НЕВЕРОВАТНО – РОКФЕЛЕРА И РОТШИЛДА нема ни међу најбогатијим породицама света

NEVEROVATNO – ROKFELERA I ROTŠILDA nema ni među najbogatijim porodicama sveta

11 avgusta 2019

AMERIČKI poslovni magazin Forbes godinama objavljuje rejtinge najbogatijih ljudi na svetu. I, među njima nikada nema ni jednog Rokfelera, Rotšilda ili Varburga.

Nema čak ni objašnjenja zašto tih „crkvenih miševa“ nema na takvim listama.A američka agencija Bloomberg upravo je predstavila svoj godišnji rejting najbogatijih porodica sveta. I, ni među njima nema ni Rokfelera ni Rotšilda, ni Varburga.

Bloomberg tvrdi da je na kraju prošle godine najbogatija na svetu bila porodica Volton koja kontroliše mrežu supermarketa i robnih kuća Walmart. Navodi da je njeno bogatstvo dostiglo $190,5 milijardi.

Takođe: da njena porodična holding kompanija Walton Enterprises drži ravno 50 odsto akcija u tom trgovinskom lancu od 12.000 prodajnih mesta u SAD i po svetu.

Porodica Volton je prošle godine zarađivala 70.000 dolara u minuti i svoje bogatstvo uvećala za 39 milijardi.

Bloomberg je na drugo mesto postavio naslednike Frenka Marsa, osnivača konditerske kompanije Mars (proizvodi Mars, Milky Way, M&M…) čije je bogatstvo tokom 2018-te poraslo za 37 milijardi i dostiglo 126,5 milijardi dolara.

Treće mesto je dodelila sinovima Freda Koha koji je 1940-te osnovao kompaniju koja danas posluje kao korporacija Koch Industries.

Porodica Koh je tokom prošle godine postala bogatija za $25 milijardi i sada „leži“ na $125 milijardi.Godinu dana ranije je bila na drugom mestu.

Na četvrtom mestu su članovi saudijske vladajuće porodice Al Saud.

Bloomberg njeno bogatstvo procenjuje na 100 milijardi dolara. Ali, odmah ukazuje da je to porodični klan sa 15.000 članova i da njihovo ukupno bogatstvo može biti mnogo veće.

Među pet najbogatijih su braća Alen i Žerar Verthajmerы — unuci osnivača modne kuće Chanel Pjera Verthajmera. Braća imaju bogatstvo od 57,6 milijardi dolara.

Šesto mesto (53,1 milijarde dolara) pripalo je porodici Dima kojoj pripada modna kuća Hermes .

Slede tri belgijske porodične dinastije (Van Dam, de Mevius i de Špelberh) koje kontrolišu pivarsku kompaniju Anheuser-Busch InBev (marke Budweiser, Corona, Stella Arois). Zajedno „sede“ na $52,9 milijardi.

Za njima su nemačke porodice Beringer i fon Baumbah ($51,9 milijardi) koje su vlasnici farmaceutske kompanije Boehringer Ingelheim.

Sinovi indijskog biznismena Dhirubhaja Ambanija, kojima pripada sistem rafinerija Reliance Industries deveti su sa $50,4 milijardi.

Deseto mesto za 2018-tu pripalo je američkim porodicama Kargil i MakMilan koje su vlasnici Cargill Inc. Zajedno su „teške“ $42,9 milijardi.

Moguće je da su brojke o milijardama ovih porodica potpuno tačne. Možda je i redosled među njima ovvakav. Samo, ovo sigurno nije deset najbogatijih porodičnih dinanstija na planeti.

Najbogatiji su toliko bogati i moćni da njihovo bogatstvo ostaje skriveno. Kao i njihova skrivena moć.

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  Ovo je neverovatno samo za budale koje nista ne razumeju o bankarstvu.

 2. petrovgrad says:

  Koliko su oni opljačkali sirotinje.

 3. A akoM says:

  Navedene familije naime imaju tisuće milijardi dolara!Nije loše!Ali to ni nije kraj toga puta!😬

 4. Pera says:

  Pa blomberg je rotsildov, cemu dalje prica ! Po cistoj zdravoj logici koju mi Srbi jos uvek imamo, kako se objasnjava da tamo neki votson itd. su bogatiji od rotsilda, rokfelera i ostalog vrhovnog olosa, koji sami stampaju dolare koliko im se prohte ? Mnooogo me interesuje, da li ovakve novinarske patke se primaju igde drugde sem u americi i eu ?

  • persida says:

   Sta ce ti pare, kad imas masinu za njihovo stancovanje, masinu koju niko drugi ne moze da ima? Srpski um ne moze da dobaci do ovog nivoa, bukvalizam, lose obrazovanje iz perioda komunizma cine svoje.

 5. jane says:

  forbsova lista je dimna zavesa.niti su najbogatiji niti su te pare koje"imaju"sve njihove.rotsildi i ostali bankari hesu prebogati ali ima i od njih bogatiji.engleska kraljica je bogatija od prvih 20 na listi zajedno.tu su jos i bogate familije cije bogatstvo datira par stotina do par hiljada godina.i gospod je iz sinagoge izbacio trgovce i bankare koji su bili bogati,ali pravo bogatstvo i moc je lezala kod prvosvestenika

  • Pera says:

   Jevreji su preuzeli englesku na ime kraljevskih dugova i odmah otvorili prvi na svetu nacionalnu banku engleske, preko koje su vladali monarhijom i politicarima. Nista se nije promenilo evo vec 4 veka, rotsildi i dalje vladaju, sada vec skoro celim svetom, iz londona. Kraljici su dali clanstvo u bilderbeskoj grupi, da se oseti vaznom, tako da izlapela elizabeta niukom slucaju ne moze kao rob biti bogatija od njenih robovlasnika, cionista !

 6. Zoran says:

  Oni su drzqava.

 7. Mile says:

  Umreče kao i svi ostali, a dela će pokazati pred bogom kada dodju. Ništa nije večno, pa ni njihovo bogatstvo!

  • Nebeska Srbija says:

   Bas tako!

 8. teoretičar says:

  Kad bi ti prokleti bogataši meni dali njihove pare samo na jedan sat kao onako da i ja malo osetim šta znači biti bogat...prepisao bih sve na moje ime. A dalje? Pa valda znate. Onda bi pljuvali na mene a ja bih vam se pridružio svaki dan sa po jednom pljuvačinom na mene mi. Otvorio bih i novine samo za nas komentatore gde bi svako mogao da me zapljune bar po jednom dnevno. I ne bi niko smeo da vas dirne.

  • Nebeska Srbija says:

   Navijam za tebe da ti se ostvari zelja!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *