НЕВЕРОВАТНО! На Дивчибарама откривен извор најлековитије воде на свету!

NEVEROVATNO! Na Divčibarama otkriven izvor najlekovitije vode na svetu!

4 juna 2017

Na jednoj od bušotina na Divčibarama pronađena je voda visokog kvaliteta i bogata magnezijumom, kakva, po rečima stručnjaka, ne postoji u Srbiji.

– Voda je toliko kvalitetna da odmah može da se flašira, a prava blagodet je to što je voda puna magnezijuma, koji utiče na rad srca, krvne sudove, razbijanje kamena u bubregu i na opšte stanje organizma – kaže šef Centra za obnovljive vodne energetske resurse prof. dr Dejan Milenić.

Beogradski Rudarsko-geološki fakultet je na zahtev Gradske direkcije iz Valjeva uradio istraživanje na Divčibarama, tokom kojeg su otkrivene su dve bušotine, koje mogu da zadovolje trenutne potrebe vode na tom vodećem turističkom centru valjevskog kraja.

– Mi u na našem tržištu nemamo prirodnih voda koje sadrže ovoliku količinu magnezijuma, kao što je slučaj na Divčibarama. Ph vrednost te vode je slabobazna, što pravi efekat rasterećenosti u želucu. Trenutno voda na tom izvorištu teče non-stop, nije u sistemu vodovoda i nije hlorisana, tako da svi koji borave na Divčibarama bi trebalo obavezno da je piju – kaže Milenić.

On objašnjava da su stene od kojih je formiran planinski masiv na Divčibarama pune magnezijumskih minerala, pa otuda tako kvalitetna voda u tom kraju.

Vode koje se u njima formiraju su, praktično, u grupi najlekovitijih i najboljih za piće koje čovek može unositi u organizam.

(Telegraf)

KOMENTARI2 komentara

  1. LILIT says:

    Sada neke ovi "naši pametni" vlastodršci taj izvor odmah (za silnu proviziju) prodaju Koka Koli ili sličnoj američkoj firmi, a vi narode Srbije kupujte našu vodu....

  2. Lazar says:

    Divno! Još samo da se odlučimo kome da je poklonimo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *