НЕВЕРОВАТНО! Срби сачували главе америчким војницима у Ираку ! ЕВО КАКО

NEVEROVATNO! Srbi sačuvali glave američkim vojnicima u Iraku ! EVO KAKO

14 januara 2020

Američki Si En En objavio je novi video snimak nastao posle raketnog napada prošle nedelje na američku vojnu bazu u Iraku, koji je Iran izvršio kao odgovor na atentat na visokog iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Video prikazuje betonske ploče razbacane po celom području i nekoliko uništenih stambenih jedinica u kojima su boravile američke snage.Snimak je takođe obuhvatio neoštećenu gomilu bunkera iz doba Sadama Huseina, u kojoj su se američki vojnici sakrili i preživeli raketni napad.

Snimci su objavljeni nakon što je Si En En u nedelju citirao neimenovane izvore da su američke trupe smeštene u iračkoj vojnoj bazi unapred znale da će objekat biti napadnut od strane Irana, što im je pomoglo da nađu utočište. Izvori su potvrdili da je većina američkih snaga ili napustila bazu ili se skrivala u bunkerima dva i po sata, pre nego što je Iran u sredu počeo da lansira rakete.

Istovremeno, izvori tvrde da, iako su američke snage znale za napad, nisu znale kakva će biti priroda napada.

Jedan od izvora opisao je činjenicu da u napadima nije bilo žrtava kao „čudo“, tvrdeći da su projektili eksplodirali na samo nekoliko metara od bunkera.

Podsetimo, brojna podzemna skloništa i bunkere su za Sadama Husena gradili eksperti iz bivše Jugoslavije i Srbiji, koji su u to vreme važili za a prave majstore u pravljenju neprobojnih bunkera!

Uoči napada na Irak Amerikinci su zaključili da će se Husein kriti u nekom od podzemnih skloništa koje su mu napravili jugovići što se ispostavilo kao tačno. Čak su od naše zemlje, ali i drugih država nastalih posle raspada SFRJ tražili da im daju planove i mesta gde su izgrađeni podzemni bunkeri.

Nije poznato da li su te planove i dobili, iako se u našoj, ali i u svetskoj javnosti spekuliše da su im Beograd i Sarajevo dostavili precizne podatke i planove.

Istina, nije potvrđeno ni da su podzemna skloništa u koja su se sakrili američki vojnici tokom raketranja izgradili naši neimari. S druge strane, ne bi bilo nikakvo čudio da su Srbi i jugovići ovaj put spasli Amerikance koji su se sklonili u neki od bunkera koji su izgrađeni u Iraku u vreme SFRJ!

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. Cetnik says:

  Bravo za jugovice! Ko li ce jugovice spasti od amera?

  • Zoran says:

   Prvo da se vi spasite sami od sebe, lako cemo za Amere. UAE, Kuvajt, Japan, Tajvan, Juzna Koreja...oni se spasili od Amera iako su pod njima. Znaci...prvo od sebe da spasite.

 2. Zoran says:

  A sta, nisu izasli sa nekim metama na grudima na neki most? Nema reka tamo?

 3. Suri Cat says:

  Retko glup tekst

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *