НЕВИЂЕН СКАНДАЛ: Британци донели ШОКАНТНУ одлуку у вези Венецуеле! РУСИЈА ОДМАХ РЕАГОВАЛА

NEVIĐEN SKANDAL: Britanci doneli ŠOKANTNU odluku u vezi Venecuele! RUSIJA ODMAH REAGOVALA

5 jula 2020

Londonski viši sud prizna je lidera venecuelanske opozicije Huana Gvaida za „vršioca dužnosti predsednika“ Venecuele i dao mu pristup zlatnim rezervama zemlje u banci Engleske. Portparolka Rusije Marija Zaharova smatra skandaloznom ovu odluku.

„Ova odluka je skandalozna. Koliko se može razumeti iz izjave vrhovnog sudije Najdžela Tira, londonski sud nije čak ni pokušao da da pravnu ocenu zahteva Gvaida, već je samo pratio stav britanskog izvršne vlasti koja je ranije proglasila Gvaida za predsednika Venecuele – a „dva predsednika Venecuele ne mogu postojati“. Očigledno je da nezavisnost britanskih sudova funkcioniše samo dok se stavovi sudova poklapaju sa mišljenjima Vlade“, dodala je ona.

Ranije je Vrhovni sud Londona priznao Huana Gvaida za predsednika gore navedene južnoameričke države, faktički lišivši Vladu aktuelnog predsednika Nikolasa Madura prava da raspolaže sa zlatnim rezervama koje se čuvaju u Banci Engleske. Odluka je doneta tokom razmatranja žalbe Centralne banke Venecuele koja je tražila da joj se vrate zlatne poluge u vrednosti od oko milijardu dolara koje se čuvaju u Londonu.

KOMENTARI



5 komentara

 1. test01 says:

  haha Britanci su najveci OLOS i KRIMINALCI na kugli zemaljskoj (ima tu i Saudijska Arabija i zid.... ali sve su to male mace prema UK smradovima). I oni kontrolisu svetsku berzu ... Ovo je javna pljacka naroda Venezuele !

  • Jovan says:

   Zao mi je Venezule i naraoda, ali mi nije jasna jedna stvar?????!!!! Zasto iko drzi pare, zlato, srebro, hartije, kamenje,.... u Zapadnim bankama, jer im kad tad SVE uzmu! Secam se pre par godina kada su Gadafija ubili a milijarde dolara libijskih prisvojili. I nama uzeli sve paree, po uvodjenju samkciha 1992, satro- zamrzli. Tako to rade stotinama godina unazad pljackaske horde Zapada. Pa i Rusima nisu platili najamninu za Aljasku, ko bajagi potonuo brod sa parama.... ☺☺☺ I nasa zemlja drzi nekakvu crkavicu u Shvici, da li je to REKET koji mora svaka mala drzava da placa Zapadzuu???? Kada ce svet da prestane sa tom samoubilackom politikom u korist pljackaske horde velikih kolonijalnih eksploatatora.

 2. No Name, jes pa da me posle juri CIA says:

  Eto kako bacaju kosku da izazovu građanski rat, a onda da ih i dalje drže kao svoju koloniju, da nema Rusa, udružili bi se sa amerima i crpli sva bogatstva jedne zemlje. Engleska vlada iz senke u stanju je da sav ostali svet drži pod kontolom i pljačka ga, dok je amerika jedno njihovo kuče koje odreše po potrebi.

 3. Archelay says:

  Da vrate?Pa Engleska popstoji da bi nekome uzela sto je njegovo a ne da da svoje.Kazem svoje,posto je to blago uslo u njihovu kasu i to je dokaz da je enlesko.Na srecu venecujelanci ipak su bogatiji i konjuktirniji nego ovog predatora sa svojom visokokaloricnom i u tvrdom stnju naftom u enormnim kolicinama.Dok Engleska muka muci svojom isrpljenosti.

 4. M says:

  Držite novce u Zapadnim bankama!Ja nemam tu brigu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *