НЕВЕРОВАТНО – НЕМАЧКИ МЕДИЈИ упоредили Вучића са…

NEVEROVATNO – NEMAČKI MEDIJI uporedili Vučića sa…

4 aprila 2017

Vucic creg566

Nemački mediji povodom pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji ističu njegovo obećanje da će zemlju i, kao predsednik države voditi putem EU.

Tabloid “Bild“, uticajan i čitan, navodi da je Vučić rekao da će zemlja ostati na kursu EU, ali i da će nastaviti prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom.

Konzervativan i veoma uticajni dnevni list “Frankfurter algemajne cajtung“ (FAZ) piše o “trijumfalnoj Vučićevoj pobedi u prvom krugu“ i ocenjuje da su njegovi konkurenti posle jedne “izuzetno agresivne izborne borbe“, propali bez šansi.

List piše da je Vučić time što su ga „u ‘vrućoj’ fazi izborne kampanje primili i nemački kancelar Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin“ mogao da se predstavi kao političar koji, slično kao Tito, uživa ugled i na Istoku i na Zapadu.

To je, kako navodi FAZ, posebno kod starijih birača, koji se još mogu setiti Jugoslavije, često dobro primljeno.

Ovaj dnevnik ipak primećuje da je pad nezaposlenosti između ostalog i posledica odlaska mladih, i ukazuje da srpsko pravosuđe važi i dalje kao korumpirano i politički zavisno.

KOMENTARI7 komentara

 1. dusko says:

  Tito je je bio jedna od najmocnijih licnosti u svetu ! Jedino zajednicko im je sto ne vole Srbe , i ako ovako nastavi iz dokumemnta sastavljenof u Pragu 2000 godine Srbija nestaje kao drzava !!!

  • Batina says:

   Zasigurno su im dvije stvari zajednicke, vole neogranicenu vlast I oba su britanski agenti, ostalo su samo price.

 2. padre says:

  Koliko je samo "Tita" nastalo "posle Tita", sa tom razlikom, da je on sa svetskim silnicima razgovarao kao sebi jednakima, a ovi su puvaju kod kuće, a čim krenu u svet oni ližu duppe svakome!

 3. Milan says:

  Sve je tacno napisano, mladi i obrazovani odose, posla i dalje nema (osim za clanove SNS), pravosudje je katastrofalno.

 4. ! says:

  Vučić Tito a Šeki i Dačić, Mirko i Slavko!

  • Cezar says:

   :)))))))))) Kralju!!!

 5. Miško says:

  Gori je on od Tita Tito je uništava Srbe pedeset godina a ovo đubre to radi brže

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *