НЕВЕРОВАТНО: Немци се спремају за рат!

NEVEROVATNO: Nemci se spremaju za rat!

2 oktobra 2019

Nakon što je bivša nemačka ministarka odbrane Ursula von der Lejen preuzela dužnost čelnice Evropske komisije, na njeno mesto je došla Anegret Kramp-Karenbauer, političarka koja je nakon ostavke kancelarke Merkel na dužnost predsednice stranke preuzela vladajući CDU.

Ako je Ursula von der Lejen glasila za „atlanstističkog jastreba“, za novu nemačku ministarku odbrane bi se moglo reći da je „američki orao“, najveća i najmoćnija ptica grabljivica na oba američka kontinenta i jedna od najvećih živih vrsta orlova na svetu.Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer je garantovala Vašngtonu da će Berlin ispuniti cilj NATO pakta o povećanju vojne potrošnje na dva odsto BDP-a, javlja Contra Magazin. Prema autoru članka Marku Meieru, na taj način je pokazala “poniznost” pred američkim jastrebovima, koji pripremaju Nemačku za razorni Treći svetski rat sa Rusijom.

Sve to se događa kada Nemačka klizi u recesiju i samo je Fiskalni pakt evrozone, koji pogoduje nemačkoj ekonomiji i javnim finansijama, može spasiti od propasti.

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer je naglasila kako će Berlin nastaviti da se kreće prema cilju NATO pakta od dva odsto, javlja Contra Magazin. To je rekla čekajući sastanak sa američkim kolegom Markom Esperom u Vašingtonu. Autor članka, Marko Meier nazvao je takav čin “alarmantnom poniznošću” s njene strane.

Koalicija CDU/CSU i SPD pokazala se tako„ glupom“ da su pre nekoliko godina pristali da učestvuju u trci naoružanja NATO pakta, umesto da kompetentno upravljaju raspoloživim sredstvima u skladu s potrebama Bundesvera. Međutim, problem nije u jamčenje odbrambene sposobnosti nemačke vojske i osiguravanje potrebnih sredstava. Činjenica je da NATO stratezi pripremaju Nemačku za navodni rat s Rusijom.

Osim toga, Amerikancima, kako bi sačuvali svoje globalno carstvo, treba vojna pomoć “saveznika” jer su njihove vlastite trupe previše raspršene i više se ne mogu nositi sa složenim zadacima na globalnom nivou. To bi možda bilo moguće, ali bi Tramp budući vojni budžet morao da podigne na nemogućih 1000 milijardi dolara, što ni sam čelnik Bele kuće ne želi.

Nemci treba da se zapitaju žele li svake godine da „ludo troše novac na militarizaciju Nemačke“.“Pod pritiskom prvaka iz vremena Hladnog rata, Pentagon i NATO vode agresivnu politiku na istoku Evrope, umesto konstruktivne dobrosusedske politike”, objašnjava autor.

“Nemce definitivno ne zanima velika trka u naoružanju koja se sprovodi samo s jednim ciljem: da se ispune želje jastrebova u Vašingtonu i Briselu”.

„Jednog dana, oni koji glasaju za stranku CDU Anegret Kramp-Karenbauer moraće da objasne svojoj deci i unucima zašto su podržali pripreme za razorni Treći svetski rat“, zaključuje Meier.

(logicno.com)

KOMENTARI9 komentara

 1. milorad2 says:

