NEVEROVATNO – U BEOGRADU: Kako Rotšild savetuje Srbe

NEVEROVATNO – U BEOGRADU: Kako Rotšild savetuje Srbe

25 oktobra 2014

rotsild235424353465546Međunarodno povezivanje i strateški savezi u investiranju su veoma važni za moderno poslovanje, kaže poznati korporativni strateg i biznismen Oliver Rotšild.

Rotšild je u Beogradskoj poslovnoj školi, gde je održao predavanje o inovacijama u poslovanju, istakao da je za uspešan biznis najvažnije da se veruje u ono što se radi.

“Najvažnije je verovati u ono što želite da uradite u poslu, odnosno da verujete u sebe i u projekat koji će doneti nešto novo u poslovnom okruženju”, poručio je on.

Na pitanje novinara Tanjuga da li je zainteresovan za investicije u Srbiji, Rotšild nije isključio tu mogućnost.

“Dajte mi šansu, jer tek sam došao ovde. Ja već investiram ovde na taj način što edukujem studenate u Srbiji”, primetio je šaljivo.

Ukazujući na značaj inovacija za razvoj poslovanja, Rotšild je pozvao studente da obrate pažnju na ono što se dešava na svetskoj sceni i na to kako su se stvari promenile u zapadnom poslovnom svetu.

“Od tradicionalnog modela poslovanja prešli smo na savremene tehnologije i strateške saveze u investiranju. To je rez koji mora da se napravi i u novom poslovanju u Srbiji”, ocenio je, dodajući da veruje u to da su greške te koje nas dovode do sticanja mudrosti.

Kaže da je veoma zadovoljan što je došao u Beograd i da je prvi put u Srbiji, ali napominje da je davne 1959. godine bio u “velikoj Jugoslaviji” i da je imao veze sa nekadašnjim vrhom te države.

“Područje na kome se nalazi Srbija je istorijski značajno, s obzirom na to da su tu bila prisutna mnoga svetska carstva. Nadam se da ovo neće biti moja jedina, već prva poseta Srbiji”, rekao je Rotšild i dodao da u Srbiji očekuje dobar provod i dobru hranu.

Direktor beogradske poslovne škole Đuro Đurović kazao je da je veoma zadovoljan što je sazrelo vreme da u tu školi dolaze velika svetska imena poput Olivera Rotšilda, koji, osim što je poznat u poslovnom svetu, važi i za priznato ime u svetu nauke, i izrazio uverenje da će studenti imati šta da nauče od njega.

Na pitanje novinara kako je došlo do saradnje škole sa britanskim biznismenom, Đurović je objasnio da Beogradska poslovna škola sarađuje sa Centrom za strateške projekte i da je Rotšild član te nevladine organizacije.

KOMENTARI2 komentara

  1. trudi says:

    Stvarno neverovatno, 1959. Oliver Rotsild je imao 8 godina, znaci sa roditeljima je bio u Jugoslaviji i nastavio je, kako kaze, da ima vezu sa najvecim vodjom. Jasno je da su i "sin svih naroda", kao i aktuelni "veliki" vodja, a i oni izmedju, jako povezani bili sa Rotsildima, koji su ih i doveli na vlast i za koje su radili/rade. G. Oliver nije objasnio studentima, a oni ga nisu ni upitali, kako na bazi jedne prevare od pre 100 godina u USA, bez i malo inovacije i maste, po ugledu na etablirane londonsku prevaru, oni stampaju tkzv. svetske pare iz vazduha i pozajmljuju ih uz kamate, stvarajuci nemerljivo bogastvo ni iz cega, pljackajuci masu naroda-robova, koji stvaraju prave vrednosti mukotrpnim radom, uz pomoc svojih korumpiranih placenika u svim strukturama tkzv. "demokratskih drzava"? Prosto genijalno, kao i svaki slicni kriminal!

  2. Za Srbiju says:

    Uspešan kriminalac= uspešan biznismen. Kada je engleska kraljica ozakonila piratstvo, najuspešniji su postali prvi engleski biznismeni i lordovi. Sledili su ih osvajači imperije, koljači i pljačkaši. Kada engleska kruna i vojska stoji iza pljačke, onda se to naziva biznis. Danas iza "biznisa" stoje zapadne vlade i NATO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *