НЕВЕРОВАТНО – Странци снимили видео о Србији толико добар да нас је срамота

NEVEROVATNO – Stranci snimili video o Srbiji toliko dobar da nas je sramota

10 avgusta 2016

Srbija1_dnevne„Tih 14 dana koje smo proveli u Srbiji, kao da smo bili u drugom svetu. U svetu u kojem su glavne uloge tumačili ljudi koje smo upoznavali na svakom koraku dok smo radili na videu. Onu su nam dali nešto zaista dragoceno, pravi poklon – dozu iskrene, prave emocije“.

Ovako poljski par Malvina i Mihael Kolatek opisuju svoj boravak u našoj zemlji, koji je za rezultat dao jedan od najlepših snimaka Srbije koji smo ikada videli.

Ovaj par avanturista godinama obilazi svet i pravi videe i fotografije od kojih zastaje dah, a nedavno su rešili da posete i Srbiju. Nakon što su pročitali tekst „37 razloga zbog kojih nikad ne treba da posetite Srbiju“, koji je objavljen na sajtu „Bazfid“ (a koji zapravo pokazuje 37 prelepih proizora naše zemlje), rešili su da je upravo to njihova sledeća destinacja.

Proveli su dve nedelje putujući – obišli su Golubac, Đerdap, Đavolju varoš, Kopaonik i mnoga druga mesta po našoj zemlji i zabeležili prizore toliko lepe da je teško poverovati da nam se takva lepota sve vreme nalazi pred nosem, a da je mnogi od nas ne vide.

Ali, ono što je ostavilo još veći utisak na Malvinu i Mihaela je možda upravo detalj koji mi sami najviše zanemarujemo – srpski duh. Tačnije, srpska duša.

„Otvorili su nam svoja topla srca, ne očekujući ništa za uzvrat. Jedna stvar je sigurna kad je ova zemlja u pitanju – ne možete da poreknete koliko je Srbija autentična. I nadamo se da će tako i ostati koliko god je to moguće“, smatraju oni.

Ovako izgleda Srbija kroz oči Poljaka:

(Dnevne.rs /Izvor: Ljubica Krstic, 24sata)

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Izgleda bez Vojvodine.

  • Dragon says:

   Onolike slike iz Novog Sada... Što si bežao sa geografije?!

 2. bata says:

  Ma manite nas fotošopovanih pejzaža. Na pejzažima se ne vidi da je život ovde korupcija, kolonizacija, gmo, iseljavanje, starenje, beznađe...

 3. n.n says:

  tisina tamo! rec da nisam cuo jel jasno!? Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *