НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ – ОЗБИЉНЕ ОПТУЖБЕ: Вартоломеј је знао за покушај пуча у Турској; Одлетео пар сати пре пуча!

NEVEROVATNO OTKRIĆE – OZBILJNE OPTUŽBE: Vartolomej je znao za pokušaj puča u Turskoj; Odleteo par sati pre puča!

18 jula 2016

2902984Svoje ribice u mutnoj vodi „pokušaja vojnog puča“ u Turskoj – možda ne i zlatne – love i katolici.

Njihov internet u Lincu Kath.net objavio je da je carigradski patrijarh Vartolomej napustio Tursku „nekoliko sati pre početka vojnog prevrata“.

Kath.net navodi da je Vartolomej iskoristio jedan od poslednjih letova sa „Ataturka“, međunarodnog aerodroma Istanbula, koji su ubrzo potom blokirali pučisti.

Vartolomej se – kako tvrdi ovaj poznati austrijski katolički resurs – uputio u „hodočasničku posetu“ Sloveniji, iako takva poseta nije bila planirana.

Kath.net naglašava da je najlogičnije da se pretpostavi da je patrijarh bio upozoren da se „ubrzo doći do pobune armijskih jedinica protiv predsednika države Erdogana“.

Sada kada je puč doživeo neuspeh – prognozira Kath.net – „posmatrači prognoziraju da bi uzvratni udar mogao dotaći i Carigradsku patrijaršiju“.

Kath.net posebno ukazuje: „Optužbe protiv Fetulaha Gulena, koji je proglašen odgovornim za pokušaj vojnog udara, mogu naškoditi i vartolomeju koji je sa njim održavao tesne odnose“.

Austrijsko onlajn izdanje zaključuje: „Brzi povratak patrijarha Vartolomeja u Istanbul nije u planu. Saznaje se da se Vartolomej uputio u francuske Alpe na odmor“.

Na ovo je odreagovao mitropolit Bečki Arsenije, čja mitropolija je u sastavu Carigradske patrijaršije. U intervjuu austrijskom KATHPRESS, podvukao je da Vartolomej ni u najmanjoj mogućoj meri nije imao ništa zajedničko sa pučistima. Naglasio je da Vaseljenski patrijarh podržava demokratski izabranu vladu i ustavne institucije.

Arsenije je u Vartolomejevoj pratnji u Slovenij, a tvrdi da je odlazak patrijarha iz Turske samo nekoliko sati pre puča „nije ništa drugo do čista slučajnost.

Ukazao je da je Vartolomejev odmor u Sloveniji bio planiran unapred.  Sasvim konkretno: da je bio utanačen još pre dva meseca.

KOMENTARI3 komentara

  1. micky says:

    Vartolomej je poljubio demona katolickog u smrdljivu zadnjicu vec poodavno. Ne bi me cudilo da ga sad dokraice.. Inace licno on je veliki prijatelj Dzo Bajdena. Smlatu treba sve po guzici. Taj veruje samo Mamonu a komandant mu je veliki demon u Vatikanu.

  2. triglav says:

    za par dana dolazi i putin u sloveniju. možda kupuju englesku so.

  3. Batina says:

    I svi koji su bili u tom avionu su bili obavesteni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *