НЕВЕРОВАТНО: Министарка Кори Удовички стала на страну Хрватске!

NEVEROVATNO: Ministarka Kori Udovički stala na stranu Hrvatske!

28 septembra 2015

KORI 454Trag izjave srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića na javnoj sednici Vlade Srbije da je „u Srbiji, ali i u samoj Vladi, bilo je i onih koji su sumnjali u Vladine odluke“ po pitanju uvođenja kontramera Hrvatskoj koja je zatvorila granične prelaze Srbiji doveo je do ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički.

Udovički je i pored činjenice da je Srbija bila pod hrvatskom ekonomskom blokadom, na sednici, na kojoj se raspravljalo o kontramerama, zatražila sagledavanje posledica do kojih bi dovele srpske mere.

Ministarka ovim povodom nije reagovala, a izgleda da različit stav Udovički prilikom donošenja važnih političkih odluka postaje njena praksa.U julu je izdvojila mišljenje kad je Vlada Srbije odlučila da odbaci skandalozni predlog britanske rezolucije o Srebrenici kojim se osuđuje „genocid“ u tom mestu, tokom ratnih sukoba 90-ih.

Da su i Udovički, ali i ministarka građevine Zorana Mihajlović bile za londonski predlog rezolucije o Srebrenici, podseća politički analitičar Dragomir Anđelković, uz napomenu da je očito da u izvršnoj vlasti ima onih koji ne misle o Srbiji, već kako da se dodvore Vašingtonu i nekim faktorima u našem regionu.

– Izgleda u Vladi Srbije imamo petu kolonu usmerenu nekim inostranim interesima, što je loše za našu zemlju. Ako neko od ministara brani hrvatskog premijera Zorana Milaniovića i rezoluciju o Srebrenici koju je predložio London, taj ne misli o onome što je dobro za Srbiju, već je posredno u službi drugih država – ocenio je Anđelković.

On je dodao da ovakvo ponašanje nekih ministarki suprotno državnim interesima predstavlja poruku premijeru Aleksandru Vučiću da sagleda treba li da budu članovi Vlade oni koji više razmišljaju o drugim zemljama, nego o svojoj.

Kori Udovički je na ministarsku funkciju u Vučićevoj vladi došla posle martovskih izbora prošle godine. Poznata je kao ministarka energetike u kabinetu pokojnog predsednika Vlade Zorana Đinđića, dok je u vreme kada je Vladu vodio Zoran Živković, neko vreme bila guverner Narodne banke Srbije.

Rodbinska afera

Premijer Aleksandar Vučić je po povratku iz Vašingtona obelodanio da je firma muža sestre jednog ministra u Vladi organizovala protest protiv njega u Vašingtonu jer im nije dozvolio da reketiraju Srbiju. Tabloidi su otkrili da je reč o Lidiji Udovički, ministarkinoj rođenoj sestri, zetu Marku Krendalu i njihovoj firmi Kontinental vind. Kori Udovički je rekla da zbog toga neće podneti ostavku jer je kada je preuzimala resor u Vladi objavila da misli da ima „jednu vrstu konflikta interesa“, ali je Agencija za borbu protiv korupcije ocenila da striktno zakonski ne postoji konflikt interesa.

Kadar MMF

Kori Udovički je dugo živela u inostranstvu. Magistrirala je i doktorirala na prestižnom američkom Jejlu i radila u Međunarodnom monetarnom fondu. To je u delu političkih krugova proizvelo spekulacije da je „kadar MMF“, kao što je ministru finansija Dušanu Vujoviću pripisivano da je „produžena ruka Svetske banke u srpskoj vlasti“ jer je radio u toj međunarodnoj instituciji.

(vesti-online.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. zlatiborski ovan says:

  Da su i Udovički, ali i ministarka građevine Zorana Mihajlović bile za londonski predlog rezolucije o Srebrenici, podseća politički analitičar Dragomir Anđelković ************* neverovatno je za tupavce poput ovog ugojenog Andjelkovica. uzgred, tek sad je u Srbiji izasla knjiga uspomena Hristica, koja nedvosmisleno upucuje na Englesku kao narocioca atentata, zbog Mihajlovog okretanja Rusiji, pravljenja Balkansko saveza,

 2. zlatiborski ovan says:

  doduse, ovakve cinjenice samo dopunjuju nase ranije zaklucke: /////////////// Naime, Hristića su prijatelji 1863. u Londonu upozorili da za britansku vladu nisu tajna ni Mihailove veze s Rusijom, ni planovi o ujedinjenju balkanskih Slovena. https://tinyurl.com/ou2al3f

 3. prerovac says:

  Demokratija - poštovanje različitosti.Lepo. Ali,ali.Različitost kad je u pitanju suverenitet i integritet države - ne sme da postoji.Tu premijer mora da reaguje.A on - ćuti.Zašto - zato što ti ministri i NISU njegov izbor.Oni su njemu nametnuti - a to znači da je vlada marionetska,tuđa,okupatorska. A što se tiče pomenute udovički - nju treba zveknuti po pi.ki.

 4. zlatiborski ovan says:

  Udovicki nije ni u jednoj stranci, a mislim da je u svim vladama od petog oktobra ?!! tipican kadar nadnacionalnih struktura. siva eminencija A onaj tupavi Anđelković reće sledece: „ po­li­ti­ka tre­ba da bu­de mak­si­mal­no iz­ba­lan­si­ra­na ka­da su u pi­ta­nju eko­nom­ski i stra­te­ški in­te­re­si, ali uvek usa­gla­ša­va­na sa EU." http://www.politika.rs/rubrike/Politika/303970.lt.html

 5. bosanac says:

  Nije Kori Udovicki stala na stranu Hrvatske.Ona je bila glas razuma u aktuelnoj Vladi Republike Srbije i ukazala na posledice kontramera.Potezi premijera Hrvatske i Srbije naneli su ogromnu stetu ekonomijama Hrvatske i Srbije,a njima marketinsku korist uoci izbora.Oni se prepucavaju,a mi placamo cehove njihovog prepucavanja.Gospodja Kori Udovicki,kao nestranacka licnost,nema potrebu da se bilo kome dodvorava i postupila je po savesti i zdravom razumu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *