НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ: Уље канабиса натера ћелије рака да изврше самоубиство

НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ: Уље канабиса натера ћелије рака да изврше самоубиство

11 марта 2015

251521-cannabisУље канабиса постиже ефекат уништавања ћелија рака у виду апоптозе (самоуништења), што је и доказано у тестовима на животињама. Ћелије након третирања канабиноидима су се уништавале саме од себе.

Терапеутски потенцијал канабиса је неограничен и сеже много даље од лечења мучнине и сузбијања бола.

Кристина Санчез, молекуларни биолог са Универзитета Компултенсе у Мадриду, Шпанија, проучавала је молекуларну активност канабиноида више од 10 година и за то време су она и њене колеге открили да тетрахидроканабинол или ТХЦ, примарна психоактивна компонента канабиса, уништава ћелије тумора не нападајући здраве ћелије.

Ово невероватно откриће је на неки начин било неочекивано, пошто су Санчезова и њен тим првобитно проучавали ћелије рака мозга како би схватили начин на који оне функционишу.

Међутим, они су у међувремени приметили да се број ћелија тумора у присуству ТХЦ знатно смањује, како при лабораторијским тестовима, тако и у тестовима на животињама.

Санчезова је ово први пут навела 1998. године, објављујући рад о антиканцерогеном деловању ТХЦ у европском биохемијском журналу.

„Почетком шездесетих година 20. века, Рафаел Мекулам са Хебрејског универзитета у Израелу је навео да примарно једињење у марихуани производи психоактивне ефекте који су нам добро познати“, објаснила је Санчезова у интервјуу за Цаннабис Планет. „Након открића овог једињења које је названо ТХЦ, постало је јасно да ово једињење делују на нивоу ћелија некаквим молекуларним механизмом“.

Људско тело је направљено за коришћење канабиноида, открило је истаживање.

Касније истраживање осамдесетих година 20. века, открило је да људско тело садржи два специфична рецептора за ТХЦ који везују ТХЦ и друге канабиониде. Ови природни рецептори омогућавају људском телу да уноси канабиноиде и оствари позитиван ефекат на организам.

„Ендоканабиониди, рецептори и ензими који синтетишу и производе ендоканабиноиде, али и настају из ендоканабиноида представљају ендоканабиноидни систем“, додала је Санчезова. „Ми сада знамо да ендоканабиноидни систем регулише многе биолошке функције: апетит, унос хране, моторику, репродукцију, али и многе друге функције. Управо зато марихуана има тако широк терапеутски потенцијал“.

Неки људи већ користе уље од канабиса под комерцијалним називом „Фениксове сузе“ како би се излечили од рака. Када се инхалирају или конзумирају, канабиноиди доспевају у природни телесни ендоканабиноидни систем, везујући се за специфичне рецепторе на исти начин као и ендогени канабиноиди. На тај начин се постиже ефекат уништавања ћелија рака у виду апоптозе (самоуништења), што је и доказано у тестовима на животињама.

„Ћелије могу да се униште на разне начине, а након третирања канабиноидима оне су се уништавале саме од себе“, открила је Санчезова. „Једна од преднсти канабиноида јесте да селективно нападају ћелије рака. То значи да немају никакав токсични ефекат на нормалне, нетуморске ћелије. То је велики помак у односу на стандардну хемотерапију која уништава готово све ћелије“.

Управо такав ефекат имају „Фениксове сузе“ које је измислио канадски истраживач Рик Симпсон, а које су излечиле многе људе од рака.

„Није ми јасно зашто канабис још увек није легализован обзиром на свој широки терапеутски потенцијал“, рекла је Санчезова.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Mare says:

    Svedok sam ovoga. Gledao sam kako se komsinica raspada, a onda smo u Hrvatskoj kupili ovo ulje. Nije klasicno ulje kao zejtin ili ulje za suncanje vec crna masa kao krema. Koristi se oralno ili namazivanjem na kozu, a kupili smo je u Hrvatskoj za 400 evra. Kod nas u Srbiji je 600. Zena se izlecila. Znaci neverovatno nesto. Imala je poodmakli stupanj raka i sad je ziva i zdrava. Ko god ima muku nek zna da postoji lek i nek zanemari hemoteripaju i ostale gluposti koje nemaju efekta. Na kraju krajeva nista ne kosta da se proba, a moze samo biti bolje.Svima toplo preporucujem.

  2. Miodrag says:

    Mare druže....pomagaj....jel možeš da mi pošalješ bilo kakav kontakt ili adresu za to ulje? Moj otac ima 2 raka u metastazi i stvarno bih ti bio zahvalan do neba. Moj mail je hcvitke@gmail.com Pozz

  3. Smilja says:

    Operisala ca dojke 1.10.2013. Nisam htela na zračenje na koje su me pozvali 13 meseci nakon operacije. Danas su nalazi dobri Bards 1, ali to ne znači da radikala nema u organizmu i straha od recidiva. Koliko bi mi samo značilo da mogu doći do ulja kanabisa? Još je užasnije što je lek na dohvat ruke, a tako daleko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u