  Neće imati kome da objašnjavaju, u slučaju da nemci krenu ozbiljno da se naoružavaju to će biti brz i nemilosrdan kraj nemačke.Nevezano od bilo čega što se bude politički dešavalo u svetu nemačka će biti u samom startu priprema za rat nuklearno poravnata masivnim udarom.Rusi neće rizikovati novi pohod na istok koji opet predvode nemci, ne posle onoga što se desilo u prethodnom ratu.Čisto sumnjama da će amerikanci imati hrabrosti da odgovore na takav potez. Oni će videti lansiranje i ZNAĆE GDE LETE RAKETE, na kraju krajeva to su ipak samo nacisti:)Jako je smešno kako ljudi nisu uopšte u stanju da shvate, koliko je malo megatonskih udara potrebno da se jedna država, recimo, veličine nemačke vrati u KAMENO DOBA i prestane da bude bilo kakva pretnja bilo kome.Uz razaranje gradova i industirije i par miliona žrtava sa 25 bojevih glava nemačka recimo prestaje da posotoji kao industrijska i vojna sila i to se neće ni OSETITI na planeti...Zato je važno za nas srbe da se stavimo pod ruski nuk.kišobran, jer ako ništa to je garancija preživljavanja bar do poslednjeg momenta.Uskoro će početi neselektivno korišćenje uklernog oružja kao pretnje ili čak i stvarno u poraksi i oni koji ga nemaju ili nisu u nekom od jakih vojnih nuklearnih saveza će biti PRVI zbrisani.Zavisno od njihove ekonomske ili strateške važnosti NEKE manje države neće biti napadane ako su članice nekog od saveza.Nemci su što se tiče atlantskog pakta isključivo topovsko meso i fabrika oružja u potencijalnom ratu, ako rusi odluče da preventivno udare ne verujem da će ostali imati snage i hrabrosti da vrše neku odmazdu povodom nemačke.Nadam se da snage koje bi želele da opet neke imaginarne pancer divizije jurišaju na moskvu neće uspeti da to izvedu inače od nemaca ništa neće ostati to je sigurno. Jer rusi su već izjavili da neće čekati da neko napadne njih i da su spremni na preventivne udare u slučaju vidljivih strateških zaokreta i to upozorenje se upravo, i pre svega odnosilio na nemce poljake i skandinavce.Nadam se da su to shvatili gore pomenuti jer ako nisu biće prve žrtve uvoda u nuklearni sukob većih razmera a možda će biti prve i JEDINE žrtve sopstvene gluposti.

  • Gojko B says:

   DA BAŠ TAKO - od pre sedemdesetak godina Nemađku još drži ličnas nadmoć nasd Evropom . Od tada do danas , cela Evropa je žrtva Atlanskog saveza . Političari Evrope više nemogu da izidju iz tog saveza . Što sa svojom politikom su podredili svoje države interesu tog saveza . Vlasti tih država nešto mnogo ne obaveštavaju ili narod uopšte nezna šta se i koje igre se igraju na štetu tih država . Nije onda čudo što se malobrojni nacionalisti bune i traže da ne podležu interesu Atlanskog sveza . . . Izgleda da im je malo kasno da se probude jer su se uveliko zahuktali prema istoku , naravno Rusiji i Kini . Koi su spremni da ih dočekaju . . . Ipak se nadam da neće doći do tih sukoba . Na kraj krajeva , naceionalne države su tu da to spreče . . .

 2. da da says:

  Pogledajte samo značku na beretki,pancer divizija.Ladno su stavili tenk iz drugog svetskog rata na beretku.Nemačkih 2% bdp je 70 milijardi evra.To znači,da za tri godine naoružavanja mogu ući u sukob jačine svetskog rata.Zato ih tramp gura,da potpišu.Ameri bi uzeli taj keš,a švabu bi rusi vratili u srednji vek,tu i poljska i rumunija (ciganija) idu u paketu za srednji vek..

  • harry neron says:

   Ništa ne bi uzeli ameri ako se nemci odluče da ulože 2% gdp u odbrambene svrhe jer sve što jim treba proizvode sami. Jedino što bi se promenilo prijevremeno od predviđenog u Marshallovom planu je to da Nemačka sam preuzme odgovornost za vlastitu bezbednost koju sada još garantuju ameri i delomično englezi i francuzi

 3. Za Srbiju says:

  Nije zadaća, već zadatak. Hrvacki vam ušao u mozak.

  • Slobodanka says:

   "logicno com" nije naš sajt. Kažu samo da je susjedski, pretpostavljam da je hrvatski.

 4. rajko says:

  Rusi ih čekaju raširenih ruku. Samo da se švabovani ne prehlade do tamo?! Ladno tamo u Sibiru. Brrrr. Imaju li vunenih gaća?

 5. M says:

  Englezi i Francuzi imaju A-oružje i odgovorit će njime po tlu Rusije ako ih Rusija A-udari,i obratno,pa će to vjerovatno nastojati i uspjeti izbjeći!Ali Njemačka i ostale države Europe,ne spadaju u taj Exkluziv i klub,i mogu glatko biti A-izdegenečene od bilo koje strane u sukobu!Uključujući tu i Balkan,ako se to nekom učini potrebnim!Ili mu se jednostavno prohtije!

 6. petrovgrad says:

  Samo kad bi znali koji rod vojske im je jači i brojniji, da li Šeiti ili Suniti. Što se tiče Germana od njih nema leba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *