.

Koncern „Kalašnjihov“ će potpisati ekskluzivni ugovor s Rašn vepon kompani (RVC) o isporuci proizvoda oružara iz Iževa u SAD, prenela je agencija Ria novosti.

Prema prognozi zamenika generalnog direktora za prodaju i marketing koncerna Pavla Kolegova, uz pomoć ekskluzivnog dilera RWC „Kalašnjikov“ u SAD može da prodaje do 200.000 proizvoda svake godine, dodala je Filatova.

U koncernu su dodali da „Kalašnjikov“ tesno sarađuje sa RWC već dve godine, pri čemu se oko 90 odsto izvozenog oružja plasira u SAD.

Koncern „Kalašnjikov“ (ranije Ižmaš) je najveći ruski proizvođač borbenog automatskog i snajperskog oružja, navođenih artiljerijskih granata, kao i širokog spektra civilnog oružja, lovačkih i sportskih pušaka, mašina i alata.

Naziv kompaniji je dat u čast izuzetnog oružara i tvorca puške „kalašnjikov“ Mihaila Timofejeviča Kalašnjikova koji je umro krajem prošle godine u 95. godini.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u