НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ: Ево због чега појединци имају рак

НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ: Ево због чега појединци имају рак

11 јануара 2015

Cancer-Lab-12 769Већина тумора нису резултат нездравог начина живота или лоше прехране, нити су резултат генетског наслеђа, већина људи оболелих од карцинома просто, није имала среће, открила је нова студија америчких научника који су дошли до сазнања да две трећине тумора настало као резултат пуке случајности.

У студији се наводи да су неправилне мутације, до којих долази у ДНА када се две ћелије деле, потпуно ван икакве контроле, и никаква прехрана или животна средина немају утицаја на то.

Тек једна трећина тумора настаје као резултат животних фактора: окружења у којем живимо, исхране, начина живота или генетског наслеђа.

Ипак, научници упозоравају да неквалитетан стил живота може имати утицаја на „фактор несреће“.

Што се чешће ћелије деле, већа је вероватноћа да ће се знакови у њиховом генетском коду пореметити, односно да ће доћи до грешке.

– Сви карциноми су узроковани комбинацијом несрећних околности, околине и наслеђа – рекао је професор Берт Вогелсахн са медицинског универзитета Џон Хопкинс.

– Утврдили смо да су врсте карцинома на које највише утиче стил живота: рак плућа и рак коже – упозорио је Вогелстајн.

У студији, која је објављена у стручном часопису Сајенс тврди се да је једини начин да се ефикасније боримо против већине карцинома што ранија детекција болести, у фази када су тумори излечиви или их је могуће потпуно одстранити операцијом.

Људи који успркос лошим животним навикама попут пушења доживе дубоку старост немају заправо добре гене, они једноставно имају среће, закључак је студије.

KOMENTARI3 коментара

  1. Micko says:

    Cuj "imaju srece!!!" Ako je gospodo to sve sto znate o uzrocima te bolesti, onda vi ne znate nista. To je poodavno rekla i moja pokojna baba koja je imala 4 osnovne, samo sto je uz to znala reci, Bog dao sinko! E, kad budemo lijecili fizicko, duhovno i mentalno zajedno - mozda nesto i bude..., nek vam je Bog u pomoci!

  2. Pedja says:

    Alternitivna medicina je zakon a ljudi pout vas se skolujete da zabedjujete ovaj napaceni narod,jebao vas fakultet i Bolonjski arsini!

  3. Milan says:

    Uh dobro je, sad Ameri mogu da nastave da jedu meso ludih krava, piju coca colu, imaju po 300 kg, a kad dobiju rak, biće srećni jer jednostavno nisu imali sreće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u